-
Piept de pui în sos iute de ceapă…
Pieptul de pui condimentat cu sare și piper se pune pe grătarul încins, mai întâi cu pielea în jos. Apoi…
-
Panettone
Stafidele se pun la înmuiat cu romul și 2 linguri de apă fierbinte și se lasă peste noapte. Făina, zahărul,…
-
Suc de papaya cu ananas
Se curăță ananasul de coajă și se taie cubulețe. Se curăță papaya de coajă și de semințe, se taie…
-
Șalău la cuptor în stil asiatic
Șalăul se curăță de solzi și de intestine și se cresteaza pe toată suprafața, pe ambele părți. Usturoiul…
-
Suc de roșii
Roșiile se dau prin separatorul de semințe. Sucul rezultat se amestecă cu mierea și sarea, apoi se pune în…
-
Suc de morcovi și portocale
Morcovii se curăţă şi se taie rondele, care se pun în blender. Lămâia se stoarce, iar sucul de lămâie…
-
Chec cu fructe uscate
Untul şi zahărul se freacă cu mixerul. Se adaugă ouăle şi se mixează bine. Se adaugă şi mierea, apoi…
-
Smoothie de afine, kiwi și mere
Lămâile se storc. Merele se curăţă de cotoare şi se pun în blender, împreună cu sucul de lămâie, kiwi,…
-
Salată cu piept de pui, fasole și…
Într-un bol se amestecă fasolea boabe cu porumbul şi pieptul de pui fiert şi tăiat cubuleţe. Se condimentează…
-
Suc de citrice cu ananas
Ananasul se curăţă, se taie bucăţi şi se pune în blender. Se storc lămâile, iar sucul lor se adaugă…
-
Chec cu ghimbir și cremă de ciocolată
Se amestecă făina cu praful de copt, ghimbirul, nucşoara, scorţişoara, cuişoarele. Mierea şi untul se pun…
-
Mâncare de gogonele cu carne de porc
Pulpa de porc se taie cubuleţe, care se pun la prăjit în 2 linguri de ulei până se rumenesc puţin. Gogonelele…
-
de Paşti
Friptură de miel cu miere
Se pregăteşte un amestec de ulei cu miere şi condimente. Se adaugă usturoi pisat. Carnea de miel se crestează,…
-
Smoothie de spanac cu banane
Spanacul se spală şi se taie codiţele. Se introduc toate ingredientele în blender: spanacul, bananele, …
-
de post
Cozonac de post cu aromă de citrice
În vasul de la maşina de făcut pâine, se pun ingredientele în următoarea ordine: sucul de portocale, zahărul,…
-
Ciocănele fripte cu sos de muştar
Ciocănelele de pui se crestează cu un cuţit. Lămâile se storc, iar sucul de lămâie se amestecă cu muştarul,…
-
Coşuleţe dantelate cu brandy şi mousse…
Untul, zahărul şi mierea se pun la foc mic, până se topeşte untul şi se dizolvă zahărul. Se ia vasul de…
-
Gogoşari umpluţi cu conopidă
Conopida se spală şi se desface în bucheţele mici, care se ţin 2 ore în apă cu sare. Gogoşarii se spală…
-
de post
Mâncare de gogonele
Gogonelele se taie felii. La fel şi roşiile şi ardeii. Toate legumele se pun în wok, se presară cu sare,…
-
Loukoumades - gogoşele greceşti cu…
Se freacă drojdia cu zahărul. Se adaugă apa călduţă, ouăle şi făina şi se frământă un aluat, nu foarte…
-
Salată de sfeclă cu portocală
Sfecla se pune la fiert în apă cu sare pentru 50 de minute. După ce s-a fiert se lasă să se răcorească…
-
Smoothie de ananas cu grepfrut şi zmeură
Se stoarce o lămâie. Se stoarce un grepfrut roşu. Se taie un ananas. Din el se va folosi un sfert, pe care…
-
Smoothie de mango, portocale şi spanac
Se storc portocalele. Se vor folosi atât zeama de portocale, cât şi pulpa. Se decojeşte mango şi se îndepărtează…
-
Piept de pui cu sos acrişor de piersici
Usturoiul se pisează şi se amestecă bine într-un vas cu 1 lingură suc de lămâie, 3 linguri miere şi sosul…
-
Prăjitura albinuţa
Se amestecă ouăle cu zahărul, laptele, mierea şi ouăle. Se pun la foc mic şi se amestecă continuu până…
-
Brioşe cu miere de albine
Se amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul şi sarea. Oul se bate, se pune mierea şi se amestecă bine.…
Reţete cu "miere de albine"