Rețete
- Aluaturi (8)
- Aperitive (101)
- Băuturi (24)
- Conserve (43)
- Deserturi (246)
- Mâncăruri (542)
- Paste și pizza (46)
- Salate (47)
- Sosuri (5)
- Supe și ciorbe (46)
- Reţete de post (90)
- Mic dejun (33)
- Rețete de Crăciun (17)
- Rețete de Paşti (16)
- Internațional (77)
-
Obleţi prăjiţi
Obleţii se curăţă de intestine, se spală bine şi se lasă 20 de minute cu sare. Se tăvălesc prin făină…
-
Salată de icre de crap
Icrele se pun într-un castron mai înalt, pentru mixer. Se adaugă ulei puţin câte puţin mixând continuu.…
-
Salată orientală cu peşte afumat
Cartofii (de preferat roşii) se spală foarte bine de pământ şi se pun la fiert în apă cu sare. Separat…
-
Pulpe de pui umplute
Pulpele de pui dezosate se bat cu ciocanul pentru sniţele. Se condimentrează cu sare, piper şi busuioc uscat.…
-
Cannelloni cu carne şi sos bechamel
Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit; se adaugă ardeii tăiaţi fâşii, apoi carnea şi se fierbe până…
-
Crap cu legume la cuptor
Peştele se curăţă de solzi şi se despică de-a lungul şirei spinării. Se presară cu sare şi se lasă…
-
de post
Napolitane cu cremă de biscuiţi şi…
Biscuiţii se dau prin maşina de tocat. Laptele (sau după caz, apa) şi zahărul se pun împreună la fiert…
-
Salată grecească cu peşte marinat
Peştele marinat şi castraveţii se taie în cubuleţe mici. Se amestecă cu maioneza şi se mai potriveşte…
-
Budincă de pui
Se fierbe carnea de pui şi se taie fâşii. Ouăle se bat cu smântâna, adăugându-se sarea şi piperul. Se…
-
Prăjitură cu banane şi caramel
Se sfărâmă biscuiţii cu sucitorul, se pun în castron, se toarnă 50 g unt topit şi se amestecă bine. Într-o…
-
de post
Sarmale de post în foi de viţă
Se curăţă o ceapă, un morcov, un pătrunjel şi o ţelină şi se taie cubuleţe. Toate se pun la călit cu…
-
Știucă umplută pe pat de legume
Se taie ştiuca pe burtă şi se scoate carnea de pe oase cu grijă să nu se rupă pielea. Se toacă la maşina…
-
Varză murată călită cu afumătură
Se toacă varza în fâşii subţiri, se taie mărunt ceapa, ardeii, roşiile, ţelina şi se pun toate într-o…
-
Macrou marinat la rece
Macroul se curăţă de intestine, se spală foarte bine. Se taie rondele de grosime aproximativ 1 cm. Se aranjează…
-
Pui muntenesc cu sos
Se pune uleiul într-o cratiţă, apoi se adaugă pulpele de pui spălate şi puţină apă, astfel încât să…
-
de post
Tocăniţă de ardei copţi
Se coc ardeii. Se curăţă ardeii copţi de coajă şi cotoare şi se taie în 2 de-a lungul. Se curăţă ceapa.…
-
de post
Pilaf de ciuperci
Se curăţă, se spală şi se taie ciupercile bucăţi (dacă se folosesc ciuperci proaspete). Se pun la fiert…
-
Tort 3 mousse de ciocolată
Peste blatul rece se adaugă primul strat de mousse de ciocolată albă. Se dă la rece aproximativ 1 oră, ca…
-
de post
Chiftele din cartofi cu ciuperci
Cartofii fierţi se pasează. Peste ei se adaugă ceapa tăiată mărunt, usturoiul pisat, ciupercile tăiate…
-
Plăcintă cu brânză dulce şi stafide
Brânza dulce se amestecă cu zahărul, stafidele şi ouăle. În tava unsă cu unt se aşează 3 foi de plăcintă…
-
Rasol de raci
Se pun legumele la fiert împreună cu condimentele. Se spală racii bine în mai multe ape, după care se curăţă…
-
Jumări de ouă cu şuncă
Se bat ouăle spumă cu sarea şi piperul. Se poate adăuga şi brânza rasă şi se amestecă bine. Şunca tăiată…
-
Salata de vinete cu maioneza
Se pun la copt vinetele în cuptor la foc mediu. Când sunt coapte, se scot din cuptor, se curăţă de coajă…
-
Omletă la cuptor
Ouăle se bat spumă cu un praf de sare. Se adaugă smântâna, şunca tăiată cubuleţe şi brânza rasă. Se…
-
Orez cu lapte şi mere caramel
Se curăţă merele de cotor, se taie sferturi şi se pun cu 1/2 cană zahăr, scorţişoară şi esenţă de…
-
Minitort de biscuiţi cu frişcă şi…
Pe un platou se aşează un strat de biscuiţi, se însiropează cu laptele amestecat cu esenţă de rom. Se ung…