-
Biban de mare la grill servit pe pat…
Peștele curățat de solzi, eviscerat și spălat bine se umple cu feliuțe de lămâie și rămurele de cimbru…
-
Midii cu mangetout și roșii cherry
Ceapa tăiată julien, usturoiul tocat, ghimbirul tocat și chilli tocat sunt puse la călit într-un wok cu ulei…
-
Piept de pui cu sparanghel și roșii…
Sparanghelul se spală, se îndepărtează partea de jos, cam 2-3 cm, apoi se taie în bucăți egale, de aproximativ…
-
Biban de mare în sos iute de roșii…
Într-un vas suficinet de mare cât să încapă peștele întreg, se încing 2-3 linguri de ulei de măsline.…
-
Știucă cu legume la cuptor
Știuca, bine curățată de solzi și intestine, se spală, apoi i se îndepărtează capul și coada și se…
-
Tagliatelle cu șuncă, brânză și…
Pastele se pun la fiert în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce au fiert se scurg și…
-
Tarte cu pesto și roșii cherry
Aluatul foietaj se întinde puţin pe o suprafaţă presărată cu făină, apoi se decupează cu ajutorul unui…
-
Piept de curcan cu ficăței, ciuperci…
Pieptul de curcan se taie felii potrivit de groase, care se presează cu hârtie absorbantă, şi se presară…
-
Doradă cu legume la cuptor
Dorada se curăţă de solzi şi intestine şi se aşează într-un vas termorezistent uns cu puţin ulei. Ardeiul…
-
Focaccia cu roșii uscate și roșii…
Se pune la dospit drojdia cu zahărul şi jumătate din cantitatea de apă. Se lasă să dospească la loc cald,…
-
Rulouri de dovlecei cu mozzarella
Dovleceii se taie felii pe lungime. Se opăresc în apă cu sare. Se lasă să se răcorească puţin, apoi se…
-
de post
Briam - ghiveci de legume în stil grecesc
Vânăta se taie rondele, care se prăjesc în ulei de măsline. Se completează cu câte puţin ulei la fiecare…
-
Tocaniţă de pui cu piure şi caşcaval
Pulpele de pui se spală şi se taie pe jumătate. Se prăjesc în puţin ulei. Când sunt rumenite se scot pe…
-
de post
Mâncare de ștevie cu ciuperci și…
Ceapa verde se taie mărunt și se călește în puțin ulei. Se adaugă usturoiul mărunțit și se călesc împreună.…
-
Salată verde cu piept de pui şi crudităţi
Lămâia se storce. Morcovul, ţelina şi mărul se dau pe răzătoare şi se stropesc imediat cu jumătate din…
-
Frigărui din muşchi de porc şi legume
Muşchiul de porc se taie în bucăţi potrivit de mari. Slănina se taie şi ea cubuleţe. Ardeiul se taie bucăţi…
-
Cuiburi de ou în legume la tigaie
Ceapa se taie peştişori, usturoiul se taie mărunt şi se călesc împreună în puţin ulei. Ardeiul se taie…
-
de post
Legume la cuptor
Dovleceii se taie cubuleţe. Ardeiul se taie în bucăţi potrivit de mari, cam de aceeaşi dimensiuni ca şi…
-
Ton în sos de citrice
Usturoiul se pisează şi se freacă cu puţin ulei de măsline, până devine o pastă. Se adaugă sucul de lămâie…
-
Salată Niçoise
Cartofii se spală şi se pun la fiert în apă cu sare. Ouăle se fierb şi ele. Se pregăteşte dressingul pentru…
-
Gazpacho
Roşiile se decojesc şi se taie. Ardeiul se curăţă şi se taie bucăţi potrivite. Castravetele se taie felii…
-
Salată grecească
Se pregăteşte dressing-ul din ulei de măsline, suc de lămâie, sare şi piper, după gust. Roşiile întregi,…
Reţete cu "roșii Cherry"