• Plăcintă cu brânză dulce şi stafide

    Plăcintă cu brânză dulce şi stafide

    Brânza dulce se amestecă cu zahărul, stafidele şi ouăle. În tava unsă cu unt se aşează 3 foi de plăcintă…

  • Orez cu lapte şi mere caramel

    Orez cu lapte şi mere caramel

    Se curăţă merele de cotor, se taie sferturi şi se pun cu 1/2 cană zahăr, scorţişoară şi esenţă de…

  • Prăjitură cu prune

    Prăjitură cu prune

    Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu jumătate din cantitatea de zahăr, zeama…

  • Compot de piersici

    Compot de piersici

    Se aleg piersici bine coapte şi sănătoase. Se spală foarte bine îndepărtând puful de deasupra. Se aşează…

  • Înghețată de cacao cu ciocolată

    Înghețată de cacao cu ciocolată

    Oul se mixează cu zahărul până se topeşte zahărul, după care se amestecă cu laptele şi se pune la fiert.…

  • Gogoşari umpluţi cu struguri şi conopidă

    Gogoşari umpluţi cu struguri şi conopidă

    Gogoşarii, strugurii şi conopida se spală cu apă rece. Se scot cotoarele de la gogoşari, conopida se rupe…

  • Tartă "Tatin" cu mere

    Tartă "Tatin" cu mere

    Se curaţă merele de coajă, se taie sferturi, se stropesc cu un pic de zeamă de lămâie.Se încinge cuptorul,…

  • Savarină

    Savarină

    Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă. Gălbenuşurile se freacă foarte bine cu…

  • Tiramisu cu ness

    Tiramisu cu ness

    Se face 0.5 l ness dulce. Se lasă la răcit. Se înmoaie pişcoturile în ness. Se bat albuşurile spumă cu…

  • Lebede cu frişcă

    Lebede cu frişcă

    Se fierbe apa într-un vas cu untul, sarea şi zahărul. Se cerne făină pe o hartie albă şi, în momentul…

  • Şarlotă de vanilie şi rom

    Şarlotă de vanilie şi rom

    1/2 lapte se pune la fiert cu zahărul. În cealaltă jumătate de lapte se amestecă făină fără a face cocoloaşe.…

  • Găluște cu prune

    Găluște cu prune

    Cartofii bine spălaţi se pun la fiert în coajă, sau curăţaţi. Când sunt gata, se curăţă şi se strivesc…

  • Gem de caise

    Gem de caise

    Caisele se spală şi li se scot sâmburii. Se pun într-o cratiţă şi se adaugă zahărul. Se lasă aşa cam…

  • Dulceață de mure

    Dulceață de mure

    Se toarnă zahărul peste mure. Se lasă până lasă zeamă (cca 1 h), apoi se pune pe aragaz la foc mic. Se…

  • Budincă cu zahăr ars

    Budincă cu zahăr ars

    Se amestecă 1 cană zahăr cu ouăle, esenţa de rom, coaja de portocale şi brânza. Separat se fierb spaghetele.…

  • Ştrudel cu mere

    Ştrudel cu mere

    Se curăţă merele de coajă şi se dau prin răzătoarea mare. Se călesc într-o cratiţă cu un cub de unt…

  • Tort de portocale

    Tort de portocale

    Se amestecă 6 gălbenuşuri cu 350 grame zahăr şi se freacă până se topeşte zahărul. Se amestecă cu 1/2…

  • Friptură de porc cu sos caramel

    Friptură de porc cu sos caramel

    Carnea de porc (de preferat poală de porc) se taie bucăţele mici, cât o îmbucătură. Se căleşte fără…

  • Cozonac

    Cozonac

    Se pune cubuleţul de drojdie în vasul în care se frământă. Se pune puţin zahăr şi se freacă. Se pune…

  • Sos de roşii pentru fripturi

    Sos de roşii pentru fripturi

    Se pasează roşiile, separându-se de coajă şi de seminţe. Se pune sucul obţinut la fiert. Se fierbe până…

  • Gogoșari în bulion

    Gogoșari în bulion

    Se spală şi se curăţă gogoşarii. Se taie peştişori. Se pun la fiert: 4 linguri sare, 2 linguri zahăr,…

  • Gogoșari în oțet

    Gogoșari în oțet

    Gogoşarii se spală şi se taie felii pentru a se aranja mai bine în borcan. Într-un borcan se aranjează felii…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro