- 
					
					
						  Friptură de pui la presiune cu suc…Pulpele se călesc împreună cu ciupercile în puţin ulei de măsline. Când carnea de pui s-a albit, se adaugă… 
- 
					
					
						  Friptură de curcan cu sos de vin la…Pulpele de curcan se spală cu apă rece, se usucă cu şerveţele de hârtie, apoi se crestează cu ajutorul… 
- 
					
					
						 de post de postCartofi cu roşii la cuptorCartofii se taie rondele, se amestecă cu sare, piper şi ulei de măsline, apoi se pun într-un vas termorezistent.… 
- 
					
					
						  Pulpe aromate la cuptorPulpele de pui se condimentează cu sare şi piper. Se amestecă uleiul de măsline cu toate celelalte condimente,… 
- 
					
					
						 de post de postCartofi cu fasole verde şi usturoi…Cartofii se spală foarte bine cu apă rece. Se pun la fiert în apă cu sare. Se lasă să fiarbă 10 minute,… 
- 
					
					
						  Salată greceascăSe pregăteşte dressing-ul din ulei de măsline, suc de lămâie, sare şi piper, după gust. Roşiile întregi,… 
- 
					
					
						  Ficăței cu sos de roșiiFicăţeii de pui se spală bine cu apă rece şi se călesc în ulei. Când sunt gata, se scot într-o farfurie.… 
- 
					
					
						  Salată asortată cu şunculiţă ţărăneascăRoşiile se taie felii subţiri. Castraveţii se taie felii subţiri. Şunculiţa se taie cubuleţe. Brânza feta… 
- 
					
					
						 de post de postLegume mexicaneCeapa, morcovul şi ardeiul se taie cubuleţe şi se călesc în puţin ulei de măsline. Se adaugă apoi fasolea… 
- 
					
					
						  Pui grătar cu ou, crutoane şi salată…Se pregăteşte pieptul de pui la grătar: pieptul se taie în fileuri subţiri, iar usturoiul se pisează şi… 
- 
					
					
						  Macrou în sos alb la cuptorPeştele se curăţă şi se taie în bucăţi late de 2 cm. Se presară cu sare şi se lasă aşa 20 de minute.… 
- 
					
					
						  Friptură de vită în sos de roşii…În oala sub presiune, se pun 2-3 linguri de ulei de măsline şi se prăjesc bucăţile de carne tăiate felii… 
- 
					
					
						  Salată bulgăreascăOuăle se fierb tari. Ardeiul se taie fâşii subţiri. Roşiile se taie felii. Castraveţii se taie rondele.… 
- 
					
					
						  Friptură de curcan cu rozmarinÎntr-un vas termorezistent se pune ulei de măsline, apoi se aşează bucata de pulpă. Se adaugă apoi usturoiul… 
- 
					
					
						  Pulpe de pui cu rozmarin şi suc de…Fiecare pulpă de pui se crestează cu ajutorul unui cuţit şi se împănează cu frunze de rozmarin. Se condimentează… 
- 
					
					
						  Spirale cu sos de roşii şi piept de…Spiralele se pun la fiert în apă cu sare şi se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Separat se pregateşte… 
- 
					
					
						  Limbă cu roşiiSe fierbe limba. Vezi reţeta la Limbă fiartă. După ce se fierbe se curăţă de pieliţă şi se taie cubuleţe.… 
- 
					
					
						  Tortellini cu piept de pui, ciuperci…Ceapa şi usturoiul se taie mărunt, apoi se călesc în puţin ulei de măsline. Se adaugă apoi pieptul de pui… 
- 
					
					
						 de post de postCartofi cu rozmarin la cuptorCartofii se curăţă, se spală, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă rece cu sare. Se lasă să fiarbă… 
- 
					
					
						  Sos ragu pentru pasteLegumele se curăţă şi se toacă mărunt. Într-o cratiţă se încinge puţin ulei de măsline şi se înăbuşesc… 
							 Reţete cu "ulei de măsline"
						
					 
																	 
																	 
																			 
																	 
																			 
																	 
																	 
																	 
																			 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																			 
																	









