-
Baghete de pește
Se dezosează carne de peşte şi se dă de 2 ori prin maşina de tocat. Carnea tocată se amestecă cu ceapa…
-
Șalău înăbușit cu sos de roșii
Şalăul se curăţă se solzi şi de insestine, se spală foarte bine cu apă rece, apoi se taie rondele. Se…
-
Vinete cu brânză la cuptor
Usturoiul se pisează şi se freacă cu puţin ulei. Brânza telemea se taie felii groase de 0,5 cm şi se ung…
-
Ton la grătar cu salsa de roșii
Tonul se curăţă de intestine, se spală foarte bine cu apă rece şi se taie rondele de grosimea unui deget.…
-
Ton la grătar cu salsa de roșii
Tonul se curăţă de intestine, se spală foarte bine cu apă rece şi se taie rondele de grosimea unui deget.…
-
Ouă poșate pe strat de brânză
Brânza se sfărâmă cu furculiţa şi peste ea se toarnă laptele, usturoiul pisat şi se amestecă bine. Aceste…
-
Friptură de gâscă cu bulion la cuptor
Pulpele de gâscă se pun la fiert în apă cu sare. Se fierb la presiune timp de 30-40 de minute. Se scot din…
-
Friptură de iepure cu ierburi aromatice
Iepurele se porţionează, se presară cu sare, piper, salvie, rozmarin şi se lasă să stea 10 minute. Într-o…
-
Musaca de vinete
Vinetele se taie rondele şi se pun pe grătarul bine încins până se rumenesc. Ceapa se taie mărunt şi se…
-
Sarmale în frunză de varză la slow…
Ceapa tocată mărunt se căleşte în ulei. Vasul se ia de pe foc şi se adaugă carnea tocată, orezul, oul,…
-
Sarmale cu urdă
Ceapa se căleşte în puţin ulei până devine aurie. Se lasă să se răcorească puţin, apoi se amestecă…
-
Pulpă de curcan cu lămâie și rozmarin…
Pulpele de curcan se fierb în oala sub presiune pentru 30 de minute. Usturoiul se pisează, una dintre lămâi…
-
de post
Vinete cu roșii
Vânăta se taie cubuleţe care se prăjesc în 2-3 serii în câte 2 linguri de ulei, astfel încât să se rumenească…
-
Aripioare cu sos de roşii la microunde
Aripioarele de pui bine spălate, se pun într-un vas pentru microunde. Se presară sare şi se adaugă usturoiul…
-
Somn în sos propriu în folie la cuptor
Somnul se curăţă de intestine şi se spală foarte bine sub jet de apă rece. Se presară cu sare şi se lasă…
-
Cartofi cu rozmarin şi telemea
Cartofii se curăţă de coajă. Se taie rondele subţiri. Se presară cu sare, piper, cimbru şi rozmarin. Se…
-
Creveţi la grătar
Usturoiul se pisează, apoi se freacă bine cu 2 linguri de ulei de măsline. Se adaugă coajă rasă de lămâie,…
-
Ketchup de casă
Sucul de roşii se pune la fiert. Ceapa se dă la robot, împreună cu usturoiul şi ghimbirul tăiat mărunt.…
-
Chec aperitiv
Baconul se taie cubuleţe şi se prăjesc până devin crocante. Se adaugă măslinele tăiate feliuţe subţiri…
-
Tartă cu ciuperci și pesto
Aluatul foietaj se împarte în 9 pătrate. care se ung cu sos pesto. În fiecare pătrat de foietaj se pun câte…
-
Salată de pătrunjel cu roşii
Pătrunjelul se taie mărunt. Roşiile se taie cubuleţe. Se amestecă roşiile cu pătrunjelul tocat, se adaugă…
-
de post
Vinete cu ceapă roşie la cuptor
Vânăta se taie cubuleţe. Ceapa se taie în 8. Se amestecă cu sare, piper şi ulei şi se pun într-un vas…
-
Ciuperci cu usturoi la tigaie
Ciupercile se taie în 2 sau în 4, în funcţie de dimensiunea lor. Se pun într-o tigaie încinsă şi se stropesc…
-
Cartofi copţi cu maioneză şi caşcaval
Cartofii foarte bine spălaţi, se pun întregi, cu tot cu coajă, la cuptor, într-un vas termorezistent. Se…
-
Chefal cu legume la cuptor în stil…
Cartofii se taie cuburi şi se fierb pe jumătate (aproximativ 10 minute). Peştele se taie rondele şi se aşează…
-
Chefal cu legume la cuptor în stil…
Cartofii se taie cuburi şi se fierb pe jumătate (aproximativ 10 minute). Peştele se taie rondele şi se aşează…
Reţete cu "piper"