Rețete
- Aluaturi (8)
- Aperitive (101)
- Băuturi (24)
- Conserve (43)
- Deserturi (246)
- Mâncăruri (542)
- Paste și pizza (46)
- Salate (47)
- Sosuri (5)
- Supe și ciorbe (46)
- Reţete de post (90)
- Mic dejun (33)
- Rețete de Crăciun (17)
- Rețete de Paşti (16)
- Internațional (77)
-
Prăjitură Snickers
Într-o formă de cozonac tapetată cu folie alimentară, se aranjează un strat de biscuiţi. Peste acest prim…
-
Pulpă de curcan picantă la slow cooker
Coaja de lămâie se rade. Ardeiul iute se pisează; ghimbirul se dă pe răzătoare, apoi se adaugă peste coaja…
-
Stir fry cu creveți
Tăiţeii se pun la înmuiat în apă rece şi apoi se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Usturoiul…
-
Menemen - omletă turcească
Ceapa se taie mărunt, ardeiul se taie fâşii de aproximativ 2 cm. Roşiile se scobesc de miez, apoi se taie…
-
Beef Stroganoff la slow cooker
Cubuleţele de vită, ceapa tăiată rondele, usturoiul tăiat feliuţe, ciupercile tăiate felii, supa de vită,…
-
Prăjitură Opera
Primul blat se unge cu sirop. Se întinde uniform jumătate din crema de cafea. Se pune cel de-al doilea blat…
-
Penne cu şuncă, ciuperci şi sos de…
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Ciupercile se taie în patru şi se adaugă peste ceapă,…
-
Omletă cu ardei şi ceapă roşie
Ouăle se bat cu sare şi piper. Se adaugă ceapa tăiată solzişori şi ardeiul tăiat fâşii şi se amestecă.…
-
Somn cu legume gratinate la cuptor
Peştele se curăţă de intestine şi se spală foarte bine sub jet de apă rece. Apoi se taie rondele, se presară…
-
Supa de pui la slow cooker
Pulpele, ceapa şi morcovii tăiaţi pe jumătate, căţeii de usturoi întregi, se pun în vasul ceramic de la…
-
Tort diplomat cu struguri
Ouăle se amestecă cu zahărul, şi se mixează pe baie de apă până devin o cremă de consistenţa unei smântâni.…
-
Şalău rasol
Şalăul se curăţă de solzi şi intestine. Se taie în bucăţi. Cartofii tăiaţi în patru, ceapa întreagă…
-
Ouă ochi la cuptor cu spanac
Spanacul se spală foarte bine sub jet de apă rece. Între timp se pune la fiert apă cu sare şi când începe…
-
Dulceaţă de prune
Prunele se decojesc şi se îndepărtează sâmburele. Peste prunele astfel pregătite se adaugă zahărul şi…
-
Gogoşari umpluţi cu conopidă
Conopida se spală şi se desface în bucheţele mici, care se ţin 2 ore în apă cu sare. Gogoşarii se spală…
-
Tortul sultanului
Blatul se taie în două şi se însiropează foarte bine cu sirop din compot la care s-au adăugat 3 linguri…
-
Creveţi crocanţi
Creveţii se trec prin făină, apoi prin oul bătut cu puţină sare şi la final prin pesmet panko. Se încinge…
-
Compot de pere
Perele se spală şi se curăţă de coajă. Apoi se îndepărtează mijlocul cu seminţe şi se distribuie în…
-
Ciocolată din cacao
Cacaua se cerne. Împreună cu untul se pune în blender şi se amestecă. Apa se pune pe foc şi când începe…
-
Friptură din pulpă de mistreţ la…
Carnea se pune la marinat pentru 24-48 de ore, astfel: Ţelina se taie felii subţiri. Ceapa se taie solzişori.…
-
Păstrugă cu sos piccata
Peştele se curăţă şi se taie rondele. Se presară cu sare şi piper şi se lasă să stea 20 de minute. Rondelele…
-
Omletă cu roşii
Ceapa se taie mărunt; la fel şi ardeiul iute şi ghimbirul. Într-o tigaie se încinge untul şi se călesc…
-
Tort Saint Honoré
Aluatul de tartă se întinde într-un cerc cu diametrul de 24 cm. Se pune pe hârtie de copt, într-o tavă.…
-
Dulceață de struguri albi
Se scot sâmburii din boabele de struguri. Se pune la fiert apa cu zahărul şi sucul de la jumătate de lămâie,…
-
de post
Mâncare de gogonele
Gogonelele se taie felii. La fel şi roşiile şi ardeii. Toate legumele se pun în wok, se presară cu sare,…
-
Cuşcuş cu peşte afumat
Ardeiul se taie cubuleţe, morcovul se rade, ceapa se taie în fâşii de aproximativ 1 cm, iar peştele se dezosează…