-
Creveți saganaki
Când am auzit prima oară de creveți saganaki, am zis sigur trebuie să fie o rețetă japoneză. Ulterior am…
-
Tocăniță de miel cu năut și caise
Punem carne de miel puțin la călit. O condimentăm cu sare și piper. O lăsăm să se coloreze puțin pe toate…
-
Fructe de mare la tigaie
Putem folosi un amestec de fructe de mare care să conțină: calamar, midii, caracatiță, creveți... Într-o…
-
Somon la grătar cu mărar și lămâie
Am tocat mărarul. Am dat pe răzătoare coajă de lămâie. Le-am adăugat peste rondelele de somon, alături…
-
Paste cu mango și creveți
Se pun la călit ghimbirul și usturoiul tocate mărunt. Se adaugă creveții. După ce se colorează puțin,…
-
Cannelloni cu broccoli și conopidă
Spălăm și curățăm conopida și broccoli, apoi le separăm inflorescențele. Le punem la opărit. Într-un…
-
Cartofi fierți cu ceapă roșie la…
Tăiem ceapa roșie în 4. Peste aceasta adăugăm rozmarin tocat mărunt, usturoi pisat, foi de dafin, sare,…
-
Salată de cartofi violet cu ridichi
Se fierb în coajă, împreună, cartofii albi cu cei violet. După fierbere se curăță de coajă și se taie…
-
Pulpe de pui cu roșii și cartofi la…
Fierbem cartofii în coajă. Apoi se curăță de coajă. Roșiile se înțeapă puțin cu vârful cuțitului…
-
Salată de leurdă cu ridichi
Tăiem ceapa verde și ridichile rondele. Într-un bol de salată le amestecăm cu sare, piper, ulei de măslineși…
-
Piept de pui în sos iute de ceapă…
Pieptul de pui condimentat cu sare și piper se pune pe grătarul încins, mai întâi cu pielea în jos. Apoi…
-
Salată de fasole boabe cu ridiche neagră
Peste fasolea roșie se adaugă ridichea neagră tăiată cubulețe, ceapa tăiată peștișori, ardeiul capia…
-
Paste cu roșii și sparanghel
Se fierb pastele urmând instrucțiunile de pe ambalaj. Apoi se scurg de apa în care au fiert și se clătesc…
-
de post
Fasole boabe cu roșii și cartofi
Fasolea a fost fiartă în prealabil. Acum fierbem cartoful cu roșia, usturoiul și ierburile aromatice. Scoatem…
-
Cod în crustă de pesmet la cuptor
Într-o tavă de cuptor se pune codul tăiat fileuri. Acesta se condimentează cu sare, piper și se unge cu puțin…
-
de post
Sfeclă roșie cu morcov la cuptor
Se curăță morcovul și sfecla roșie. În două castroane separate se prepară două amestecuri. Unul pentru…
-
Midii cu mangetout și roșii cherry
Ceapa tăiată julien, usturoiul tocat, ghimbirul tocat și chilli tocat sunt puse la călit într-un wok cu ulei…
-
Chilli con carne
Am adunat o grămadă de ingrediente pentru rețeta asta. Am ales un wok mărișor pentru că trebuie să încapă…
-
Paella cu midii și creveți
În uleiul încins se călesc ceapa tăiată julien, ardeiul tăiat felii și usturoiul tocat. Se adaugă vinul…
-
Pulpe de cocoș Mojito la cuptor
Această rețetă se face în general cu piept de pui, eventual cu pulpe de pui, însă noi am avut la îndemână…
-
Tagliatele cu midii și roșii
Pregătim ingredientele. Ceapa o tăiem julien, tocăm mărunt usturoiul și ardeiul iute, rupem rozmarinul proaspăt…
-
Piept de pui cu sparanghel și roșii…
Sparanghelul se spală, se îndepărtează partea de jos, cam 2-3 cm, apoi se taie în bucăți egale, de aproximativ…
-
de post
Păstăi sote cu mărar și usturoi
Păstăile se spală, se curăță de codițe și se taie la dimensiuni potrivite (aproximativ 2-3 cm). Într-o…
-
Ficat de curcan la capac cu oțet și…
Ardeiul iute se taie mărunt. La fel și usturoiul. Roșia se taie cuburi. Într-un vas se încing 2 linguri de…
-
Cannelloni cu spanac și ricotta
Ceapa și usturoiul se taie mărunt și se călesc în 2 linguri de ulei. Se adaugă apă cât să le acopere…
-
Biban de mare în sos iute de roșii…
Într-un vas suficinet de mare cât să încapă peștele întreg, se încing 2-3 linguri de ulei de măsline.…
Reţete cu "ulei de măsline"