• Prăjitură Snickers

    Prăjitură Snickers

    Într-o formă de cozonac tapetată cu folie alimentară, se aranjează un strat de biscuiţi. Peste acest prim…

  • Pulpă de curcan picantă la slow cooker

    Pulpă de curcan picantă la slow cooker

    Coaja de lămâie se rade. Ardeiul iute se pisează; ghimbirul se dă pe răzătoare, apoi se adaugă peste coaja…

  • Stir fry cu creveți

    Stir fry cu creveți

    Tăiţeii se pun la înmuiat în apă rece şi apoi se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Usturoiul…

  • Menemen - omletă turcească

    Menemen - omletă turcească

    Ceapa se taie mărunt, ardeiul se taie fâşii de aproximativ 2 cm. Roşiile se scobesc de miez, apoi se taie…

  • Beef Stroganoff la slow cooker

    Beef Stroganoff la slow cooker

    Cubuleţele de vită, ceapa tăiată rondele, usturoiul tăiat feliuţe, ciupercile tăiate felii, supa de vită,…

  • Prăjitură Opera

    Prăjitură Opera

    Primul blat se unge cu sirop. Se întinde uniform jumătate din crema de cafea. Se pune cel de-al doilea blat…

  • Penne cu şuncă, ciuperci şi sos de roşii

    Penne cu şuncă, ciuperci şi sos de…

    Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Ciupercile se taie în patru şi se adaugă peste ceapă,…

  • Omletă cu ardei şi ceapă roşie

    Omletă cu ardei şi ceapă roşie

    Ouăle se bat cu sare şi piper. Se adaugă ceapa tăiată solzişori şi ardeiul tăiat fâşii şi se amestecă.…

  • Somn cu legume gratinate la cuptor

    Somn cu legume gratinate la cuptor

    Peştele se curăţă de intestine şi se spală foarte bine sub jet de apă rece. Apoi se taie rondele, se presară…

  • Supa de pui la slow cooker

    Supa de pui la slow cooker

    Pulpele, ceapa şi morcovii tăiaţi pe jumătate, căţeii de usturoi întregi, se pun în vasul ceramic de la…

  • Tort diplomat cu struguri

    Tort diplomat cu struguri

    Ouăle se amestecă cu zahărul, şi se mixează pe baie de apă până devin o cremă de consistenţa unei smântâni.…

  • Şalău rasol

    Şalău rasol

    Şalăul se curăţă de solzi şi intestine. Se taie în bucăţi. Cartofii tăiaţi în patru, ceapa întreagă…

  • Ouă ochi la cuptor cu spanac

    Ouă ochi la cuptor cu spanac

    Spanacul se spală foarte bine sub jet de apă rece. Între timp se pune la fiert apă cu sare şi când începe…

  • Dulceaţă de prune

    Dulceaţă de prune

    Prunele se decojesc şi se îndepărtează sâmburele. Peste prunele astfel pregătite se adaugă zahărul şi…

  • Gogoşari umpluţi cu conopidă

    Gogoşari umpluţi cu conopidă

    Conopida se spală şi se desface în bucheţele mici, care se ţin 2 ore în apă cu sare. Gogoşarii se spală…

  • Tortul sultanului

    Tortul sultanului

    Blatul se taie în două şi se însiropează foarte bine cu sirop din compot la care s-au adăugat 3 linguri…

  • Creveţi crocanţi

    Creveţi crocanţi

    Creveţii se trec prin făină, apoi prin oul bătut cu puţină sare şi la final prin pesmet panko. Se încinge…

  • Compot de pere

    Compot de pere

    Perele se spală şi se curăţă de coajă. Apoi se îndepărtează mijlocul cu seminţe şi se distribuie în…

  • Ciocolată din cacao

    Ciocolată din cacao

    Cacaua se cerne. Împreună cu untul se pune în blender şi se amestecă. Apa se pune pe foc şi când începe…

  • Friptură din pulpă de mistreţ la slow cooker

    Friptură din pulpă de mistreţ la…

    Carnea se pune la marinat pentru 24-48 de ore, astfel: Ţelina se taie felii subţiri. Ceapa se taie solzişori.…

  • Păstrugă cu sos piccata

    Păstrugă cu sos piccata

    Peştele se curăţă şi se taie rondele. Se presară cu sare şi piper şi se lasă să stea 20 de minute. Rondelele…

  • Omletă cu roşii

    Omletă cu roşii

    Ceapa se taie mărunt; la fel şi ardeiul iute şi ghimbirul. Într-o tigaie se încinge untul şi se călesc…

  • Tort Saint Honoré

    Tort Saint Honoré

    Aluatul de tartă se întinde într-un cerc cu diametrul de 24 cm. Se pune pe hârtie de copt, într-o tavă.…

  • Dulceață de struguri albi

    Dulceață de struguri albi

    Se scot sâmburii din boabele de struguri. Se pune la fiert apa cu zahărul şi sucul de la jumătate de lămâie,…

  • Mâncare de gogonele de post

    Mâncare de gogonele

    Gogonelele se taie felii. La fel şi roşiile şi ardeii. Toate legumele se pun în wok, se presară cu sare,…

  • Cuşcuş cu peşte afumat

    Cuşcuş cu peşte afumat

    Ardeiul se taie cubuleţe, morcovul se rade, ceapa se taie în fâşii de aproximativ 1 cm, iar peştele se dezosează…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro