Rețete
- Aluaturi (8)
- Aperitive (101)
- Băuturi (24)
- Conserve (43)
- Deserturi (246)
- Mâncăruri (542)
- Paste și pizza (46)
- Salate (47)
- Sosuri (5)
- Supe și ciorbe (46)
- Reţete de post (90)
- Mic dejun (33)
- Rețete de Crăciun (17)
- Rețete de Paşti (16)
- Internațional (77)
-
Chiftele din pește
Într-o oală se pune la fiert apă cu sare. Când clocoteşte, se adaugă peştele şi se lasă 2-3 minute. Se…
-
Mujdei de usturoi cu roşii
Roşiile se spală şi se pun la fiert în apă. Când roşiile sunt fierte (adică se înmoaie), se scot din…
-
Prăjitură cu prune
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu jumătate din cantitatea de zahăr, zeama…
-
Rasol de pui
Pulpele se pun la fiert în apă cu sare. Se spumează şi când aţi adunat toată spuma, se adaugă legumele…
-
Compot de piersici
Se aleg piersici bine coapte şi sănătoase. Se spală foarte bine îndepărtând puful de deasupra. Se aşează…
-
Tăiţei de casă
Se bat ouăle cu sare, se adaugă câte un pic de făină şi se amestecă bine până devine o cocă precum aluatul…
-
Supă cu tăiţei de casă
Se taie legumele în patru şi se pun la fiert 30 de minute în supa de pui cu sare. Între timp se fierb tăiţeii…
-
Înghețată de cacao cu ciocolată
Oul se mixează cu zahărul până se topeşte zahărul, după care se amestecă cu laptele şi se pune la fiert.…
-
Sos alb cu smântână şi ou
Într-un vas se topeşte margarina. Se adaugă făina şi se amestecă bine pentru a nu se face cocoloaşe. Se…
-
Penne cu piept de pui şi sos alb la…
Pieptul de pui se fierbe în apă cu sare. Separat se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Pastele…
-
Salată ţigănească
Ceapa se curăţă şi se dă la robot sau se taie mărunt. Într-o cratiţă se încinge uleiul şi se căleşte…
-
Pateu de ficat de pasăre
Se taie cepele în patru. Într-o cratiţă încinsă se pune 1 lingură de unt la topit, apoi se adaugă ceapa.…
-
Cartofi franţuzeşti
Cartofii se spală bine şi se fierb în coajă în apă cu sare. Se lasă apoi să se răcească, se curăţă…
-
Gogoşari umpluţi cu struguri şi conopidă
Gogoşarii, strugurii şi conopida se spală cu apă rece. Se scot cotoarele de la gogoşari, conopida se rupe…
-
Tartă "Tatin" cu mere
Se curaţă merele de coajă, se taie sferturi, se stropesc cu un pic de zeamă de lămâie.Se încinge cuptorul,…
-
Ruladă din piept de pui
Pieptul de pui se taie pe jumătate. Se ia o jumătate de piept şi se taie astfel încât să nu fie prea gros.…
-
Savarină
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă. Gălbenuşurile se freacă foarte bine cu…
-
Parizer cu ouă ochi la capac
Într-o tigaie se pune uleiul la încins. Felia de parizer (fără a se scoate membrana) se pune în tigaie. Deasupra…
-
Ciorbă de pui a la grec
Se pune la fiert puiul în apă cu sare şi se spumează. Se adaugă o jumătate de ţelină, ceapa întreagă,…
-
Pilaf roşu cu legume
Se curăţă legumele şi se spală. Se căleşte ceapa. După ce devine sticloasă se pun rădăcinoasele. Apoi…
-
Tiramisu cu ness
Se face 0.5 l ness dulce. Se lasă la răcit. Se înmoaie pişcoturile în ness. Se bat albuşurile spumă cu…
-
Lebede cu frişcă
Se fierbe apa într-un vas cu untul, sarea şi zahărul. Se cerne făină pe o hartie albă şi, în momentul…
-
Sos ragu pentru paste
Legumele se curăţă şi se toacă mărunt. Într-o cratiţă se încinge puţin ulei de măsline şi se înăbuşesc…
-
Lasagna
Se pune la fiert într-o oală apă cu sare. Când începe să fiarbă se adaugă pastele (pe rând, câte 3-4)…
-
Ciulama de ciuperci
Se curăţă ciupercile, se spală, se taie. Se fierb cu apă sărată (apă atât cât să le acopere). Când…
-
Paste din orez cu sos și carne de vită
Se toacă usturoiul mărunt şi se căleşte în 2 linguri ulei, după care se scoate şi se aruncă. Se pasează…