• Şarlotă de vanilie şi rom

    Şarlotă de vanilie şi rom

    1/2 lapte se pune la fiert cu zahărul. În cealaltă jumătate de lapte se amestecă făină fără a face cocoloaşe.…

  • Găluște cu prune

    Găluște cu prune

    Cartofii bine spălaţi se pun la fiert în coajă, sau curăţaţi. Când sunt gata, se curăţă şi se strivesc…

  • Ciorbă de peşte

    Ciorbă de peşte

    Se pun la fiert peştii mici şi tacâmurile de peşte, împreună cu legumele şi 1 lingură de sare. Dupa o…

  • Somn prăjit

    Somn prăjit

    Se eviscerează peștele, se presară cu sare și se lasă 1/2 oră la odihnă. Apoi se dă prin făină și se…

  • Mămăligă din lapte, cu brânză și smântână

    Mămăligă din lapte, cu brânză și…

    Se pune laptele la fiert cu sare, se adaugă mălai până se face o mămăligă moale. Se adaugă toată brânză…

  • Pui cu sticlă la cuptor

    Pui cu sticlă la cuptor

    Se aprinde cuptorul la foc moderat. Se spală puiul şi se scurge bine de apă, după care se condimentează cu…

  • Ghiveci de legume la cuptor de post

    Ghiveci de legume la cuptor

    Se curăţa şi se taie în bucăţi fiecare legumă în parte. Într-o cratiţă mare se pune la încins uleiul,…

  • Ciorbă de cartofi de post

    Ciorbă de cartofi

    Se rad morcovul, pătrunjelul, ceapa, ţelina. Se călesc în puţin ulei. Se pun la fiert cartofii tăiaţi cuburi…

  • Mâncare de mazăre cu pulpe de pui

    Mâncare de mazăre cu pulpe de pui

    Se curăţă morcovul, ceapa, se toacă mărunt şi se pun la călit cu puţin ulei. Pulpele se pârlesc, se spală…

  • Tort din pişcoturi de şampanie cu cremă de banane

    Tort din pişcoturi de şampanie cu…

    Se striveşte miezul bananelor cât mai bine posibil, se amesteca cu 100 g frisca. O jumătate din cantitatea…

  • Friptură de căprioară

    Friptură de căprioară

    Carnea de căprioară se lasă la marinat în soluţia preparată astfel: - morcovul, ţelina şi ceapa se taie…

  • Tochitură de porc cu ficăței și pipote de pui

    Tochitură de porc cu ficăței și…

    Se taie carnea de porc, pipotele, ficăţeii de pui şi cârnaţii în bucăţi mici, astfel încât să poată…

  • Gem de caise

    Gem de caise

    Caisele se spală şi li se scot sâmburii. Se pun într-o cratiţă şi se adaugă zahărul. Se lasă aşa cam…

  • Păstrăv la cuptor

    Păstrăv la cuptor

    Păstrăvul se eviscerează şi se spală foarte bine. Se presară cu sare şi se lasă aşa 20 de minute. Fiecare…

  • Tortellini cu brânză cu sos de smântână, caşcaval şi măsline

    Tortellini cu brânză cu sos de smântână,…

    Se pun pastele la fiert cu sare, se fierb 15 minute după care se opreşte focul şi se mai lasă 10 minute în…

  • Tocăniţă de cartofi cu afumătură

    Tocăniţă de cartofi cu afumătură

    Se prăjeşte costiţa afumată. Se adaugă ceapa şi roşiile, după 15 minute se pun şi ardeiul gras şi gogoşarul.…

  • Limbă cu sos de bulion şi măsline

    Limbă cu sos de bulion şi măsline

    Se fierbe mai întâi limba în apă cu sare. Se curăţă de pieliţă şi se taie cubuleţe mici. Se perpeleşte…

  • Pulpe de pui pane

    Pulpe de pui pane

    Se fierb pulpele de pui. Se dau pulpele de pui fierte prin ou, pesmet şi apoi din nou prin ou. Apoi se pun la…

  • Dulceață de mure

    Dulceață de mure

    Se toarnă zahărul peste mure. Se lasă până lasă zeamă (cca 1 h), apoi se pune pe aragaz la foc mic. Se…

  • Budincă cu zahăr ars

    Budincă cu zahăr ars

    Se amestecă 1 cană zahăr cu ouăle, esenţa de rom, coaja de portocale şi brânza. Separat se fierb spaghetele.…

  • Ostropel de pui cu ciuperci şi măsline

    Ostropel de pui cu ciuperci şi măsline

    Carnea de pui se rumeneşte în puţin ulei. Se adaugă şi ciupercile şi se călesc împreună. Se pune bulionul…

  • Pui cu ciuperci şi smântână

    Pui cu ciuperci şi smântână

    Carnea de pui se taie bucăţele mici, se condimentează cu sare, piper, cimbru, boia. Se încing 2 linguri ulei,…

  • Ştrudel cu mere

    Ştrudel cu mere

    Se curăţă merele de coajă şi se dau prin răzătoarea mare. Se călesc într-o cratiţă cu un cub de unt…

  • Tort de portocale

    Tort de portocale

    Se amestecă 6 gălbenuşuri cu 350 grame zahăr şi se freacă până se topeşte zahărul. Se amestecă cu 1/2…

  • Zacuscă de vinete pentru iarnă

    Zacuscă de vinete pentru iarnă

    Se coc vinetele, gogoşarii şi ardeii. Se curăţă şi se lasă să se scurgă. Se înlătură cotoarele şi…

  • Ciorbă rădăuţeană

    Ciorbă rădăuţeană

    Se pune pieptul la fiert cu 1 lingură de sare cu vârf. Se curăţă şi se taie legumele în felii mari. Acestea…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro