• Socată

    Socată

    Florile de soc se spală sub jet de apă rece. Se lasă în apă timp de 10-15 minute pentru a fi siguri ca au…

  • Brownies cu fructe de pădure

    Brownies cu fructe de pădure

    Ciocolata, untul tăiat bucăţi şi zahărul se pun pe foc. Se ţin la foc mic până se obţine un amestec omogen.…

  • Tortilla cu spanac

    Tortilla cu spanac

    Cantităţile sunt pentru 2 porţii. Spanacul se spală foarte bine în apă rece, apoi se opăreşte timp de…

  • Prăjitură noire

    Prăjitură noire

    Biscuiţii se dau prin maşina de tocat sau se strivesc cu sucitorul, apoi se amestecă cu 75 g margarină topită.…

  • Şniţele din piept de curcan umplute cu caşcaval

    Şniţele din piept de curcan umplute…

    Pieptul de curcan se taie în fileuri subţiri. Fiecare fileu se bate cu ciocanul pentru şniţele. Se presară…

  • Stufat de pui

    Stufat de pui

    Într-un vas se încinge uleiul şi se prăjesc puţin pulpele de pui, rumenindu-se frumos pe ambele părţi.…

  • Borș de pește

    Borș de pește

    Se pun la fiert legumele tăiate în patru. Se adaugă tacâmurile (coloana peştelui) şi capurile de peşte.…

  • Dulceață din flori de salcâm

    Dulceață din flori de salcâm

    Se fierbe apa cu zahărul până se obţine un sirop gros. Florile se salcâm se spală îm apă rece, li se îndepărtează…

  • Gogoşele cu flori de salcâm

    Gogoşele cu flori de salcâm

    Se pregăteşte un aluat mai gros decât aluatul de clătite. Ouăle se bat cu zahărul vanilat. Se adaugă apoi…

  • Spanac cu piept de pui, ciuperci şi telemea

    Spanac cu piept de pui, ciuperci şi…

    Spanacul se spală foarte bine în apă rece, apoi se curăţă de cozi. Se pune la fiert apă cu sare şi când…

  • Friptură de vită cu pleurotus în bere la slow cooker

    Friptură de vită cu pleurotus în…

    Se taie carnea de vită în felii groase de aproximativ 1 cm. Se pune la prăjit într-o tigaie cu ulei încins.…

  • Prăjitură deliciu

    Prăjitură deliciu

    Într-o tavă se pun cele 300 g de nuci şi se dau la cuptor la 200 grade timp de 5-7 minute. Se scot din cuptor…

  • Nisetru la grătar

    Nisetru la grătar

    Nisetru se curăţă de intestine şi se spală foarte bine cu apă rece. Se taie rondele. Se pregăteşte o soluţie…

  • Mini-pui picanţi cu cartofi la cuptor

    Mini-pui picanţi cu cartofi la cuptor

    Puii, (cărora le legăm pulpele inferioare cu nişte sfoară) se sărează, apoi se prăjesc în ulei, pe toate…

  • Prăjitură cu gem şi glazură de albuş

    Prăjitură cu gem şi glazură de albuş

    Se amestecă bine gălbenuşurile cu zahărul, apoi se adaugă făina, smântâna şi praful copt. Se obţine…

  • Plăcintă "Poale'n brâu"

    Plăcintă "Poale'n brâu"

    Drojdia se dizolvă în laptele călduţ, împreună cu 2 linguriţe de zahăr. Se adaugă câteva linguri de…

  • Mreană prăjită

    Mreană prăjită

    Peştele se curăţă de solzi şi se intestine. Se spală foarte bine cu apă rece, se taie rondele, se presară…

  • Salată Niçoise

    Salată Niçoise

    Cartofii se spală şi se pun la fiert în apă cu sare. Ouăle se fierb şi ele. Se pregăteşte dressingul pentru…

  • Prăjitura albinuţa

    Prăjitura albinuţa

    Se amestecă ouăle cu zahărul, laptele, mierea şi ouăle. Se pun la foc mic şi se amestecă continuu până…

  • Penne all' arrabbiata

    Penne all' arrabbiata

    Usturoiul tocat mărunt şi ardeii tăiaţi rondele se pun la călit în ulei pentru 30 de secunde. Se adaugă…

  • Scrumbie în folie la cuptor

    Scrumbie în folie la cuptor

    Scrumbia se curăţă de solzi şi de intestine. Se spală cu apă rece după care se pune într-un castron şi…

  • Miel la cuptor cu piure de cartofi cu şofran şi alioli

    Miel la cuptor cu piure de cartofi cu…

    Este o reţetă cu specific spaniol, mai des întâlnită în regiunea Aragon având capitala Zaragoza. În esenţă…

  • Ciorbă de pui cu lobodă

    Ciorbă de pui cu lobodă

    Pulpele de pui se depielează şi se spală cu apă rece. Se pun la fiert în apă cu sare, adunând spuma care…

  • Pastă de macrou afumat cu brânză

    Pastă de macrou afumat cu brânză

    Peştele se curăţă de oase şi de piele. Se mărunţeşte şi se pune în vasul de la robot. Se adaugă brânza…

  • Brioşe cu miere de albine

    Brioşe cu miere de albine

    Se amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul şi sarea. Oul se bate, se pune mierea şi se amestecă bine.…

  • Bezea cu dulceaţă de mure

    Bezea cu dulceaţă de mure

    Aceasta este o reţetă reprezentativă pentru Salzburg şi este un sufleu dulce preparat din albuşuri de ouă,…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro