Rețete
- Aluaturi (8)
- Aperitive (101)
- Băuturi (24)
- Conserve (43)
- Deserturi (246)
- Mâncăruri (542)
- Paste și pizza (46)
- Salate (47)
- Sosuri (5)
- Supe și ciorbe (46)
- Reţete de post (90)
- Mic dejun (33)
- Rețete de Crăciun (17)
- Rețete de Paşti (16)
- Internațional (77)
-
Gogonele murate
Se aranjează în borcan gogonelele şi morcovii, alternând cu usturoi tăiat felii şi beţe subţiri de hrean.…
-
de post
Salată de vinete cu roșii coapte și…
Se coc roșiile. Se curăță de coajă și se pasează. Se coc ardeii. Se curăță de coajă și de semințe,…
-
Dulceaţă de pepene roşu
Pepenele se curăţă de coajă cu ajutorul unui cuţit. Se taie în felii şi se îndepărtează miezul, lăsând…
-
Ciorbă din gâturi de curcan
Gâturile se pun la fiert în apă cu sare. Se spumează dacă este nevoie. Ardeiul, morcovul, ţelina, ceapa…
-
Tort Pavlova
Albuşurile se bat spumă. Când s-a obţinut spuma, se adaugă zahărul treptat, apoi oţetul şi amidonul. La…
-
Salată de gogonele cu gogoşari
Gogoşarii se spală, se curăţă de cotoare şi seminţe şi se taie felii. Gogonelele se spală şi apoi se…
-
Dulceaţă de smochine
Smochinele se curăţă de coajă. Apa şi zahărul se pun pe foc. Când începe să fiarbă se adaugă smochinele.…
-
de post
Orez persan
Orezul se fierbe conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Peste orezul fiert se adaugă alunele şi caju, caisele…
-
Gogoșari umpluți cu varză
Varza se toacă mărunt. Morcovii şi ţelina se dau pe răzătoare şi se adaugă peste varză. Se adaugă sarea…
-
Aripioare pane la cuptor
Ouăle se bat cu sare şi piper. Făina, pesmetul şi seminţele de susan se amestecă. Se poate adăuga şi 2-3…
-
Prăjitură cu piersici
Se separă ouăle, iar albuşurile se bat spumă cu zahărul şi zahărul vanilat. Se amestecă spuma de albuşuri…
-
Ton cu roşii la cuptor
Într-un vas termorezistent uns cu ulei, se pune ceapa verde tăiată mărunt. Peste stratul de ceapă, se aşează…
-
Salată de gogoşari cu conopidă
Gogoşarii se spală şi se taie felii de grosimea unui deget. Conopida se desface în bucheţele mici. Morcovul…
-
Ciocănele de pui în fulgi de porumb
Ciocănelele se pun la fiert timp de 10 minute. Se scot din apă, se lasă să se răcorească puţin, apoi se…
-
Cocktail "Green Apple"
Se stoarce limeta. Se umple jumătate de pahar cu gheaţă sfărâmată. Peste gheaţă se adaugă sucul de mere…
-
de post
Bruschete cu salsa de roșii
Roşiile se scobesc de miez. şi se taie cubuleţe mici. Frunzele de busuioc proaspăt de taie mărunt, usturoiul…
-
Piept de pui cu arome thailandeze
Pieptul de pui se taie în 4. Se condimentează cu sare și piper. Se storc 2 felii limetă, alte felii de limetă…
-
Păstrăv somonat la cuptor cu lămâie
Peştele se curăţă de solzi şi intestine, se spală foarte bine cu apă rece, apoi se presară cu sare şi…
-
Dovlecei cu roşii şi mozzarella la…
Roşiile, dovleceii şi mozzarella se taie felii de aceeaşi grosime. Într-un vas termorezistent se aranjează…
-
Horiatiki - salată grecească ţărănească
Roşiile se taie cuburi. Castraveţii se taie şi ei cuburi şi se adaugă peste roşii. Ardeiul se taie fâşii…
-
Loukoumades - gogoşele greceşti cu…
Se freacă drojdia cu zahărul. Se adaugă apa călduţă, ouăle şi făina şi se frământă un aluat, nu foarte…
-
de post
Briam - ghiveci de legume în stil grecesc
Vânăta se taie rondele, care se prăjesc în ulei de măsline. Se completează cu câte puţin ulei la fiecare…
-
Spanakopita - plăcintă cu spanac si…
Ceapa uscată şi ceapa verde se taie mărunt. Se încinge uleiul de măsline şi se căleşte ceapa. Se adaugă…
-
Souvlaki de pui - frigărui de pui în…
Se face un amestec din ulei de măsline, oţet, suc de lămâie, oregano, sare şi piper. Usturoiul se pisează…
-
Penne cu mazăre la cuptor
Pastele se fierb în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Ceapa se taie mărunt şi se căleşte…
-
Dulceaţă de cireşe amare
Se scot sâmburii de la cireşe. Peste cireşele amare se pune zahărul, proporţia fiind de 1:1. Se pune pe foc.…