-
Creveți saganaki
Când am auzit prima oară de creveți saganaki, am zis sigur trebuie să fie o rețetă japoneză. Ulterior am…
-
Frittata
Am fiert cartofii. I-am verificat cu o furculiță, dacă furculița se înfige ușor în ei înseamnă că sunt…
-
Stufat de căprioară
Tăiem coastele de căprioară în bucăți mai mici pentru a le putea manevra mai bine. Într-o tigaie cu ulei…
-
Salată de cartofi violet cu ridichi
Se fierb în coajă, împreună, cartofii albi cu cei violet. După fierbere se curăță de coajă și se taie…
-
Salată de leurdă cu ridichi
Tăiem ceapa verde și ridichile rondele. Într-un bol de salată le amestecăm cu sare, piper, ulei de măslineși…
-
Piept de pui în sos iute de ceapă…
Pieptul de pui condimentat cu sare și piper se pune pe grătarul încins, mai întâi cu pielea în jos. Apoi…
-
Tartă cu ouă și ceapă
Cele două ouă crude cu un praf de sare se mixează bine. Se adaugă 70 g unt topit, chefirul și făina amestecată…
-
Salată de leurdă cu lobodă
Legumele se spală apoi se taie pentru salata: leurda, loboda, și ceapa verde se taie mărunt, roșiile, ridichile…
-
Somon cu sos de mărar și ceapă verde
Somonul întreg se taie rondele. Se presară cu sare și se lasă să stea 20 de minute, apoi se pun pe grătarul…
-
Pâine cu ceapă și brânză cheddar
Mozzarella si cheddarul se taie felii subțiri. Ceapa verde se taie mărunt și se amestecă cu untul topit și…
-
Pachețele cu vită și năut
Se taie mărunt feliile de bacon, ceapa verde, spanacul, ciupercile și usturoiul. Fără a se folosi grăsime,…
-
Salată de leurdă cu roșii, ridichi…
Se taie leurda. Ridichile se taie feluțe, castraveții de asemenea. Se adaugă într-un bol. Se taie roșiile…
-
Salată de leurdă cu fasole roșie…
Ceapa verde se taie mărunt, leurda asemenea și ridichile se taie felii. Se adaugă toate într-un bol. Peste…
-
Chiftele din piept de curcan și legume…
Se dă dovlecelul prin mașina de tocat și se stoarce bine. Se dau prin mașina de tocat carnea, morcovul, ceapa…
-
Tarte cu mazăre
Se amestecă făina cu oul și untul tăiat cubulețe. Se frământă până se omogenizează aluatul. Se taie…
-
Pulpă de miel cu usturoi și rozmarin
Ceapa roşie, ceapa verde, usturoiul se taie în bucăţi maricele, iar rozmarinul se taie mărunt. Pulpa de miel…
-
Pâine cu măsline verzi
Măslinele verzi se taie mărunt. Ardeiul roşu se taie cubuleţe. Ceapa verde se taie şi ea. Făina se amestecă…
-
Tartă cu brânză telemea și roșii
Se amestecă făina cu untul şi un praf de sare. Se frământă până se obţin nişte firimituri. Se adaugă…
-
Cod în sos dulce acrișor
Codul se taie bucăţi, se presară cu puţină sare, se lasă să stea 10-15 minute, apoi se dau prin amidon…
-
Salată picantă cu piept de pasăre
Pieptul de pui se pune la fiert în apă cu sare. După ce a fiert se taie cubuleţe. Ceapa verde se taie mărunt.…
-
Ton la grătar cu salsa de roșii
Tonul se curăţă de intestine, se spală foarte bine cu apă rece şi se taie rondele de grosimea unui deget.…
-
Chec aperitiv
Baconul se taie cubuleţe şi se prăjesc până devin crocante. Se adaugă măslinele tăiate feliuţe subţiri…
-
Drob din ficăţei de pui
Ficăţeii de pui se pun la fiert în apă cu sare, cu ceapa şi morcovul. Se lasă să fiarbă bine, aproximativ…
-
de post
Mâncare de ștevie și lobodă
Ceapa și usturoiul se taie mărunt și se călesc în 2-3 linguri de ulei de măsline. Se adaugă roșiile decojite,…
-
Piept de raţă la cuptor în stil asiatic
Morcovii se taie fâşii subţiri de 4-5 cm lungime. Ghimbirul se curăţă şi se taie şi el fâşii subţiri.…
-
Omletă cu arome indiene
Roşiile se taie cubuleţe. Ceapa verde se taie mărunt. Ghimbirul se taie şi el mărunt. Ouăle se bat împreună…
Reţete cu "ceapă verde"