Rețete
- Aluaturi (8)
- Aperitive (101)
- Băuturi (24)
- Conserve (43)
- Deserturi (246)
- Mâncăruri (542)
- Paste și pizza (46)
- Salate (47)
- Sosuri (5)
- Supe și ciorbe (46)
- Reţete de post (90)
- Mic dejun (33)
- Rețete de Crăciun (17)
- Rețete de Paşti (16)
- Internațional (77)
-
Şarlotă de vanilie şi rom
1/2 lapte se pune la fiert cu zahărul. În cealaltă jumătate de lapte se amestecă făină fără a face cocoloaşe.…
-
Găluște cu prune
Cartofii bine spălaţi se pun la fiert în coajă, sau curăţaţi. Când sunt gata, se curăţă şi se strivesc…
-
Ciorbă de peşte
Se pun la fiert peştii mici şi tacâmurile de peşte, împreună cu legumele şi 1 lingură de sare. Dupa o…
-
Somn prăjit
Se eviscerează peștele, se presară cu sare și se lasă 1/2 oră la odihnă. Apoi se dă prin făină și se…
-
Mămăligă din lapte, cu brânză și…
Se pune laptele la fiert cu sare, se adaugă mălai până se face o mămăligă moale. Se adaugă toată brânză…
-
Pui cu sticlă la cuptor
Se aprinde cuptorul la foc moderat. Se spală puiul şi se scurge bine de apă, după care se condimentează cu…
-
de post
Ghiveci de legume la cuptor
Se curăţa şi se taie în bucăţi fiecare legumă în parte. Într-o cratiţă mare se pune la încins uleiul,…
-
de post
Ciorbă de cartofi
Se rad morcovul, pătrunjelul, ceapa, ţelina. Se călesc în puţin ulei. Se pun la fiert cartofii tăiaţi cuburi…
-
Mâncare de mazăre cu pulpe de pui
Se curăţă morcovul, ceapa, se toacă mărunt şi se pun la călit cu puţin ulei. Pulpele se pârlesc, se spală…
-
Tort din pişcoturi de şampanie cu…
Se striveşte miezul bananelor cât mai bine posibil, se amesteca cu 100 g frisca. O jumătate din cantitatea…
-
Friptură de căprioară
Carnea de căprioară se lasă la marinat în soluţia preparată astfel: - morcovul, ţelina şi ceapa se taie…
-
Tochitură de porc cu ficăței și…
Se taie carnea de porc, pipotele, ficăţeii de pui şi cârnaţii în bucăţi mici, astfel încât să poată…
-
Gem de caise
Caisele se spală şi li se scot sâmburii. Se pun într-o cratiţă şi se adaugă zahărul. Se lasă aşa cam…
-
Păstrăv la cuptor
Păstrăvul se eviscerează şi se spală foarte bine. Se presară cu sare şi se lasă aşa 20 de minute. Fiecare…
-
Tortellini cu brânză cu sos de smântână,…
Se pun pastele la fiert cu sare, se fierb 15 minute după care se opreşte focul şi se mai lasă 10 minute în…
-
Tocăniţă de cartofi cu afumătură
Se prăjeşte costiţa afumată. Se adaugă ceapa şi roşiile, după 15 minute se pun şi ardeiul gras şi gogoşarul.…
-
Limbă cu sos de bulion şi măsline
Se fierbe mai întâi limba în apă cu sare. Se curăţă de pieliţă şi se taie cubuleţe mici. Se perpeleşte…
-
Pulpe de pui pane
Se fierb pulpele de pui. Se dau pulpele de pui fierte prin ou, pesmet şi apoi din nou prin ou. Apoi se pun la…
-
Dulceață de mure
Se toarnă zahărul peste mure. Se lasă până lasă zeamă (cca 1 h), apoi se pune pe aragaz la foc mic. Se…
-
Budincă cu zahăr ars
Se amestecă 1 cană zahăr cu ouăle, esenţa de rom, coaja de portocale şi brânza. Separat se fierb spaghetele.…
-
Ostropel de pui cu ciuperci şi măsline
Carnea de pui se rumeneşte în puţin ulei. Se adaugă şi ciupercile şi se călesc împreună. Se pune bulionul…
-
Pui cu ciuperci şi smântână
Carnea de pui se taie bucăţele mici, se condimentează cu sare, piper, cimbru, boia. Se încing 2 linguri ulei,…
-
Ştrudel cu mere
Se curăţă merele de coajă şi se dau prin răzătoarea mare. Se călesc într-o cratiţă cu un cub de unt…
-
Tort de portocale
Se amestecă 6 gălbenuşuri cu 350 grame zahăr şi se freacă până se topeşte zahărul. Se amestecă cu 1/2…
-
Zacuscă de vinete pentru iarnă
Se coc vinetele, gogoşarii şi ardeii. Se curăţă şi se lasă să se scurgă. Se înlătură cotoarele şi…
-
Ciorbă rădăuţeană
Se pune pieptul la fiert cu 1 lingură de sare cu vârf. Se curăţă şi se taie legumele în felii mari. Acestea…