-
Prăjitură cu măr ras
Merele rase se amestecă cu zahărul, făina, bicarbonatul de sodiu stins cu oţet şi un praf de sare. Totul…
-
Prăjitură cu brânză dulce
Ingredientele se amestecă bine. Din acest aluat se lasă deoparte o cantitate cât un pumn, apoi restul de întinde…
-
Dulceaţă de gutui
Gutuile se spală foarte bine de puf, se îndepărtează căsuţa cu seminţe, se taie cubuleţe şi se stropesc…
-
Brioşe cu morcov şi mere
Făina, praful de copt, sarea şi scorţişoara se amestecă într-un castron. Ouăle, zahărul şi uleiul se…
-
Brioşe cu cremă de lămâie
Se preîncălzeşte cuptorul la 175 grade. Făina se amestecă cu praful de copt şi coaja de lămâie. Untul…
-
Ardei copţi în oţet
Ardeii se coc şi, după ce se răcesc, se curăţă de coajă şi de seminţe. Se pun în borcane. Se prepară…
-
Brioșe tiramisu
Făina se amestecă cu praful de copt şi sarea. Laptele se încălzeşte într-un vas împreună cu batornul…
-
Brioșe tiramisu
Făina se amestecă cu praful de copt şi sarea. Laptele se încălzeşte într-un vas împreună cu batornul…
-
Tartă cu struguri
Cele 2 ouă se bat cu 60 g zahăr, până se întăresc. Se adaugă treptat cele 60 g făină, praful de copt,…
-
Tartă cu struguri
Cele 2 ouă se bat cu 60 g zahăr, până se întăresc. Se adaugă treptat cele 60 g făină, praful de copt,…
-
Pere fierte în vin cu sos de ciocolată
Apa, zahărul şi vinul se fierb împreună. Se adaugă sucul şi coaja rasă de la portocală şi se fierb 5…
-
Pere fierte în vin cu sos de ciocolată
Apa, zahărul şi vinul se fierb împreună. Se adaugă sucul şi coaja rasă de la portocală şi se fierb 5…
-
Îngheţată de cacao
Gălbenuşurile se freacă spumă cu zahărul. Se adaugă laptele şi se pune pe baie de apă până de îngroaşă…
-
Tort cu prune şi pişcoturi de şampanie
Prunele se spală, se îndepărtează sâmburii, apoi se pun la fiert cu zeama rezultată de la cele 2 portocale…
-
Tort cu prune şi pişcoturi de şampanie
Prunele se spală, se îndepărtează sâmburii, apoi se pun la fiert cu zeama rezultată de la cele 2 portocale…
-
Prăjitură cu vişine
Albuşurile se separă de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu 2 linguri de zahăr pudră. Gălbenuşurile…
-
Fursecuri cu stafide
Untul se freacă cu zahărul. Se adaugă oul, coaja rasă de lămâie şi bicarbonatul. Se amestecă toate şi…
-
Prăjitură cu brânză dulce şi portocale
Pentru aluat se amestecă ouăle şi apa cu mixerul la viteza maximă, adăugându-se treptat 150 g zahăr, 1…
-
Prăjitură cu brânză dulce şi portocale
Pentru aluat se amestecă ouăle şi apa cu mixerul la viteza maximă, adăugându-se treptat 150 g zahăr, 1…
-
Tort diplomat cu pişcoturi
Se amestecă ouăle cu zahărul, se pun pe baie de apă la foc mic şi se bat cu telul până se obţine o compoziţie…
-
Budincă de paste cu brânză
Pastele se pun la fiert cu sare şi se fierb 10 minute la foc mic (se adaugă mai multă apă pentru că se vor…
-
Cozonac cu mac
Se pune drojdia într-un lighean. Se freacă cu un pic de zahăr până se topeşte. Apoi se adaugă o cană de…
-
Cabanos cu caşcaval în aluat
Se amestecă drojdia cu zahărul şi cu sarea până se înmoaie. Se adaugă făina, uleiul şi apa şi se face…
-
Budincă de pere
Se freacă gălbenuşurile cu 75 grame unt şi cu zahărul până se dizolvă zahărul. Se bat albuşurile spumă…
-
Budincă de pere
Se freacă gălbenuşurile cu 75 grame unt şi cu zahărul până se dizolvă zahărul. Se bat albuşurile spumă…
-
Cozonac Rosenkranz
Într-un castron se amestecă drojdia cu cele 4 linguri zahăr şi laptele (nu se lasă la dospit). În alt castron…
Reţete cu "zahăr"