Rețete
- Aluaturi (8)
- Aperitive (101)
- Băuturi (24)
- Conserve (43)
- Deserturi (246)
- Mâncăruri (542)
- Paste și pizza (46)
- Salate (47)
- Sosuri (5)
- Supe și ciorbe (46)
- Reţete de post (90)
- Mic dejun (33)
- Rețete de Crăciun (17)
- Rețete de Paşti (16)
- Internațional (77)
-
Gazpacho
Roşiile se decojesc şi se taie. Ardeiul se curăţă şi se taie bucăţi potrivite. Castravetele se taie felii…
-
Ouă coapte la cuptor
În două vase termorezistente se pune câte un cubuleţ de unt. Se întinde untul pe toata suprafaţa vaselor.…
-
Ouă ochiuri în sos de roşii
Se taie mărunt ceapa, usturoiul şi ardeiul iute. Se călesc împreună în puţin ulei. Se adaugă roşiile…
-
de post
Mucenici munteneşti
Se face un aluat din făină, 125 ml apă, ulei şi sare. Aluatul nu trebuie să fie lipicios. Se întinde o foaie…
-
Choux à la crème cu spumă de ciocolată…
Apa, uleiul şi sarea se pun la fiert. Când începe să fiarbă se adaugă făina, amestecând continuu, până…
-
Penne cu roşii uscate
Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se taie mărunt ceapa, usturoiul şi roşiile. …
-
Prăjitură cu mandarine
Blatul rece se însiropează cu sirop din compot. Crema se pune peste blat, întinzându-se uniform pe toată…
-
Pulpe de curcan în sos de portocală
Usturoiul se curăţă şi se pisează cu sare. Uleiul de măsline se amestecă cu toate condimentele şi cu usturoiul…
-
Chefal cu rozmarin şi lămâie la cuptor
Peştele se curăţă de solzi şi de intestine. Se spală foarte bine cu apă rece, se presară cu sare şi se…
-
Mărţişor
Brioşe cu ciocolată şi cremă de…
Apa împreună cu cacaua se pune la fiert. Se amestecă bine, se lasă să dea un clocot, apoi se ia de pe foc…
-
Prăjitură cu morcov
Ouăle se bat cu zahărul timp de 10 minute. Se adaugă uleiul, se încorporează, apoi se adaugă făina cu praful…
-
Somon cu ciuperci pe grătar
Rondelele de somon se presară cu sare, piper şi coriandru pisat. Se încinge grătarul, se unge cu ulei sau…
-
Prăjitură cu miere şi nucă
Laptele se amestecă cu 2 linguriţe de zahăr şi drojdia şi se lasă la cald 10-15 minute.. Făina se amestecă…
-
Tort inimă de ciocolată cu alune
Blatul se taie de două ori pe orizontală. Se ia partea de la bază şi se însiropează, insistând pe margini.…
-
Aripioare cu legume la cuptor
Într-un vas termorezistent uns cu ulei de măsline, se aranjează aripioarele într-un singur strat. Se presară…
-
Clătite americane cu dulceaţă de…
Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, apoi cu margarina topită,…
-
Ton cu roșii și capere la cuptor
Peştele se curăţă de intestine, se spală foarte bine cu apă rece. Se taie rondele cu grosimea de 2 cm, se…
-
Orez cu fasole boabe
Kaizerul se taie şi se pune la prăjit, fără ulei, la foc mic, până devine crocant. Se adaugă ceapa, apoi…
-
Gogoşi din aluat dospit
Drojdia se amestecă cu 1 lingură de zahăr şi sarea. Ouăle se bat cu restul de zahăr şi zahărul vanilat.…
-
Tort egiptean
Se asamblează tortul alternând o foaie cu 1/3 cremă de vanilie şi 1/3 frişcă, ultimul strat fiind de frişcă.…
-
Ciocănele umplute
Se pârlesc copănelele şi se spală cu apă rece. Se îndepărtează pielea de pe copănele. Se taie osul de…
-
Fursecuri fragede
Se freacă untul cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă treptat oul şi gălbenuşurile, mixând continuu.…
-
Naan - pâine indiană
În vasul maşinii de făcut pâine, se pun ingredientele, mai întâi cele lichide, apoi cele solide. Prima dată…
-
Piramide de ciocolată
Se unge o foaie cu 2 linguri de cremă. Se întinde pe toată suprafaţa. Apoi se pune cea de-a doua foaie, se…
-
Prăjitură Greta Garbo
Se asamblează prăjitura astfel: se pune o foaie, se unge cu jumătate din cremă, apoi se pune pandişpanul,…
-
Supă cu găluște de griș
Se freacă spumă untul cu ouăle. Se adaugă grişul puţin câte puţin (ploaie) amestecând mereu cu lingura.…