Rețete
- Aluaturi (8)
- Aperitive (101)
- Băuturi (24)
- Conserve (43)
- Deserturi (246)
- Mâncăruri (542)
- Paste și pizza (46)
- Salate (47)
- Sosuri (5)
- Supe și ciorbe (46)
- Reţete de post (90)
- Mic dejun (33)
- Rețete de Crăciun (17)
- Rețete de Paşti (16)
- Internațional (77)
-
Prăjitură cu prune şi aluat fărâmiţat
Aluatul se scoate din castron şi se întinde cu mâna într-o tavă (30x40 cm) unsă cu unt şi tapetată cu…
-
Carne de porc cu ciuperci și bulion
Carnea de porc se fierbe pentru 20 de minute în apă cu sare, apoi se taie cubuleţe. Se călesc în puţin ulei.…
-
Pulpe de pui în lapte la cuptor
Se pune într-o tigaie jumătate din cantitatea de unt, se prăjesc pulpele pe ambele părţi, până capătă…
-
Tort cu prune şi pişcoturi de şampanie
Prunele se spală, se îndepărtează sâmburii, apoi se pun la fiert cu zeama rezultată de la cele 2 portocale…
-
Vinete umplute cu piept de pui
Vinetele se spală, se taie pe jumătate, se scobesc cu ajutorul unei linguriţe, se freacă la interior cu sare…
-
Ruladă din piept de pui în crustă…
Fiecare piept de pui se taie pe jumătate, rezultând astfel patru bucăţi. Fiecare bucată se bate foarte bine…
-
Piept de pui în sos de smântână…
Pieptul de pui se taie fileuri subţiri şi se aşează într-un vas termorezistent. Usturoiul se pisează şi…
-
Super prăjitura
Smântâna se amestecă cu ouăle. Untul se topeşte. Tava suficient de înaltă (de 8 - 10 cm) se unge foarte…
-
de post
Mâncare de mazăre
Mazărea se curăţă din păstăi. Ceapa curăţată se taie mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Roşiile…
-
Piept de pui umplut cu kaizer şi caşcaval…
Pieptul de pui se taie în fileuri subţiri. Se presară sare şi piper. Pe jumătate de fileu se pune caşcaval…
-
Prăjitură cu vişine şi blat de ciocolată
Blatul rece se taie în două pe lungime. Se pune umplutura de frişcă peste jumătate din blat. Peste frişcă…
-
Ciuperci umplute cu branză de vacă
Se curăţă ciupercile şi se spală bine. Picioarele ciupercilor se scot, se toacă mărunt şi se înăbuşă…
-
Cartofi cu pulpă de curcan la cuptor
Mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt se amestecă cu cimbru, sare, piper şi ulei. Prin amestecul obţinut…
-
Salată grecească
Se pregăteşte dressing-ul din ulei de măsline, suc de lămâie, sare şi piper, după gust. Roşiile întregi,…
-
de post
Mâncare de spanac cu roşii
Roşiile decojite se dau la robot. Apoi se călesc în puţin ulei. Se adaugă spanacul, sarea, piperul şi, opţional,…
-
Cartofi evantai cu pulpă de curcan
Cartofii se curăţă şi se taie în formă de evantai. În fiecare tăietură se pune o felie de kaizer, o felie…
-
Ficăței cu sos de roșii
Ficăţeii de pui se spală bine cu apă rece şi se călesc în ulei. Când sunt gata, se scot într-o farfurie.…
-
Salată asortată cu şunculiţă ţărănească
Roşiile se taie felii subţiri. Castraveţii se taie felii subţiri. Şunculiţa se taie cubuleţe. Brânza feta…
-
Tocăniţă de păstăi şi carne de…
Carnea de vită se spală cu apă rece, după care se taie cubuleţe potrivit de mari. Bucăţile de carne se…
-
Prăjitură cu vişine
Albuşurile se separă de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu 2 linguri de zahăr pudră. Gălbenuşurile…
-
Pulpe de gâscă cu măsline
Pulpele de gâscă se pun la fiert în apă cu sare (eu am ales varianta mai uşoară, fierberea la presiune).…
-
de post
Legume mexicane
Ceapa, morcovul şi ardeiul se taie cubuleţe şi se călesc în puţin ulei de măsline. Se adaugă apoi fasolea…
-
Pilaf de gâscă
Pieptul de gâscă se pune la fiert în apă cu sare. După ce a fiert 30 de minute, se adaugă şi legumele în…
-
Fursecuri cu stafide
Untul se freacă cu zahărul. Se adaugă oul, coaja rasă de lămâie şi bicarbonatul. Se amestecă toate şi…
-
Pui grătar cu ou, crutoane şi salată…
Se pregăteşte pieptul de pui la grătar: pieptul se taie în fileuri subţiri, iar usturoiul se pisează şi…
-
Macrou în sos alb la cuptor
Peştele se curăţă şi se taie în bucăţi late de 2 cm. Se presară cu sare şi se lasă aşa 20 de minute.…