Rețete
- Aluaturi (8)
- Aperitive (101)
- Băuturi (24)
- Conserve (43)
- Deserturi (246)
- Mâncăruri (542)
- Paste și pizza (46)
- Salate (47)
- Sosuri (5)
- Supe și ciorbe (46)
- Reţete de post (90)
- Mic dejun (33)
- Rețete de Crăciun (17)
- Rețete de Paşti (16)
- Internațional (77)
-
Socată
Florile de soc se spală sub jet de apă rece. Se lasă în apă timp de 10-15 minute pentru a fi siguri ca au…
-
Brownies cu fructe de pădure
Ciocolata, untul tăiat bucăţi şi zahărul se pun pe foc. Se ţin la foc mic până se obţine un amestec omogen.…
-
Tortilla cu spanac
Cantităţile sunt pentru 2 porţii. Spanacul se spală foarte bine în apă rece, apoi se opăreşte timp de…
-
Prăjitură noire
Biscuiţii se dau prin maşina de tocat sau se strivesc cu sucitorul, apoi se amestecă cu 75 g margarină topită.…
-
Şniţele din piept de curcan umplute…
Pieptul de curcan se taie în fileuri subţiri. Fiecare fileu se bate cu ciocanul pentru şniţele. Se presară…
-
Stufat de pui
Într-un vas se încinge uleiul şi se prăjesc puţin pulpele de pui, rumenindu-se frumos pe ambele părţi.…
-
Borș de pește
Se pun la fiert legumele tăiate în patru. Se adaugă tacâmurile (coloana peştelui) şi capurile de peşte.…
-
Dulceață din flori de salcâm
Se fierbe apa cu zahărul până se obţine un sirop gros. Florile se salcâm se spală îm apă rece, li se îndepărtează…
-
Gogoşele cu flori de salcâm
Se pregăteşte un aluat mai gros decât aluatul de clătite. Ouăle se bat cu zahărul vanilat. Se adaugă apoi…
-
Spanac cu piept de pui, ciuperci şi…
Spanacul se spală foarte bine în apă rece, apoi se curăţă de cozi. Se pune la fiert apă cu sare şi când…
-
Friptură de vită cu pleurotus în…
Se taie carnea de vită în felii groase de aproximativ 1 cm. Se pune la prăjit într-o tigaie cu ulei încins.…
-
Prăjitură deliciu
Într-o tavă se pun cele 300 g de nuci şi se dau la cuptor la 200 grade timp de 5-7 minute. Se scot din cuptor…
-
Nisetru la grătar
Nisetru se curăţă de intestine şi se spală foarte bine cu apă rece. Se taie rondele. Se pregăteşte o soluţie…
-
Mini-pui picanţi cu cartofi la cuptor
Puii, (cărora le legăm pulpele inferioare cu nişte sfoară) se sărează, apoi se prăjesc în ulei, pe toate…
-
Prăjitură cu gem şi glazură de albuş
Se amestecă bine gălbenuşurile cu zahărul, apoi se adaugă făina, smântâna şi praful copt. Se obţine…
-
Plăcintă "Poale'n brâu"
Drojdia se dizolvă în laptele călduţ, împreună cu 2 linguriţe de zahăr. Se adaugă câteva linguri de…
-
Mreană prăjită
Peştele se curăţă de solzi şi se intestine. Se spală foarte bine cu apă rece, se taie rondele, se presară…
-
Salată Niçoise
Cartofii se spală şi se pun la fiert în apă cu sare. Ouăle se fierb şi ele. Se pregăteşte dressingul pentru…
-
Prăjitura albinuţa
Se amestecă ouăle cu zahărul, laptele, mierea şi ouăle. Se pun la foc mic şi se amestecă continuu până…
-
Penne all' arrabbiata
Usturoiul tocat mărunt şi ardeii tăiaţi rondele se pun la călit în ulei pentru 30 de secunde. Se adaugă…
-
Scrumbie în folie la cuptor
Scrumbia se curăţă de solzi şi de intestine. Se spală cu apă rece după care se pune într-un castron şi…
-
Miel la cuptor cu piure de cartofi cu…
Este o reţetă cu specific spaniol, mai des întâlnită în regiunea Aragon având capitala Zaragoza. În esenţă…
-
Ciorbă de pui cu lobodă
Pulpele de pui se depielează şi se spală cu apă rece. Se pun la fiert în apă cu sare, adunând spuma care…
-
Pastă de macrou afumat cu brânză
Peştele se curăţă de oase şi de piele. Se mărunţeşte şi se pune în vasul de la robot. Se adaugă brânza…
-
Brioşe cu miere de albine
Se amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul şi sarea. Oul se bate, se pune mierea şi se amestecă bine.…
-
Bezea cu dulceaţă de mure
Aceasta este o reţetă reprezentativă pentru Salzburg şi este un sufleu dulce preparat din albuşuri de ouă,…