• Cartofi cu usturoi şi rozmarin la cuptor de post

    Cartofi cu usturoi şi rozmarin la cuptor

    Cartofii tăiaţi cubuleţe se pun într-un castron şi peste ei se adaugă usturoiul tăiat feliuţe, sarea,…

  • Friptură de vită în sos de roșii la cuptor

    Friptură de vită în sos de roșii…

    Carnea de vită tăiată fileuri subţiri se aranjează într-un singur strat într-un vas termorezistent uns…

  • Pui cu ardei copt

    Pui cu ardei copt

    Ardeiul se coace şi se curăţă. Bucăţile de pui se călesc în puţin ulei. Când sunt rumenite se adaugă…

  • Salată de ardei copţi I

    Salată de ardei copţi I

    Se coc ardeii, întorcându-i pe toate părţile ca să nu se ardă prea tare şi nici să rămână cruzi. Se…

  • Cremă de zahăr ars

    Cremă de zahăr ars

    Se pun într-o cratiţă înaltă, pe foc, trei linguri de zahăr şi se lasă să se topească şi să se îngălbenească…

  • Ciorbă de perișoare

    Ciorbă de perișoare

    Oasele de vită se fierb cu puţină sare, până se desprinde carnea de pe ele. Se spumează dacă este nevoie.…

  • Prăjitură cu măr ras

    Prăjitură cu măr ras

    Merele rase se amestecă cu zahărul, făina, bicarbonatul de sodiu stins cu oţet şi un praf de sare. Totul…

  • Shaorma cu piept de pui

    Shaorma cu piept de pui

    Shaorma din piept de pui făcut la grătar cu cartofi prăjiți la cuptor, castraveți murați în oțet, ceapă…

  • Pulpă de curcan cu legume la cuptor

    Pulpă de curcan cu legume la cuptor

      Pulpele de curcan se crestează cu un cuţit şi se aşează într-un vas termorezistent uns cu ulei…

  • Aripioare de pui cu caşcaval la cuptor

    Aripioare de pui cu caşcaval la cuptor

    Usturoiul se curăţă şi se pisează cu sare, apoi se freacă cu puţin ulei de măsline, până devine ca o…

  • Cremă de lapte cu smochine

    Cremă de lapte cu smochine

    Se taie smochinele în patru. Se pun bucăţile în cupe termorezistente. Se toarnă lapte condensat peste fructe.…

  • Ficăței de pui cu ciuperci în sos de vin și smântână

    Ficăței de pui cu ciuperci în sos…

    Într-un vas termorezistent se pun uleiul, ficăţeii şi ciupercile tăiate cuburi mari. Se sărează, se piperează,…

  • Prăjitură cu brânză dulce

    Prăjitură cu brânză dulce

    Ingredientele se amestecă bine. Din acest aluat se lasă deoparte o cantitate cât un pumn, apoi restul de întinde…

  • Quesadilla de pui

    Quesadilla de pui

    Se prepară soluţia de marinare pentru pieptul de pui. Se amestecă zeama de lămâie cu ulei de măsline, oregano,…

  • Dulceaţă de gutui

    Dulceaţă de gutui

    Gutuile se spală foarte bine de puf, se îndepărtează căsuţa cu seminţe, se taie cubuleţe şi se stropesc…

  • Budincă de cartofi cu ardei gras

    Budincă de cartofi cu ardei gras

    Se fierb cartofii în coajă, se scurg, se curăţă de coajă şi se taie cuburi. Ardeiul se curăţă de cotor…

  • Eclere cu ness

    Eclere cu ness

    Apa şi uleiul se fierb împreună. Se adaugă făina şi se amestecă bine cu telul. Când s-a îngroşat, se…

  • Rulouri cu şuncă şi caşcaval

    Rulouri cu şuncă şi caşcaval

    Ardeiul şi ceapa se curăţă şi se dau prin robot. Pasta rezultată se amestecă cu muştarul, se condimentează…

  • Brioşe cu morcov şi mere

    Brioşe cu morcov şi mere

    Făina, praful de copt, sarea şi scorţişoara se amestecă într-un castron. Ouăle, zahărul şi uleiul se…

  • Mâncărică de bame de post

    Mâncărică de bame

    Se călesc bamele în ulei timp de maxim 10 minute şi se pune un praf sare. În acest timp roşiile se decojesc…

  • Trufe albe

    Trufe albe

    Ciocolata, frişca lichidă şi nuca se pun pe baie de apă, până se topeşte ciocolata. Se lasă să se răcească.…

  • Roşii cu pulpă de curcan

    Roşii cu pulpă de curcan

    Pulpa de curcan se taie cubuleţe şi se căleşte în puţin ulei de măsline. Când carnea a devenit albicioasă,…

  • Brioşe cu cremă de lămâie

    Brioşe cu cremă de lămâie

    Se preîncălzeşte cuptorul la 175 grade. Făina se amestecă cu praful de copt şi coaja de lămâie. Untul…

  • Friptură de pui la presiune cu suc de roșii și ciuperci

    Friptură de pui la presiune cu suc…

    Pulpele se călesc împreună cu ciupercile în puţin ulei de măsline. Când carnea de pui s-a albit, se adaugă…

  • Cartofi "prăjiți" la cuptor de post

    Cartofi "prăjiți" la cuptor

    Cartofii se curăţă de coajă, se spală cu apă rece, apoi se taie în felii nu foarte groase. Se amestecă…

  • Ardei copţi în oţet

    Ardei copţi în oţet

    Ardeii se coc şi, după ce se răcesc, se curăţă de coajă şi de seminţe. Se pun în borcane. Se prepară…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro