• Pulpe umplute

    Pulpe umplute

    Se bat pulpele, se sărează şi se piperează după gust. De asemenea se pune şi busuioc deoarece îi va da…

  • Sardină la grătar

    Sardină la grătar

    Se amestecă uleiul de măsline cu suc de lămâie şi se condimentează cu sare, piper, oregano şi cimbru. Peştele…

  • Saramură de mreană

    Saramură de mreană

    Peştele se curăţă de solzi şi intestine. Se spală cu apă rece. Se taie în două pe lungime, apoi fiecare…

  • Borş de legume cu lobodă şi fidea

    Borş de legume cu lobodă şi fidea

    Legumele se curăţă şi se spală în apă rece. Ardeiul, morcovii şi ţelina se taie cubuleţe, ceapa se taie…

  • Prăjitură excelentă

    Prăjitură excelentă

    Peste blatul scos din cuptor se adaugă bezeaua, se întinde uniform pe toată suprafaţa şi se coace la 150…

  • Cartofi Byron

    Cartofi Byron

    Cartofii se spală foarte bine şi se coc în tavă în cuptor la 200 grade timp de o oră. Se lasă să se răcorească…

  • Fasole cu ciolan la cuptor

    Fasole cu ciolan la cuptor

    Se pune fasolea la fiert pentru 10-15 minute. Se scurge apa în care a fiert. Se pune din nou la fiert în altă…

  • Rulouri cu scorţişoară

    Rulouri cu scorţişoară

    Făina, drojdia topită cu zahărul, ouăle, untul (80 g), apa, laptele şi sarea se frământă şi se face un…

  • Prăjitură cu portocale

    Prăjitură cu portocale

    Se scoate blatul prăjiturii din cuptor, se toarnă umplutura şi se bagă din nou la cuptor pentru 20 de minute…

  • Sardine cu suc de lămâie şi portocală la cuptor

    Sardine cu suc de lămâie şi portocală…

    Sardina se curăţă de solzi şi intestine, se spală foarte bine cu apă rece, se presară cu sare şi se lasă…

  • Prăjitură cu ness

    Prăjitură cu ness

    Blatul se taie pe jumătate. Peste primul blat se pune jumătate din cantitatea de cremă. Deasupra se plasează…

  • Ficăței de pui cu ceapă

    Ficăței de pui cu ceapă

    Ficăţeii de pui se spală foarte bine cu apă rece, apoi se pun într-un castron şi se acoperă cu lapte. Se…

  • Budincă de fructe

    Budincă de fructe

    Se spală fructele, se taie felii, se pun într-un vas termorezistent. Se bat ouăle cu zahărul până se dizolvă.…

  • Sarmale de pui în vas de ceramică la cuptor

    Sarmale de pui în vas de ceramică…

    Pieptul de pui se dă prin maşina de tocat. Peste carnea tocată se adaugă ceapa tăiată mărunt, ouăle, orezul,…

  • Friptură de curcan cu sos de portocală și lămâie

    Friptură de curcan cu sos de portocală…

    Pulpele de curcan se spală cu apă rece. Se pregăteşte un sos din ulei de măsline, suc de portocale, suc de…

  • Tort de ciocolată cu portocale

    Tort de ciocolată cu portocale

    Blatul se taie în 3 părţi egale. Se aşează 1/3 din cremă pe blatul inferior. Se acoperă cu al doilea blat…

  • Prăjitura Carpaţi

    Prăjitura Carpaţi

    Prăjitura Carpaţi se realizează prin alternarea pe vertical a mai multor straturi de foi cu straturi de cremă…

  • Sardină marinată

    Sardină marinată

    Sardina se curăţă de solzi şi intestine, se taie capetele şi se spală foarte bine cu apă rece. Sardinele…

  • Păstrăv la cuptor cu sos de ciuperci şi praz

    Păstrăv la cuptor cu sos de ciuperci…

    Păstrăvul se curăţă şi se spală cu apă rece. Se presară cu sare şi se lasă să stea 30 de minute. Ciupercile…

  • Cuşma lui Guguţă

    Cuşma lui Guguţă

    Cuşma lui Guguţă este un tort sub formă de piramidă construit din clătite umplute cu vişine. Reţeta îşi…

  • Ciorbă din cozi de vită

    Ciorbă din cozi de vită

    Carnea se spală cu apă rece de mai multe ori, apoi se pune la fiert în apă cu sare. Se spumează şi se lasă…

  • Prăjitura zăpezii

    Prăjitura zăpezii

    Prăjitura zăpezii se realizează prin alternarea mai multor straturi de foi cu cele de cremă iar…

  • Sardine pe pat de cartofi

    Sardine pe pat de cartofi

    Sardinele se curăţă de solzi şi intestine şi se spală foarte bine cu apă rece. Se îndepărteză capetele…

  • Tocăniţă de cartofi de post

    Tocăniţă de cartofi

    Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în puţin ulei. După ce s-a călit ceapa, se adaugă cartofii curăţaţi…

  • Borş de văcuţă

    Borş de văcuţă

    Carnea se spală cu apă rece şi se taie cubuleţe mici. Se pune la fiert în oala cu presiune, în apă cu sare.…

  • Rulada cu cremă de cacao

    Rulada cu cremă de cacao

    Untul se freacă foarte bine cu zahărul pudră. Se adaugă cacaua şi se omogenizează. La final se adaugă esenţa…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro