Rețete
- Aluaturi (8)
- Aperitive (101)
- Băuturi (24)
- Conserve (43)
- Deserturi (246)
- Mâncăruri (542)
- Paste și pizza (46)
- Salate (47)
- Sosuri (5)
- Supe și ciorbe (46)
- Reţete de post (90)
- Mic dejun (33)
- Rețete de Crăciun (17)
- Rețete de Paşti (16)
- Internațional (77)
-
de Crăciun
Cârnaţi din carne de porc şi carne…
Carnea se dă prin maşina de tocat, alternând cele trei tipuri. Peste carnea tocată se adaugă condimentele…
-
Porc cu sos de smântână şi muştar
Carnea de porc se taie cubuleţe mici. Se pun bucăţile de porc în oala de fiert la presiune, apoi adăugăm…
-
de Crăciun
Caltaboşi
Caltaboşul este un preparat tradiţional pentru masa de Crăciun. Mai poate fi întâlnit cu denumirea de chişcă…
-
Hamsii pane
Hamsiile se curăţă de intestine şi se spală foarte bine cu apă rece. Se presară cu sare şi se lasă să…
-
de Crăciun
Lebăr de casă
Lebăr sau lebărvurşt este un preparat foarte des întâlnit pe masa de Crăciun. La prepararea lebărului de…
-
Macrou cu mălai la cuptor
Macrou se curăţă de intestine şi se taie pe jumătate în fileuri. Se presară cu sare şi se lasă aşa 30…
-
Păstrăv fript
Peştii curăţaţi de intestine şi foarte bine spălaţi cu apă rece, se presară cu sare şi se lasă să…
-
Salată de icre de crap cu ceapă
Icrele se mixează la început cu foarte puţin ulei, până când acestea se leagă. Apoi se adaugă alternativ…
-
Carne de porc la grătar
Bucăţile de porc se condimentează cu sare, piper şi cimbru. Pe grătarul uns cu ulei se pun bucăţile de…
-
Farfalle cu ton
Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj, în apă cu sare. Ceapa se curăţă şi se taie mărunt,…
-
Pizza cu cârnaţi de casă
O parte din aluatul pregătit se întinde uniform într-o tavă unsaă cu ulei. Se pune pe toată suprafaţa sos…
-
Ciorbă de peşte cu smântână
Se folosesc capetele şi cozile de la mai multe tipuri de peşte. Aici am folosit extremităţile de la ton, somon,…
-
Friptură de porc în bulion la presiune
Carnea de porc se taie cubuleţe şi se prăjeşte puţin în ulei atât cât carnea să se albească. Se pune…
-
Ton cu vin şi cimbru la grătar
Se eviscerează un ton. Se taie rondele. Rondelele de peşte se presară cu sare şi se lasă aproximativ 30 de…
-
de post
Rasol de cartofi
Cartofii se fierb în coajă în apă cu sare. După ce au fiert, se lasă să se răcorească puţin, apoi se…
-
Crap prăjit în mălai
Crapul se curăţă de solzi şi intestine. Se spală foarte bine prin interior cu apă rece. Se îndepărtează…
-
Tocăniţă de porc
Carnea de porc se taie cubuleţe. Se călesc bucăţile de carne în puţin ulei. Se taie ceapa mărunt, ardeiul…
-
Păstrăv în folie la cuptor
Păstrăvii se curăţă de întestine, se spală cu apă rece, apoi se presară cu sare şi se lasă să stea…
-
de Crăciun
Sarmale de porc în frunză de viţă…
Carnea de porc tocată se amestecă într-un castron cu orezul spălat, ouăle, cele 2 linguri de bulion, sare,…
-
Plăcintă cu dovleac
Se frământă un aluat din făină, apă, sare, borş şi 2 linguri de ulei. Se lasă aluatul să se odihnească…
-
Salată de ton cu fasole roşie
Roşiile se taie cuburi mai mari şi se pun într-un castron. Ceapa se taie solzişori şi se pune peste roşii.…
-
de Crăciun
Pomana porcului cu cârnaţi de casă
Carnea se taie cubuleţe. Cârnaţii se taie rondele de dimensiune aproximativ egală cu bucăţelele de carne.…
-
Hamsii prăjite pe scobitoare
Hamsiile se spală bine cu jet de apă rece. Se presară cu sare şi se lasă să stea timp de 20 de minute. Se…
-
Tort mousse tricolor
Pentru stratul albastru se colorează mousse-ul cu ciocolată albă cu sirop de curaçao şi câteva picături…
-
de post
Cozonac de post la maşina de făcut…
În cuva maşinii de făcut pâine, se pune laptele, apoi zahărul, coaja de lămâie şi uleiul. Se adaugă făina…
-
Curcan cu cârnaţi la slow cooker
Se curăţă cartofii, ceapa şi usturoiul. Se taie cârnaţii bucăţi mici şi de asemenea carnea de curcan…