• Chiftele din pește

    Chiftele din pește

    Într-o oală se pune la fiert apă cu sare. Când clocoteşte, se adaugă peştele şi se lasă 2-3 minute. Se…

  • Mujdei de usturoi cu roşii

    Mujdei de usturoi cu roşii

    Roşiile se spală şi se pun la fiert în apă. Când roşiile sunt fierte (adică se înmoaie), se scot din…

  • Prăjitură cu prune

    Prăjitură cu prune

    Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu jumătate din cantitatea de zahăr, zeama…

  • Rasol de pui

    Rasol de pui

    Pulpele se pun la fiert în apă cu sare. Se spumează şi când aţi adunat toată spuma, se adaugă legumele…

  • Compot de piersici

    Compot de piersici

    Se aleg piersici bine coapte şi sănătoase. Se spală foarte bine îndepărtând puful de deasupra. Se aşează…

  • Tăiţei de casă

    Tăiţei de casă

    Se bat ouăle cu sare, se adaugă câte un pic de făină şi se amestecă bine până devine o cocă precum aluatul…

  • Supă cu tăiţei de casă

    Supă cu tăiţei de casă

    Se taie legumele în patru şi se pun la fiert 30 de minute în supa de pui cu sare. Între timp se fierb tăiţeii…

  • Înghețată de cacao cu ciocolată

    Înghețată de cacao cu ciocolată

    Oul se mixează cu zahărul până se topeşte zahărul, după care se amestecă cu laptele şi se pune la fiert.…

  • Sos alb cu smântână şi ou

    Sos alb cu smântână şi ou

    Într-un vas se topeşte margarina. Se adaugă făina şi se amestecă bine pentru a nu se face cocoloaşe. Se…

  • Penne cu piept de pui şi sos alb la cuptor

    Penne cu piept de pui şi sos alb la…

    Pieptul de pui se fierbe în apă cu sare. Separat se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Pastele…

  • Salată ţigănească

    Salată ţigănească

    Ceapa se curăţă şi se dă la robot sau se taie mărunt. Într-o cratiţă se încinge uleiul şi se căleşte…

  • Pateu de ficat de pasăre

    Pateu de ficat de pasăre

    Se taie cepele în patru. Într-o cratiţă încinsă se pune 1 lingură de unt la topit, apoi se adaugă ceapa.…

  • Cartofi franţuzeşti

    Cartofi franţuzeşti

    Cartofii se spală bine şi se fierb în coajă în apă cu sare. Se lasă apoi să se răcească, se curăţă…

  • Gogoşari umpluţi cu struguri şi conopidă

    Gogoşari umpluţi cu struguri şi conopidă

    Gogoşarii, strugurii şi conopida se spală cu apă rece. Se scot cotoarele de la gogoşari, conopida se rupe…

  • Tartă "Tatin" cu mere

    Tartă "Tatin" cu mere

    Se curaţă merele de coajă, se taie sferturi, se stropesc cu un pic de zeamă de lămâie.Se încinge cuptorul,…

  • Ruladă din piept de pui

    Ruladă din piept de pui

    Pieptul de pui se taie pe jumătate. Se ia o jumătate de piept şi se taie astfel încât să nu fie prea gros.…

  • Savarină

    Savarină

    Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă. Gălbenuşurile se freacă foarte bine cu…

  • Parizer cu ouă ochi la capac

    Parizer cu ouă ochi la capac

    Într-o tigaie se pune uleiul la încins. Felia de parizer (fără a se scoate membrana) se pune în tigaie. Deasupra…

  • Ciorbă de pui a la grec

    Ciorbă de pui a la grec

    Se pune la fiert puiul în apă cu sare şi se spumează. Se adaugă o jumătate de ţelină, ceapa întreagă,…

  • Pilaf roşu cu legume

    Pilaf roşu cu legume

    Se curăţă legumele şi se spală. Se căleşte ceapa. După ce devine sticloasă se pun rădăcinoasele. Apoi…

  • Tiramisu cu ness

    Tiramisu cu ness

    Se face 0.5 l ness dulce. Se lasă la răcit. Se înmoaie pişcoturile în ness. Se bat albuşurile spumă cu…

  • Lebede cu frişcă

    Lebede cu frişcă

    Se fierbe apa într-un vas cu untul, sarea şi zahărul. Se cerne făină pe o hartie albă şi, în momentul…

  • Sos ragu pentru paste

    Sos ragu pentru paste

    Legumele se curăţă şi se toacă mărunt. Într-o cratiţă se încinge puţin ulei de măsline şi se înăbuşesc…

  • Lasagna

    Lasagna

    Se pune la fiert într-o oală apă cu sare. Când începe să fiarbă se adaugă pastele (pe rând, câte 3-4)…

  • Ciulama de ciuperci

    Ciulama de ciuperci

    Se curăţă ciupercile, se spală, se taie. Se fierb cu apă sărată (apă atât cât să le acopere). Când…

  • Paste din orez cu sos și carne de vită

    Paste din orez cu sos și carne de vită

    Se toacă usturoiul mărunt şi se căleşte în 2 linguri ulei, după care se scoate şi se aruncă. Se pasează…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro