Rețete
- Aluaturi (8)
- Aperitive (101)
- Băuturi (24)
- Conserve (43)
- Deserturi (246)
- Mâncăruri (542)
- Paste și pizza (46)
- Salate (47)
- Sosuri (5)
- Supe și ciorbe (46)
- Reţete de post (90)
- Mic dejun (33)
- Rețete de Crăciun (17)
- Rețete de Paşti (16)
- Internațional (77)
-
Prăjitură cu brânză dulce şi portocale
Pentru aluat se amestecă ouăle şi apa cu mixerul la viteza maximă, adăugându-se treptat 150 g zahăr, 1…
-
Friptură de vită în sos de roşii…
În oala sub presiune, se pun 2-3 linguri de ulei de măsline şi se prăjesc bucăţile de carne tăiate felii…
-
Ciorbă de mânzat
Carnea de mânzat se pune la fiert în oala sub presiune, în apă cu sare. După ce se spumează foarte bine,…
-
Salată bulgărească
Ouăle se fierb tari. Ardeiul se taie fâşii subţiri. Roşiile se taie felii. Castraveţii se taie rondele.…
-
Prăjitură cu frişcă şi ciocolată
Peste una din foi se pune jumătate din cremă şi se întinde pe toată suprafaţa cu ajutorul unui cuţit umed…
-
Ciorbă de afumătură
Se curăţă carnea de pe osul ciolanului şi se taie cubuleţe. Osul se pune la fiert împreună cu bucăţile…
-
Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă…
Cartofii se curăţă de coajă, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă cu sare. Din momentul în care…
-
Plachie de peşte
Peştele se curăţă de solzi şi de intestine şi se spală foarte bine. Se taie în bucăţi potrivit de mari…
-
Piept de gâscă cu sos de smântână
Pieptul de gâscă se spală bine în apă rece şi se pune la fiert cu sare. După ce a fiert se scoate din apă,…
-
de post
Ciuperci cu sos de roșii și usturoi
Ciupercile se călesc în puţin ulei. Se pisează usturoiul şi se adaugă peste ciupercile călite. Tot acum…
-
Tort diplomat cu pişcoturi
Se amestecă ouăle cu zahărul, se pun pe baie de apă la foc mic şi se bat cu telul până se obţine o compoziţie…
-
Omletă de spanac cu smântână
Spanacul se spală foarte bine cu apă rece. Apoi se pune la fiert în apă cu sare. Se lasă să dea câteva…
-
Pulpe de pui cu ciuperci și cașcaval
Pulpele de pui dezosate se taie cubuleţe. Cubuleţele se pun în cratiţă fără ulei şi se fierb în suc propriu,…
-
Pateuri cu ficăței de pui
Caşcavalul ras se amestecă cu smântâna, pătrunjelul tăiat mărunt şi se potriveşte de sare. Aluatul de…
-
Friptură de curcan cu rozmarin
Într-un vas termorezistent se pune ulei de măsline, apoi se aşează bucata de pulpă. Se adaugă apoi usturoiul…
-
Prăjitură cu ciocolată şi nucă
Pe una din jumătăţile de blat se întinde crema amestecată cu ciocolata. Cealaltă jumătate de blat se pune…
-
Pizza "My special"
Aluatul se întinde în tava unsă cu ulei. Se pune sosul de roşii, un strat de caşcaval ras şi apoi restul…
-
Pulpe de pui pane la cuptor
Ouăle se bat foarte bine cu sare, apoi se amestecă cu făina, laptele, piper şi busuioc până se obţine o…
-
de post
Mâncare de fasole boabe
Boabele de fasole se spală şi se pun la fiert. După ce a început să fiarbă, se mai lasă 10 minute şi apoi…
-
Piept de pui umplut cu spanac
Spanacul se spală bine, apoi se opăreşte în apă cu sare. Se scurge de apă şi se taie fâşii. Ouăle se…
-
Varză dulce călită cu afumătură
Varza se taie şi se freacă cu sare. Ceapa se taie şi se căleşte în puţin ulei. Se adaugă bucăţile de…
-
Ruladă cu cremă de frişcă şi căpşuni
Peste blatul rece se adaugă crema şi se rulează.
-
Tort cu brânză dulce şi fructe
Peste blat se pune crema. Peste cremă se aşează fructele din compot scurse foarte bine. Deasupra se adaugă…
-
Prăjitură Delicia
Peste blat se adaugă crema cu vişine şi se întinde uniform pe toată suprafaţa.
-
Trufe cu scorţişoară şi cacao
Ciocolata se dă pe răzătoare. Frişca lichidă se fierbe cu scorţişoara, pe foc mic, apoi se toarnă fierbinte…
-
Tăvălită cu cremă
Când blatul s-a răcit, se taie în diferite forme, după care se taie fiecare formă pe jumătate, se unge la…