• Bezea cu dulceaţă de mure

    Bezea cu dulceaţă de mure

    Aceasta este o reţetă reprezentativă pentru Salzburg şi este un sufleu dulce preparat din albuşuri de ouă,…

  • Cozonac cu nucă

    Cozonac cu nucă

    Se amestecă drojdia cu puţin zahăr până devine o pastă omogenă. Se adaugă făină, lapte (cam 1/4 din…

  • Pască cu brânză de Paşti

    Pască cu brânză

    Făina se amestecă cu praful de copt, se adaugă zahărul, zahărul vanilat, sarea, oul şi untul sau margarina.…

  • Prăjitură cu mere

    Prăjitură cu mere

    Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi, se rad şi se călesc în ulei adăugându-se şi scorţişoara.…

  • Caise

    Caise

    Ouăle se amestecă cu uleiul, zahărul şi coaja de lămâie. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt…

  • Cheesecake cu mere

    Cheesecake cu mere

    Merele se curăţă de coajă şi de căsuţa de seminţe, apoi se dau la robot prin răzătoare. Merele rase…

  • French toast cu mere

    French toast cu mere

    Feliile de pâine se rumenesc şi se aşează în tavă într-un singur rând. Ouăle se bat spumă cu telul şi…

  • Prăjitură însiropată cu nucă

    Prăjitură însiropată cu nucă

    Albuşurile se bat spumă cu 100 g zahăr. Gălbenuşurile se freacă cu restul de zahăr. Peste gălbenuşuri…

  • Mucenici munteneşti de post

    Mucenici munteneşti

    Se face un aluat din făină, 125 ml apă, ulei şi sare. Aluatul nu trebuie să fie lipicios. Se întinde o foaie…

  • Brioşe cu ciocolată şi cremă de portocale Mărţişor

    Brioşe cu ciocolată şi cremă de…

    Apa împreună cu cacaua se pune la fiert. Se amestecă bine, se lasă să dea un clocot, apoi se ia de pe foc…

  • Prăjitură cu morcov

    Prăjitură cu morcov

    Ouăle se bat cu zahărul timp de 10 minute. Se adaugă uleiul, se încorporează, apoi se adaugă făina cu praful…

  • Prăjitură cu miere şi nucă

    Prăjitură cu miere şi nucă

    Laptele se amestecă cu 2 linguriţe de zahăr şi drojdia şi se lasă la cald 10-15 minute.. Făina se amestecă…

  • Clătite americane cu dulceaţă de căpşuni

    Clătite americane cu dulceaţă de…

    Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, apoi cu margarina topită,…

  • Gogoşi din aluat dospit

    Gogoşi din aluat dospit

    Drojdia se amestecă cu 1 lingură de zahăr şi sarea. Ouăle se bat cu restul de zahăr şi zahărul vanilat.…

  • Fursecuri fragede

    Fursecuri fragede

    Se freacă untul cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă treptat oul şi gălbenuşurile, mixând continuu.…

  • Naan - pâine indiană

    Naan - pâine indiană

    În vasul maşinii de făcut pâine, se pun ingredientele, mai întâi cele lichide, apoi cele solide. Prima dată…

  • Rulouri cu scorţişoară

    Rulouri cu scorţişoară

    Făina, drojdia topită cu zahărul, ouăle, untul (80 g), apa, laptele şi sarea se frământă şi se face un…

  • Sardină marinată

    Sardină marinată

    Sardina se curăţă de solzi şi intestine, se taie capetele şi se spală foarte bine cu apă rece. Sardinele…

  • Negresă cu crema de vanilie de post

    Negresă cu crema de vanilie

    Făina se amestecă cu zahărul, cacaua, praful de copt şi zahărul vanilat. Se adaugă uleiul şi laptele (apa).…

  • Cozonac la maşina de făcut pâine

    Cozonac la maşina de făcut pâine

    În vasul maşinii de făcut pâine, se pun ingredientele în ordinea scrisă mai sus şi anume, mai întâi laptele,…

  • Cozonac la maşina de făcut pâine

    Cozonac la maşina de făcut pâine

    În vasul maşinii de făcut pâine, se pun ingredientele în ordinea scrisă mai sus şi anume, mai întâi laptele,…

  • Brioşe cu smochine şi cacao

    Brioşe cu smochine şi cacao

    Ouăle se bat spumă cu zahărul. Se adaugă apoi laptele şi untul topit. Făina se amestecă cu praful de copt…

  • Budincă de orez cu banane

    Budincă de orez cu banane

    Se fierbe orezul cu laptele şi un praf de sare. Se separă albuşurile de gălbenuşuri, iar albuşurile se bat…

  • Cremă de zahăr ars

    Cremă de zahăr ars

    Se pun într-o cratiţă înaltă, pe foc, trei linguri de zahăr şi se lasă să se topească şi să se îngălbenească…

  • Cremă de zahăr ars

    Cremă de zahăr ars

    Se pun într-o cratiţă înaltă, pe foc, trei linguri de zahăr şi se lasă să se topească şi să se îngălbenească…

  • Prăjitură cu măr ras

    Prăjitură cu măr ras

    Merele rase se amestecă cu zahărul, făina, bicarbonatul de sodiu stins cu oţet şi un praf de sare. Totul…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro