-
Pulpă de curcan cu lămâie și rozmarin…
Pulpele de curcan se fierb în oala sub presiune pentru 30 de minute. Usturoiul se pisează, una dintre lămâi…
-
de post
Vinete cu roșii
Vânăta se taie cubuleţe care se prăjesc în 2-3 serii în câte 2 linguri de ulei, astfel încât să se rumenească…
-
Aripioare cu sos de roşii la microunde
Aripioarele de pui bine spălate, se pun într-un vas pentru microunde. Se presară sare şi se adaugă usturoiul…
-
Somn în sos propriu în folie la cuptor
Somnul se curăţă de intestine şi se spală foarte bine sub jet de apă rece. Se presară cu sare şi se lasă…
-
Creveţi la grătar
Usturoiul se pisează, apoi se freacă bine cu 2 linguri de ulei de măsline. Se adaugă coajă rasă de lămâie,…
-
Ketchup de casă
Sucul de roşii se pune la fiert. Ceapa se dă la robot, împreună cu usturoiul şi ghimbirul tăiat mărunt.…
-
Ciuperci cu usturoi la tigaie
Ciupercile se taie în 2 sau în 4, în funcţie de dimensiunea lor. Se pun într-o tigaie încinsă şi se stropesc…
-
Cozi de raci în sos de vin şi usturoi
Se pune apă la fiert cu sare, piper boabe, foi de dafin şi usturoiul tăiat feliuţe subţiri. Când începe…
-
Caracatiţă la grătar
Usturoiul se pisează, se freacă bine cu ulei de măslne, se adaugă sucul de la lămâie, piper şi cimbrişor…
-
Friptură de miel cu mentă
Pulpa de miel se presară cu sare, piper şi cimbru, apoi se pune într-un vas termorezistent. Usturoiul tăiat…
-
Friptură de miel cu roşii şi rozmarin
Ceapa se taie solzişori şi se aşează pe fundul unui vas termorezistent uns cu ulei de măsline. Pulpa de miel…
-
Cartofi cu smântână la cuptor
Cartofii se curăţă de coajă, ceapa şi urturoiul se curăţă, de asemenea. Ceapa se taie peştişori şi…
-
de Paşti
Friptură de miel cu miere
Se pregăteşte un amestec de ulei cu miere şi condimente. Se adaugă usturoi pisat. Carnea de miel se crestează,…
-
Pulpă de cocoş Tikka Masala la slow…
Ceapa se taie solzişori şi se pune pe fundul vasului ceramic al slow cooker-ului. Peste stratul de ceapă se…
-
Coaste de miel cu cartofi la slow cooker
Coastele de miel se prăjesc puţin în 2 linguri de ulei. Se ţin în tigaie până se rumenesc. În vasul ceramic…
-
de post
Legume la cuptor
Cartofii se curăţă de coajă, se taie pe jumătate, apoi în 6 sau în 8, în funcţie de cât de mari sunt.…
-
de post
Legume cu tăiţei de orez la wok
Tăiţeii de orez se pun la fiert în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce s-au fiert,…
-
Piept de raţă la cuptor în stil asiatic
Morcovii se taie fâşii subţiri de 4-5 cm lungime. Ghimbirul se curăţă şi se taie şi el fâşii subţiri.…
-
Sos picant de roşii
Roşiile, busuiocul proaspăt, usturoiul şi ardeiul iute se pun în robotul de bucătărie şi se amestecă până…
-
Friptură de curcan şi porc la tavă…
Pulpa de porc se taie cubuleţe. Usturoiul se taie feliuţe. Pulpele de curcan se împănează cu usturoiul, apoi…
-
Coaste de porc la cuptor
Usturoiul se pisează, se freacă bine cu ulei până se obţine o pastă şi se amestecă cu cimbru, rozmarin…
-
Aripioare cu slăninuţă şi cartofi…
Într-un vas termorezistent uns cu ulei, se pune un strat de cartofi tăiaţi felii. Peste stratul de cartofi…
-
Pulpă de cocoş cu vin şi roşii la…
Pulpele de cocoş se pun în vasul de la slow cooker. Roşiile se pun peste pulpe, se adaugă condimentele şi…
-
Salată de roşii cu busuioc şi usturoi
Se prepară dressing-ul. Se pisează usturoiul, se adaugă busuiocul proaspăt şi se mojarează, se adaugă ulei…
-
Sos de avocado
Ceapa se taie mărunt. Ardeiul se taie cubuleţe. Avocado se curăţă de coajă, se îndepărtează sâmburele…
-
Sos marocan de năut
Năutul se pune la fiert în apă cu sare. Se lasă să fiarbă până când bobul se striveşte între două…
Reţete cu "usturoi"