Rețete
- Aluaturi (8)
- Aperitive (101)
- Băuturi (24)
- Conserve (43)
- Deserturi (246)
- Mâncăruri (542)
- Paste și pizza (46)
- Salate (47)
- Sosuri (5)
- Supe și ciorbe (46)
- Reţete de post (90)
- Mic dejun (33)
- Rețete de Crăciun (17)
- Rețete de Paşti (16)
- Internațional (77)
-
Peşte cu ardei copt
Roşiile se coc şi se lasă să se răcească. Se curăţă de coajă şi se strivesc cu ajutorul unei furculiţe.…
-
Brioșe tiramisu
Făina se amestecă cu praful de copt şi sarea. Laptele se încălzeşte într-un vas împreună cu batornul…
-
Ficăței de pui cu struguri
Ficăţeii se spală cu apă rece şi se taie pe jumătate. Se încălzeşte untul în tigaie şi se prăjesc…
-
de post
Ghiveci de legume
Ceapa şi ardeiul gras se taie cubuleţe, iar morcovii se taie rondele şi se călesc împreună în puţin ulei.…
-
Tartă cu struguri
Cele 2 ouă se bat cu 60 g zahăr, până se întăresc. Se adaugă treptat cele 60 g făină, praful de copt,…
-
Pateuri cu piept de pui şi caşcaval
Caşcavalul ras se amestecă cu smântâna şi pătrunjelul tocat. Se adaugă sare dacă este nevoie. Pieptul…
-
Chifteluţe din piept de pui
Pieptul de pui se dă prin maşina de tocat. Ceapa şi cartoful se curăţă şi se dau şi ele tot prin maşina…
-
Somn pane
Somnul se curăţă de intestine, se spală foarte bine cu apă rece, apoi se taie rondele. Se presară cu sare…
-
de post
Ardei umpluți cu ciuperci
Morcovul, ţelina şi ceapa se taie cubuleţe. Se călesc în puţin ulei. Se adaugă orezul spălat, ciupecile…
-
Baby hering în sos de bere
Peştele se eviscerează, se spală cu apă rece şi apoi se fac fileuri. Separat se bat ouăle, se adaugă făină…
-
Prăjitură cu pere şi nucă
Făina se cerne într-un castron, se adaugă untul topit la temperatura camerei, 150 g nucă măcinată, 100 g…
-
Pere fierte în vin cu sos de ciocolată
Apa, zahărul şi vinul se fierb împreună. Se adaugă sucul şi coaja rasă de la portocală şi se fierb 5…
-
Somn cu legume la cuptor
Peştele se curăţă şi se taie rondele. Se presară cu sare şi se lasă să stea 30 de minute. Între timp…
-
Cartofi copţi cu şuncă afumată
Cartofii se spală cu apă rece şi se pun la fiert în apă cu sare pentru 20 minute. După aceea se scurg de…
-
Valdostana din piept de pui
Pieptul de pui la grătar se aşează într-un vas termorezistent. Peste fiecare bucată de piept se pune câte…
-
Friptură de curcan cu sos de vin la…
Pulpele de curcan se spală cu apă rece, se usucă cu şerveţele de hârtie, apoi se crestează cu ajutorul…
-
Tort de cacao cu crema de nucă
Blatul se taie în două pe orizontală. Fiecare parte se însiropează separat. Jumătate din cremă se întinde…
-
Îngheţată de cacao
Gălbenuşurile se freacă spumă cu zahărul. Se adaugă laptele şi se pune pe baie de apă până de îngroaşă…
-
de post
Cartofi cu roşii la cuptor
Cartofii se taie rondele, se amestecă cu sare, piper şi ulei de măsline, apoi se pun într-un vas termorezistent.…
-
Mușchi de vită cu bere la cuptor
Muşchiul de vită se taie rondele şi se spală cu apă rece. După aceea se condimentează şi se unge cu muştar,…
-
Piept de pui cu fulgi de porumb
Pieptul de pui se taie fileuri subţiri şi se bat cu ciocanul de şniţele. Se presară cu sare şi piper. Fiecare…
-
Pepeni muraţi
Într-un borcan se aşează variat pepenii, bucheţele de conopidă, morcovii şi ţelina tăiate felii subţiri…
-
Prăjitură cu pere
Blatul de jos se aşează pe un platou. Crema cu pere se distribuie deasupra acestuia şi se netezeşte. Se pune…
-
Prăjitură cu cremă de vanilie şi…
Blatul se taie în două. Se însiropează prima jumătate de blat, apoi se adaugă jumătate din cremă şi se…
-
Pulpe aromate la cuptor
Pulpele de pui se condimentează cu sare şi piper. Se amestecă uleiul de măsline cu toate celelalte condimente,…
-
de post
Cartofi cu fasole verde şi usturoi…
Cartofii se spală foarte bine cu apă rece. Se pun la fiert în apă cu sare. Se lasă să fiarbă 10 minute,…