Rețete
- Aluaturi (8)
- Aperitive (101)
- Băuturi (24)
- Conserve (43)
- Deserturi (246)
- Mâncăruri (542)
- Paste și pizza (46)
- Salate (47)
- Sosuri (5)
- Supe și ciorbe (46)
- Reţete de post (90)
- Mic dejun (33)
- Rețete de Crăciun (17)
- Rețete de Paşti (16)
- Internațional (77)
-
Pulpe umplute
Se bat pulpele, se sărează şi se piperează după gust. De asemenea se pune şi busuioc deoarece îi va da…
-
Sardină la grătar
Se amestecă uleiul de măsline cu suc de lămâie şi se condimentează cu sare, piper, oregano şi cimbru. Peştele…
-
Saramură de mreană
Peştele se curăţă de solzi şi intestine. Se spală cu apă rece. Se taie în două pe lungime, apoi fiecare…
-
Borş de legume cu lobodă şi fidea
Legumele se curăţă şi se spală în apă rece. Ardeiul, morcovii şi ţelina se taie cubuleţe, ceapa se taie…
-
Prăjitură excelentă
Peste blatul scos din cuptor se adaugă bezeaua, se întinde uniform pe toată suprafaţa şi se coace la 150…
-
Cartofi Byron
Cartofii se spală foarte bine şi se coc în tavă în cuptor la 200 grade timp de o oră. Se lasă să se răcorească…
-
Fasole cu ciolan la cuptor
Se pune fasolea la fiert pentru 10-15 minute. Se scurge apa în care a fiert. Se pune din nou la fiert în altă…
-
Rulouri cu scorţişoară
Făina, drojdia topită cu zahărul, ouăle, untul (80 g), apa, laptele şi sarea se frământă şi se face un…
-
Prăjitură cu portocale
Se scoate blatul prăjiturii din cuptor, se toarnă umplutura şi se bagă din nou la cuptor pentru 20 de minute…
-
Sardine cu suc de lămâie şi portocală…
Sardina se curăţă de solzi şi intestine, se spală foarte bine cu apă rece, se presară cu sare şi se lasă…
-
Prăjitură cu ness
Blatul se taie pe jumătate. Peste primul blat se pune jumătate din cantitatea de cremă. Deasupra se plasează…
-
Ficăței de pui cu ceapă
Ficăţeii de pui se spală foarte bine cu apă rece, apoi se pun într-un castron şi se acoperă cu lapte. Se…
-
Budincă de fructe
Se spală fructele, se taie felii, se pun într-un vas termorezistent. Se bat ouăle cu zahărul până se dizolvă.…
-
Sarmale de pui în vas de ceramică…
Pieptul de pui se dă prin maşina de tocat. Peste carnea tocată se adaugă ceapa tăiată mărunt, ouăle, orezul,…
-
Friptură de curcan cu sos de portocală…
Pulpele de curcan se spală cu apă rece. Se pregăteşte un sos din ulei de măsline, suc de portocale, suc de…
-
Tort de ciocolată cu portocale
Blatul se taie în 3 părţi egale. Se aşează 1/3 din cremă pe blatul inferior. Se acoperă cu al doilea blat…
-
Prăjitura Carpaţi
Prăjitura Carpaţi se realizează prin alternarea pe vertical a mai multor straturi de foi cu straturi de cremă…
-
Sardină marinată
Sardina se curăţă de solzi şi intestine, se taie capetele şi se spală foarte bine cu apă rece. Sardinele…
-
Păstrăv la cuptor cu sos de ciuperci…
Păstrăvul se curăţă şi se spală cu apă rece. Se presară cu sare şi se lasă să stea 30 de minute. Ciupercile…
-
Cuşma lui Guguţă
Cuşma lui Guguţă este un tort sub formă de piramidă construit din clătite umplute cu vişine. Reţeta îşi…
-
Ciorbă din cozi de vită
Carnea se spală cu apă rece de mai multe ori, apoi se pune la fiert în apă cu sare. Se spumează şi se lasă…
-
Prăjitura zăpezii
Prăjitura zăpezii se realizează prin alternarea mai multor straturi de foi cu cele de cremă iar…
-
Sardine pe pat de cartofi
Sardinele se curăţă de solzi şi intestine şi se spală foarte bine cu apă rece. Se îndepărteză capetele…
-
de post
Tocăniţă de cartofi
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în puţin ulei. După ce s-a călit ceapa, se adaugă cartofii curăţaţi…
-
Borş de văcuţă
Carnea se spală cu apă rece şi se taie cubuleţe mici. Se pune la fiert în oala cu presiune, în apă cu sare.…
-
Rulada cu cremă de cacao
Untul se freacă foarte bine cu zahărul pudră. Se adaugă cacaua şi se omogenizează. La final se adaugă esenţa…