Rețete
- Aluaturi (8)
- Aperitive (101)
- Băuturi (24)
- Conserve (43)
- Deserturi (246)
- Mâncăruri (542)
- Paste și pizza (46)
- Salate (47)
- Sosuri (5)
- Supe și ciorbe (46)
- Reţete de post (90)
- Mic dejun (33)
- Rețete de Crăciun (17)
- Rețete de Paşti (16)
- Internațional (77)
-
Tort de cacao cu nucă
Se pregăteşte mai întâi blatul: Făina se amestecă cu praful de copt şi cacaua. Se separă ouăle, iar albuşurile…
-
Pateuri cu brânză şi ou
Brânza telemea se sfărâmă şi se amestecă cu un ou. Aluatul foietaj decongelat la temperatura camerei, se…
-
Salată de spanac
Spanacul, foarte bine spălat sub jet de apă rece, se taie. Se pune într-un castron, iar peste el se adaugă…
-
Sirop concentrat de soc
Lămâile se taie felii şi se pun peste florile de soc. Se fierb 5 litri de apă, se lasă să stea puţin deoparte,…
-
Sardine la grătar cu lămâie şi mărar
Sardina se curăţă de solzi şi de intestine, se spală cu apă rece, apoi se presară cu sare şi se lasă…
-
de post
Mâncare de spanac cu leurdă
Spanacul se spală sub jet de apă rece, frunză cu frunză, apoi se opăreşte în apă cu sare. Ceapa se taie…
-
Prăjitură cu nucă şi cremă de vanilie
Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se adaugă zahărul şi zahărul vanilat şi se bate până se obţine…
-
Muşchi de vită la grătar
Muşchiul de vită se taie în bucăţi potrivit de groase, apoi se pune pe grătarul încins şi uns cu ulei.…
-
Pastă de ton cu vin roşu şi castraveţi…
Peştele din conservă se pune într-un castron, cu tot cu ulei. Se adaugă castravetele murat, tăiat cuburi…
-
Friptură de miel cu usturoi verde în…
Condimentele se amestecă cu uleiul într-un bol şi se obţine o pastă. Usturoiul verde se taie mărunt şi…
-
de Paşti
Pască din aluat de cozonac
În cuva de la maşina de făcut pâine, se pun ingredientele pentru aluat: laptele, ouăle, smântâna, un praf…
-
Drob din ficăţei de pui
Ficăţeii de pui se pun la fiert în apă cu sare, cu ceapa şi morcovul. Se lasă să fiarbă bine, aproximativ…
-
Friptură de miel cu mentă
Pulpa de miel se presară cu sare, piper şi cimbru, apoi se pune într-un vas termorezistent. Usturoiul tăiat…
-
Friptură de miel cu roşii şi rozmarin
Ceapa se taie solzişori şi se aşează pe fundul unui vas termorezistent uns cu ulei de măsline. Pulpa de miel…
-
de post
Mâncare de ștevie și lobodă
Ceapa și usturoiul se taie mărunt și se călesc în 2-3 linguri de ulei de măsline. Se adaugă roșiile decojite,…
-
Cartofi cu smântână la cuptor
Cartofii se curăţă de coajă, ceapa şi urturoiul se curăţă, de asemenea. Ceapa se taie peştişori şi…
-
de Paşti
Friptură de miel cu miere
Se pregăteşte un amestec de ulei cu miere şi condimente. Se adaugă usturoi pisat. Carnea de miel se crestează,…
-
Brioşe de ciocolată
Făina se amestecă cu cacaua şi praful de copt. Ouăle se bat cu zahărul. Se adaugă untul, laptele şi whisky,…
-
Smoothie de spanac cu banane
Spanacul se spală şi se taie codiţele. Se introduc toate ingredientele în blender: spanacul, bananele, …
-
de post
Cozonac de post cu aromă de citrice
În vasul de la maşina de făcut pâine, se pun ingredientele în următoarea ordine: sucul de portocale, zahărul,…
-
Pulpă de cocoş Tikka Masala la slow…
Ceapa se taie solzişori şi se pune pe fundul vasului ceramic al slow cooker-ului. Peste stratul de ceapă se…
-
Coaste de miel cu cartofi la slow cooker
Coastele de miel se prăjesc puţin în 2 linguri de ulei. Se ţin în tigaie până se rumenesc. În vasul ceramic…
-
Ciocănele fripte cu sos de muştar
Ciocănelele de pui se crestează cu un cuţit. Lămâile se storc, iar sucul de lămâie se amestecă cu muştarul,…
-
Prăjitură cu bulion
Prima dată se pregătesc foile. Ouăle se freacă cu zahărul, până când acesta se dizolvă, apoi se adaugă…
-
Cartofi cu smântână şi mozzarella…
Cartofii se curăţă şi se taie rondele. Uleiul, condimentele şi smântâna de gătit se amestecă. Se adaugă…
-
Lecsó
Lecsó este o mâncare tradiţională din Ungaria care are ca ingrediente reprezentative: ardei gras, roşii,…