Rețete
- Aluaturi (8)
- Aperitive (101)
- Băuturi (24)
- Conserve (43)
- Deserturi (246)
- Mâncăruri (542)
- Paste și pizza (46)
- Salate (47)
- Sosuri (5)
- Supe și ciorbe (46)
- Reţete de post (90)
- Mic dejun (33)
- Rețete de Crăciun (17)
- Rețete de Paşti (16)
- Internațional (77)
-
Rulouri din carne de vită
Această mâncare, pe numele ei originar Bragioli, este o mâncare tradiţională din Malta. Se realizează nişte…
-
Salată de leurdă cu porumb dulce
Leurda se spală cu apă rece, se îndepărtează codiţele şi se toacă mărunt. Ouăle se fierb, se curăţă…
-
Ouă scoţiene
Carnea se amestecă cu toate condimentele, cu oul întreg şi cu pesmetul. Se omogenizează totul. Ouăle fierte…
-
de Paşti
Tartă cu spanac şi ou fiert
Aceasta este o reţetă tradiţională italiană pentru Paşti. Ea reprezintă o plăcintă umplută în general…
-
de Paşti
Friptură de miel la cuptor
Cartofii se curăţă şi se pun la fiert întregi timp de 15-20 minute. Carnea se condimentează cu sare, piper,…
-
de Paşti
Borş de miel
Carnea se pune la fiert în apă cu sare. Se spumează în timpul fierberii. Morcovul, pătrunjelul şi ţelina…
-
Prăjitură cu mac şi nucă de cocos
Blatul se unge cu 1/2 din cremă. Apoi se pune foaia doboş. Peste foaia doboş se pune restul de cremă. Deasupra…
-
Cozonac cu nucă
Se amestecă drojdia cu puţin zahăr până devine o pastă omogenă. Se adaugă făină, lapte (cam 1/4 din…
-
Dublin Coddle
Aceasta este o reţetă cu specific irlandez şi este asociată cel mai des cu numele oraşului Dublin. Denumirea…
-
de Paşti
Pască cu brânză
Făina se amestecă cu praful de copt, se adaugă zahărul, zahărul vanilat, sarea, oul şi untul sau margarina.…
-
de Paşti
Stufat de miel
Coastele de miel se spală cu apă rece. Ceapa verde şi usturoiul se curăţă şi se taie mărunt. Coastele…
-
Prăjitură cu brânză, vişine şi…
Biscuiţii se sfărâmă. Biscuiţii sfărâmaţi se amestecă cu cacaua şi zahărul pudră. Untul se topeşte,…
-
Prăjitură cu mere
Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi, se rad şi se călesc în ulei adăugându-se şi scorţişoara.…
-
Tortellini cu caşcaval şi cârnaţi…
Pastele se pun la fiert în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Când sunt fierte se scurg într-o…
-
Cocktail de legume în sos teriyaki
Cartofii tăiaţi felii, dovleceii tăiaţi şi ei felii, se amestecă cu fâşiile de ardei, ceapa solzişori…
-
Porc cu miel în sos de vin la slow…
Se taie cubuleţe carnea de porc, iar carnea de miel se taie rondele. Se îndepărtează bucăţile mai consistente…
-
Prăjitură Boema
Blatul rece se taie în pătrate şi se însiropează cu siropul fierbinte. Se toarnă glazura pe fiecare pătrat…
-
Caise
Ouăle se amestecă cu uleiul, zahărul şi coaja de lămâie. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt…
-
Fettuccine cu sparanghel
Sparanghelul se spală cu apă rece, se curăţă de partea de la bază, apoi se pune la fiert în apă cu sare.…
-
Cheesecake cu mere
Merele se curăţă de coajă şi de căsuţa de seminţe, apoi se dau la robot prin răzătoare. Merele rase…
-
Salată din piept de pui cu mazăre,…
Pieptul de pui se fierbe în apă cu sare. Ouăle se fierb 5-6 minute. Cartofii se fierb în coajă. Mazărea…
-
French toast cu mere
Feliile de pâine se rumenesc şi se aşează în tavă într-un singur rând. Ouăle se bat spumă cu telul şi…
-
Plăcintă cu mere
Se face un aluat din făină, apă, ulei, borş şi sare. Se lasă să se odihnească timp de 30 de minute. În…
-
Terină cu spanac
Ceapa şi usturoiul se taie mărunt şi se călesc în ulei. Se adaugă spanacul decongelat şi jumătate din…
-
Prăjitură Rafaelo
Blatul se însiropează. Se pune 1/2 din cremă şi se nivelează. Se presară pe toată suprafaţa alunele măcinate.…
-
Prăjitură însiropată cu nucă
Albuşurile se bat spumă cu 100 g zahăr. Gălbenuşurile se freacă cu restul de zahăr. Peste gălbenuşuri…