• Sardine cu roşii la cuptor

    Sardine cu roşii la cuptor

    Într-un vas termorezistent se pun 2-3 linguri de ulei, apoi se aşează un strat de sardine curăţate de solzi…

  • Legume la cuptor de post

    Legume la cuptor

    Dovleceii se taie cubuleţe. Ardeiul se taie în bucăţi potrivit de mari, cam de aceeaşi dimensiuni ca şi…

  • Ton în sos de citrice

    Ton în sos de citrice

    Usturoiul se pisează şi se freacă cu puţin ulei de măsline, până devine o pastă. Se adaugă sucul de lămâie…

  • Nuci

    Nuci

    Ouăle se bat cu zahărul. Se adaugă untura, uleiul, oţetul, praful de copt sau amoniacul stins cu zeamă de…

  • Doradă în sos de roșii cu ardei

    Doradă în sos de roșii cu ardei

    Ardeiul se taie fâşii subţiri. Ceapa se taie rondele. Usturoiul se taie mărunt. Într-un vas cu puţin ulei…

  • Cartofi în stil italian cu mozzarella

    Cartofi în stil italian cu mozzarella

    Cartofii se curăţă de coajă. Apoi se taie felii subţiri şi se pun în tava de la cuptor pe hârtie de copt.…

  • Tiropita

    Tiropita

    Untul se pune pe foc până se topeşte. Brânza feta se amestecă cu brânza proaspată şi ouăle. Se ia câte…

  • Cartofi noi cu ardei la cuptor de post

    Cartofi noi cu ardei la cuptor

    Ardeii se taie în fâşii, apoi fâşiile se taie în jumătate. Într-un castron se pun cartofii foarte bine…

  • Pui cacciatore la slow cooker

    Pui cacciatore la slow cooker

    Pulpele de pui se usucă cu şerveţele absorbante, apoi se trec prin făină şi se prăjesc puţin în 2-3 linguri…

  • Panna cotta cu caramel

    Panna cotta cu caramel

    Gelatina se pune la înmuiat în apă rece. Frişca, laptele, esenţa de vanilie şi zahărul se pun pe foc până…

  • Crochete de dovlecei cu brânză

    Crochete de dovlecei cu brânză

    Dovleceii se curăţă de coajă şi se taie pe lungime, în sferturi. Iaurtul se amestecă cu ulei. Se amestecă…

  • Somn în sos genovez

    Somn în sos genovez

    Bucăţile de peşte se prăjesc pentru câteva minute în uleiul încins. Se adaugă usturoiul strivit şi pătrunjelul…

  • Prăjitură cu caramel

    Prăjitură cu caramel

    Blatul rece se taie în două pe orizontală. Peste una din jumătăţile de blat se pune 2/3 din cremă. Se întinde…

  • Rasol de gâscă

    Rasol de gâscă

    Carnea de gâscă se pune la fiert în apă cu sare. Se spumează când este nevoie. Se adaugă ceapa, morcovul,…

  • Friptură de curcan cu sos de muştar la cuptor

    Friptură de curcan cu sos de muştar…

    Se pregăteşte un amestec din vin, ulei şi muştar, pe care îl aromatizăm cu rozmarin, măghiran, cimbru,…

  • Pulpe de pui cu lămâie

    Pulpe de pui cu lămâie

    Se amestecă uleiul de măsline cu cimbru, sare, piper şi rozmarin. Pulpele de pui se crestează cu ajutorul…

  • Salată de roşii cu mozzarella şi praz

    Salată de roşii cu mozzarella şi…

    Roşiile şi mozzarella tăiate felii se aranjează alternativ pe un platou mare. Frunzele de busuioc de pun printre…

  • Salată de cod cu legume

    Salată de cod cu legume

    Codul se fierbe, apoi se taie mărunt. Se amestecă cu ardeiul copt tăiat fâşii şi se potriveşte de sare,…

  • Diplomat cu căpşuni

    Diplomat cu căpşuni

    Într-o tavă cu fund detaşabil se pune un blat. Se însiropează cu jumătate din cantitatea de sirop. Se pune…

  • Salată grecească ţărănească

    Salată grecească ţărănească

    Salata se spală sub jet de apă, apoi se rupe într-un castron. Roşiile se taie felii subţiri şi se adaugă…

  • Prăjitură cu brânză dulce şi fructe

    Prăjitură cu brânză dulce şi fructe

    Untul sau margarina se amestecă cu mixerul la viteză maximă. Se adaugă zahărul, zahărul vanilat şi sarea.…

  • Prăjitură cu îngheţată falsă

    Prăjitură cu îngheţată falsă

    Peste blat se pune crema, iar peste cremă se pune frişca bătută cu întăritor. Deasupra se poate decora cu…

  • Tocană de legume cu peşte la grătar

    Tocană de legume cu peşte la grătar

    Vinetele se curăţă de coajă în şuviţe, se taie rondele, apoi se presară cu sare şi se lasă timp de 30…

  • Ton cu risotto şi sos de ciuperci

    Ton cu risotto şi sos de ciuperci

    Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în unt. Ciupercile se spală în apă rece, se curăţă şi se taie în…

  • Ruladă pufoasă cu căpşuni

    Ruladă pufoasă cu căpşuni

    Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Făina se amestecă cu amidonul şi praful de copt. Albuşurile se bat…

  • Piept de pui cu sos acrişor de piersici

    Piept de pui cu sos acrişor de piersici

    Usturoiul se pisează şi se amestecă bine într-un vas cu 1 lingură suc de lămâie, 3 linguri miere şi sosul…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro