• Plăcintă cu carne

    Plăcintă cu carne

    Drojdia se freacă cu puţin lapte cald îndulcit şi puţină făină, apoi se lasă la dospit. După ce s-a…

  • Bavareză cu ciocolată

    Bavareză cu ciocolată

    Ouăle se bat cu zahărul. Se pune vasul pe foc şi se adaugă ciocolata înmuiată în lapte călduţ şi gelatina…

  • Tăvălite

    Tăvălite

    Se amestecă margarina cu zahărul. Se pune oul, mierea, praful de copt, laptele şi treptat făina. Se obţine…

  • Prăjitură cu banane şi caramel

    Prăjitură cu banane şi caramel

    Se sfărâmă biscuiţii cu sucitorul, se pun în castron, se toarnă 50 g unt topit şi se amestecă bine. Într-o…

  • Orez cu lapte şi mere caramel

    Orez cu lapte şi mere caramel

    Se curăţă merele de cotor, se taie sferturi şi se pun cu 1/2 cană zahăr, scorţişoară şi esenţă de…

  • Minitort de biscuiţi cu frişcă şi ciocolată

    Minitort de biscuiţi cu frişcă şi…

    Pe un platou se aşează un strat de biscuiţi, se însiropează cu laptele amestecat cu esenţă de rom. Se ung…

  • Înghețată de cacao cu ciocolată

    Înghețată de cacao cu ciocolată

    Oul se mixează cu zahărul până se topeşte zahărul, după care se amestecă cu laptele şi se pune la fiert.…

  • Sos alb cu smântână şi ou

    Sos alb cu smântână şi ou

    Într-un vas se topeşte margarina. Se adaugă făina şi se amestecă bine pentru a nu se face cocoloaşe. Se…

  • Pateu de ficat de pasăre

    Pateu de ficat de pasăre

    Se taie cepele în patru. Într-o cratiţă încinsă se pune 1 lingură de unt la topit, apoi se adaugă ceapa.…

  • Cartofi franţuzeşti

    Cartofi franţuzeşti

    Cartofii se spală bine şi se fierb în coajă în apă cu sare. Se lasă apoi să se răcească, se curăţă…

  • Ciulama de ciuperci

    Ciulama de ciuperci

    Se curăţă ciupercile, se spală, se taie. Se fierb cu apă sărată (apă atât cât să le acopere). Când…

  • Şarlotă de vanilie şi rom

    Şarlotă de vanilie şi rom

    1/2 lapte se pune la fiert cu zahărul. În cealaltă jumătate de lapte se amestecă făină fără a face cocoloaşe.…

  • Mămăligă din lapte, cu brânză și smântână

    Mămăligă din lapte, cu brânză și…

    Se pune laptele la fiert cu sare, se adaugă mălai până se face o mămăligă moale. Se adaugă toată brânză…

  • Tort din pişcoturi de şampanie cu cremă de banane

    Tort din pişcoturi de şampanie cu…

    Se striveşte miezul bananelor cât mai bine posibil, se amesteca cu 100 g frisca. O jumătate din cantitatea…

  • Budincă cu zahăr ars

    Budincă cu zahăr ars

    Se amestecă 1 cană zahăr cu ouăle, esenţa de rom, coaja de portocale şi brânza. Separat se fierb spaghetele.…

  • Tort de portocale

    Tort de portocale

    Se amestecă 6 gălbenuşuri cu 350 grame zahăr şi se freacă până se topeşte zahărul. Se amestecă cu 1/2…

  • Cozonac

    Cozonac

    Se pune cubuleţul de drojdie în vasul în care se frământă. Se pune puţin zahăr şi se freacă. Se pune…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro