-
Somn african în sos de ardei
Se aleg ardeii proaspeți și sănătoși, se curăță de cotor și de semințe și se dau la robot. Se dau la…
-
Șprot prăjit
Peștele se curăță de solzi, se eviscerează, se spală bine, apoi se dă cu un praf de sare. Șprotul curățat…
-
Pui cu smântână și ciuperci
Se taie ciupercile feliuțe. Se pun într-o tigaie cu ulei încins. Se adaugă apă, se fierb. După asta se strecoară…
-
Somn la cuptor cu influențe indiene
Se pisează usturoiul. Ghimbirul se toacă mărunt. Ardeiul iute uscat se mojarează. Se amestecă toate. Se adaugă…
-
Frigărui de pui japoneze
Carnea de pui se taie bucățele mari. Peste carnea de pui se toarnă ulei, sos soia, sos hoisin, sos worchester,…
-
Lapți de crap prăjiți
Se curăță lapții de pieliță și se spală bine. Se tăvăleasc prin făină amestecată cu sare. Se prăjesc…
-
Somn prăjit cu pesmet japonez
Se curăță somnul de intestine și se spală bine. Se taie în bucăți și se sărează. Se tăvăleasc bucățile…
-
Chiftele din piept de curcan și legume…
Se dă dovlecelul prin mașina de tocat și se stoarce bine. Se dau prin mașina de tocat carnea, morcovul, ceapa…
-
Șalău la cuptor în stil asiatic
Șalăul se curăță de solzi și de intestine și se cresteaza pe toată suprafața, pe ambele părți. Usturoiul…
-
Salată de fasole păstăi cu usturoi
Fasolea păstăi se spală cu apă rece, se rupe în bucăţi potrivit de mari şi se pune la fiert în apă cu…
-
Salată de gogonele
Gogonelele se coc. Se curăță de coajă și se lasă la scurs într-o sită. Se pasează cu blenderul vertical,…
-
Ragu de legume
Ceapa se călește în două linguri de ulei. Dovleceii se taie cuburi și se adaugă peste ceapa călită. La…
-
Piept de curcan înăbușit la oala…
Pieptul de curcan se taie cubuleţe. În oala sub presiune se pun 2-3 linguri de ulei şi se călesc cubuleţele…
-
Varză călită
Varza şi ceapa se taie mărunt. Ceapa se căleşte în 2 linguri de ulei şi se înăbuşă în puţină apă.…
-
Cod în sos dulce acrișor
Codul se taie bucăţi, se presară cu puţină sare, se lasă să stea 10-15 minute, apoi se dau prin amidon…
-
Porc cu mere la cuptor
Usturoiul se pisează cu sare se freacă bine cu puţin ulei, apoi se adaugă boia, chimen măcinat şi se amestecă.…
-
Carne de porc și cârnați de casă…
Într-un vas termorezistent uns cu ulei se aşează carnea tăiată cubuleţe şi cârnaţii tăiaţi…
-
de Crăciun
Pomana porcului
Atât carnea cât şi organele de porc se taie cubuleţe. Într-un vas cu ulei, se prăjesc mai întâi cubuleţele…
-
Ceafă de porc marinată la grătar
Ceafa se taie felii de grosimea unui deget. Bucăţile de carne se aşează într-un vas, se presară cu sare,…
-
Plăcintă cu ciuperci
Ciupercile se taie şi se trag la tigaie. Separat, se căleşte făina în ulei şi se adaugă smântâna de gătit.…
-
Omletă cu brânză și măsline
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în 2 linguri de ulei. Se adaugă ardeiul tăiat cubuleţe şi se călesc…
-
Piept de curcan în sos de muștar și…
Pieptul de curcan se usucă cu prosoape absorbante, apoi se presară cu sare, piper şi coajă de lămâie. Într-o…
-
Copanele de pui și cartofi la cuptor…
Ciocănelele de pui se pun într-un vas termorezistent uns cu ulei. Peste ciocănele se pun cartofii tăiaţi…
-
Iepure cu roșii, rozmarin și salvie
Iepurele se tranşează. Se presară cu sare, piper, salvie şi rozmarin. Se lasă să stea 20 de minute, apoi…
-
Mâncare de gogonele cu carne de porc
Pulpa de porc se taie cubuleţe, care se pun la prăjit în 2 linguri de ulei până se rumenesc puţin. Gogonelele…
-
Caras prăjit
Peştele se curăţă de solzi şi se intestine. Se taie bucăţi şi se presară cu sare. Se lasă să stea 20…
Reţete cu "ulei"