Rețete
- Aluaturi (8)
- Aperitive (101)
- Băuturi (24)
- Conserve (43)
- Deserturi (246)
- Mâncăruri (542)
- Paste și pizza (46)
- Salate (47)
- Sosuri (5)
- Supe și ciorbe (46)
- Reţete de post (90)
- Mic dejun (33)
- Rețete de Crăciun (17)
- Rețete de Paşti (16)
- Internațional (77)
-
Smoothie cu nectarine şi căpşuni
Nectarina fără sâmbure, căpşunile, laptele şi iaurtul se pun în blender. Se porneşte blenderul şi se…
-
Dulceaţă de nuci verzi
Nucile bine alese, se curăţă de coaja verde, astfel încât să rămână nuca complet albă, apoi se pun imediat…
-
Friptură de curcan în sos de vin cu…
Se face un amestec de condimente cu sare şi ulei, cu care se ung foarte bine bucăţile de carne. Usturoiul se…
-
Tartă cu brânză şi somon afumat
Biscuiţii se dau la cutter sau prin maşina de tocat. Se amestecă foarte bine cu untul. Compoziţia obţinută…
-
Ştiucă în sos de vin şi lămâie…
Rondelele de ştiucă se şterg cu prosop de hârtie. Usturoiul se pisează cu sare, piper şi ulei. Cu această…
-
Dulceaţă de bujori de munte
Florile de bujori se curăţă de codiţe şi frunzuliţe. Jumătate din cantitatea de flori se freacă cu sare…
-
Tarta ratatouille
Se amestecă făina cu untul, 1/2 linguriţă sare, 2 linguri de ierburi uscate şi un ou. Se obţine un aluat…
-
Omletă spaniolă cu mazăre
Cartofii se taie cubuleţe mici şi se pun la fiert în apă cu sare. Mazărea se fierbe şi ea în apă cu sare.…
-
Paste cu mazăre, şuncă şi smântână
Ceapa se taie mărunt, iar şunca se taie fâşii. Se face un amestec cu mazărea fiartă în apă cu sare, şuncă,…
-
Bavareză cu căpşuni şi ciocolată
Căpşunile se pun pe foc cu zahărul. Se lasă pe foc până se dizolvă zahărul, apoi se pasează. Gelatina…
-
Focaccia
Se pun ingredientele în maşina de făcut pâine, mai întâi apa şi uleiul, apoi sarea, zahărul, făina şi…
-
Bulete de caşcaval
Untul se pune pe foc cu apa până se topeşte untul. Se ia de pe foc şi se adaugă făina. Se omogenizează.…
-
Somon cu sos de muştar şi vin la cuptor
Rondelele de somon se presară cu sare şi busuioc şi se aranjează într-un vas termorezistent uns cu puţin…
-
Clătite de ciocolată cu îngheţată…
Laptele se încălzeşte împreună cu untul şi ciocolata ruptă în bucăţi mici, până se topeşte toată…
-
Porc cu mango şi paste din orez
Carnea se taie fâşii potrivite. Bucăţile de carne se prăjesc în puţin ulei, într-o tigaie. Se condimentează…
-
Salată de fructe
Ananasul se taie cubuleţe. Rodia se desface. Portocalele se desface în felii şi se de taie cubuleţe. Căpşunile…
-
Caras marinat la cuptor
Ardeiul iute uscat se mărunţeşte, apoi se pisează împreună cu usturoiul şi un praf de sare. Se condimentează…
-
Piept de curcan la grătar
Pieptul de curcan se tranşează în bucăţi nu foarte groase. Usturoiul se pisează şi se adaugă împreună…
-
Tigaie cu legume şi ouă ochi
Într-o tigaie se încinge puţin ulei şi se căleşte dovlecelul tăiat cuburi, până se rumeneşte şi se…
-
Chec
Albuşurile se separă de gălbenuşuri, apoi se bat spumă cu zahărul, până se obţine o bezea tare. Gălbenuşurile…
-
Omletă provensală
Ardeiul se taie cubuleţe. Prazul se taie mărunt. La fel şi ceapa verde. În puţin ulei se căleşte mai întâi…
-
Somn cu ierburi aromatice la cuptor
Peştele se curăţă, se spală, apoi se taie rondele. Se presară cu sare, piper, şi celelalte ierburi, apoi…
-
Tocaniţă de pui cu piure şi caşcaval
Pulpele de pui se spală şi se taie pe jumătate. Se prăjesc în puţin ulei. Când sunt rumenite se scot pe…
-
Piure de cartofi cu caşcaval
Cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi se pun la fiert în apă cu sare. Se scurg de zeama în care au fiert,…
-
Penne cu fasole roşie
Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Salamul tăiat fâşii se prăjeşte. Se adaugă roşiile…
-
Tartă rustică cu mere, gutui şi nuci
Se pregăteşte aluatul pentru tartă. Se amestecă făina cu un praf de sare, apoi se adaugă margarina topită,…