• Prăjitură cu cremă de brânză şi vişine din compot

    Prăjitură cu cremă de brânză şi…

    Blatul se taie pe jumătate pe verticală. Se însiropează prima foaie cu sucul din compot, se pune jumătate…

  • Friptură de vită cu cartofi la cuptor

    Friptură de vită cu cartofi la cuptor

    Se spală muşchiul de vită, se sărează şi se piperează. Într-o tavă unsă cu ulei, se pune muşchiul de…

  • Pilaf cu pipote de pui

    Pilaf cu pipote de pui

    Se spală pipotele de pui şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi sare. Dacă se formează spumă, aceasta…

  • Tiramisu cu ciocolată

    Tiramisu cu ciocolată

    Pişcoturile se înmoaie în cafea, se alternează un strat de pişcoturi cu un strat de cremă ganache sau cremă…

  • Budincă de paste cu brânză

    Budincă de paste cu brânză

    Pastele se pun la fiert cu sare şi se fierb 10 minute la foc mic (se adaugă mai multă apă pentru că se vor…

  • Tort cu mousse de ciocolată şi mousse de piersici

    Tort cu mousse de ciocolată şi mousse…

    Blatul se pune într-o formă de tort cu fundul detaşabil. Peste blat se toarnă mousse-ul de ciocolată, apoi…

  • Urzici munteneşti

    Urzici munteneşti

    E bine ca urzicile să nu fie bătrâne şi să fie roşii pe dosul frunzei. Se spală foarte bine urzicile (în…

  • Prăjitură Raluca cu foi de napolitană

    Prăjitură Raluca cu foi de napolitană

    Peste una din foile doboş se adaugă jumătate din crema de capucino. Peste cremă se aşează foile de napolitană…

  • Friptură de vită cu sos de roşii şi cartofi la cuptor

    Friptură de vită cu sos de roşii…

    Se spală muşchiul de vită şi se porţionează în felii groase de 1,5-2 cm. Se sărează şi se piperează.…

  • Cozonac cu mac

    Cozonac cu mac

    Se pune drojdia într-un lighean. Se freacă cu un pic de zahăr până se topeşte. Apoi se adaugă o cană de…

  • Pulpe de pui cu rozmarin şi suc de lămâie

    Pulpe de pui cu rozmarin şi suc de…

    Fiecare pulpă de pui se crestează cu ajutorul unui cuţit şi se împănează cu frunze de rozmarin. Se condimentează…

  • Drob de miel cu carne de pasăre de Paşti

    Drob de miel cu carne de pasăre

    Pieptul de pasăre şi măruntaiele se spală bine până iese apa curată, se pun împreună la fiert în apă…

  • Cabanos cu caşcaval în aluat

    Cabanos cu caşcaval în aluat

    Se amestecă drojdia cu zahărul şi cu sarea până se înmoaie. Se adaugă făina, uleiul şi apa şi se face…

  • Eclere cu cremă de vanilie

    Eclere cu cremă de vanilie

    Apa cu uleiul se fierb, se adaugă făina şi se amestecă bine. Se ia de pe foc şi se adaugă pe rând ouăle,…

  • Budincă de pere

    Budincă de pere

    Se freacă gălbenuşurile cu 75 grame unt şi cu zahărul până se dizolvă zahărul. Se bat albuşurile spumă…

  • Scrumbie la grătar

    Scrumbie la grătar

    Se curăţă scrumbia de maţe şi de solzi, se crestează pe spate. Se presară sare în interior, se pune mărar…

  • Pateuri cu ciuperci

    Pateuri cu ciuperci

    Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Se adaugă ciupercile tăiate din conservă, usturoiul…

  • Cartofi cu porc la cuptor

    Cartofi cu porc la cuptor

    Cartofii şi carnea se taie cubuleţe. Într-un vas termorezistent se pune puţin ulei şi apoi se adaugă carnea…

  • Cozonac Rosenkranz

    Cozonac Rosenkranz

    Într-un castron se amestecă drojdia cu cele 4 linguri zahăr şi laptele (nu se lasă la dospit). În alt castron…

  • Spirale cu sos de roşii şi piept de pui

    Spirale cu sos de roşii şi piept de…

    Spiralele se pun la fiert în apă cu sare şi se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Separat se pregateşte…

  • Cornuleţe cu borş de post

    Cornuleţe cu borş

    Se face o cocă, se frământă, se întinde o foaie, se taie în triunghiuri care se umplu cu rahat, gem sau…

  • Bombe cu vişine

    Bombe cu vişine

    Într-un vas se topeşte pe foc untul împreună cu ciocolata ruptă bucăţi, zahărul şi uleiul. Când s-au…

  • Ficăței de pui cu sos de bulion

    Ficăței de pui cu sos de bulion

    Ceapa tăiată mărunt se căleşte în puţin ulei. Când ceapa începe să devină transparentă, se adaugă…

  • Plăcintă cu iaurt

    Plăcintă cu iaurt

    Se bat ouăle cu 8 linguri zahăr, apoi se adaugă iaurtul scurs bine de zer, grişul şi restul de zahăr. Se…

  • Ciorbă de burtă

    Ciorbă de burtă

    Se fierb bine oasele, aproximativ 1 oră la oala sub presiune. Burta se decongelează (dacă este congelată)…

  • Macaroane cu brânză

    Macaroane cu brânză

    Se pune o cratiţă cu apă la fiert, se adaugă sare. Când dă în clocot, se pun macaroanele şi se fierb conform…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro