Rețete
- Aluaturi (8)
- Aperitive (101)
- Băuturi (24)
- Conserve (43)
- Deserturi (246)
- Mâncăruri (542)
- Paste și pizza (46)
- Salate (47)
- Sosuri (5)
- Supe și ciorbe (46)
- Reţete de post (90)
- Mic dejun (33)
- Rețete de Crăciun (17)
- Rețete de Paşti (16)
- Internațional (77)
-
Prăjitură cu cremă de brânză şi…
Blatul se taie pe jumătate pe verticală. Se însiropează prima foaie cu sucul din compot, se pune jumătate…
-
Friptură de vită cu cartofi la cuptor
Se spală muşchiul de vită, se sărează şi se piperează. Într-o tavă unsă cu ulei, se pune muşchiul de…
-
Pilaf cu pipote de pui
Se spală pipotele de pui şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi sare. Dacă se formează spumă, aceasta…
-
Tiramisu cu ciocolată
Pişcoturile se înmoaie în cafea, se alternează un strat de pişcoturi cu un strat de cremă ganache sau cremă…
-
Budincă de paste cu brânză
Pastele se pun la fiert cu sare şi se fierb 10 minute la foc mic (se adaugă mai multă apă pentru că se vor…
-
Tort cu mousse de ciocolată şi mousse…
Blatul se pune într-o formă de tort cu fundul detaşabil. Peste blat se toarnă mousse-ul de ciocolată, apoi…
-
Urzici munteneşti
E bine ca urzicile să nu fie bătrâne şi să fie roşii pe dosul frunzei. Se spală foarte bine urzicile (în…
-
Prăjitură Raluca cu foi de napolitană
Peste una din foile doboş se adaugă jumătate din crema de capucino. Peste cremă se aşează foile de napolitană…
-
Friptură de vită cu sos de roşii…
Se spală muşchiul de vită şi se porţionează în felii groase de 1,5-2 cm. Se sărează şi se piperează.…
-
Cozonac cu mac
Se pune drojdia într-un lighean. Se freacă cu un pic de zahăr până se topeşte. Apoi se adaugă o cană de…
-
Pulpe de pui cu rozmarin şi suc de…
Fiecare pulpă de pui se crestează cu ajutorul unui cuţit şi se împănează cu frunze de rozmarin. Se condimentează…
-
de Paşti
Drob de miel cu carne de pasăre
Pieptul de pasăre şi măruntaiele se spală bine până iese apa curată, se pun împreună la fiert în apă…
-
Cabanos cu caşcaval în aluat
Se amestecă drojdia cu zahărul şi cu sarea până se înmoaie. Se adaugă făina, uleiul şi apa şi se face…
-
Eclere cu cremă de vanilie
Apa cu uleiul se fierb, se adaugă făina şi se amestecă bine. Se ia de pe foc şi se adaugă pe rând ouăle,…
-
Budincă de pere
Se freacă gălbenuşurile cu 75 grame unt şi cu zahărul până se dizolvă zahărul. Se bat albuşurile spumă…
-
Scrumbie la grătar
Se curăţă scrumbia de maţe şi de solzi, se crestează pe spate. Se presară sare în interior, se pune mărar…
-
Pateuri cu ciuperci
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Se adaugă ciupercile tăiate din conservă, usturoiul…
-
Cartofi cu porc la cuptor
Cartofii şi carnea se taie cubuleţe. Într-un vas termorezistent se pune puţin ulei şi apoi se adaugă carnea…
-
Cozonac Rosenkranz
Într-un castron se amestecă drojdia cu cele 4 linguri zahăr şi laptele (nu se lasă la dospit). În alt castron…
-
Spirale cu sos de roşii şi piept de…
Spiralele se pun la fiert în apă cu sare şi se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Separat se pregateşte…
-
de post
Cornuleţe cu borş
Se face o cocă, se frământă, se întinde o foaie, se taie în triunghiuri care se umplu cu rahat, gem sau…
-
Bombe cu vişine
Într-un vas se topeşte pe foc untul împreună cu ciocolata ruptă bucăţi, zahărul şi uleiul. Când s-au…
-
Ficăței de pui cu sos de bulion
Ceapa tăiată mărunt se căleşte în puţin ulei. Când ceapa începe să devină transparentă, se adaugă…
-
Plăcintă cu iaurt
Se bat ouăle cu 8 linguri zahăr, apoi se adaugă iaurtul scurs bine de zer, grişul şi restul de zahăr. Se…
-
Ciorbă de burtă
Se fierb bine oasele, aproximativ 1 oră la oala sub presiune. Burta se decongelează (dacă este congelată)…
-
Macaroane cu brânză
Se pune o cratiţă cu apă la fiert, se adaugă sare. Când dă în clocot, se pun macaroanele şi se fierb conform…