• Gazpacho

    Gazpacho

    Roşiile se decojesc şi se taie. Ardeiul se curăţă şi se taie bucăţi potrivite. Castravetele se taie felii…

  • Ouă coapte la cuptor

    Ouă coapte la cuptor

    În două vase termorezistente se pune câte un cubuleţ de unt. Se întinde untul pe toata suprafaţa vaselor.…

  • Ouă ochiuri în sos de roşii

    Ouă ochiuri în sos de roşii

    Se taie mărunt ceapa, usturoiul şi ardeiul iute. Se călesc împreună în puţin ulei. Se adaugă roşiile…

  • Mucenici munteneşti de post

    Mucenici munteneşti

    Se face un aluat din făină, 125 ml apă, ulei şi sare. Aluatul nu trebuie să fie lipicios. Se întinde o foaie…

  • Choux à la crème cu spumă de ciocolată şi frişcă

    Choux à la crème cu spumă de ciocolată…

    Apa, uleiul şi sarea se pun la fiert. Când începe să fiarbă se adaugă făina, amestecând continuu, până…

  • Penne cu roşii uscate

    Penne cu roşii uscate

    Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se taie mărunt ceapa, usturoiul şi roşiile. …

  • Prăjitură cu mandarine

    Prăjitură cu mandarine

    Blatul rece se însiropează cu sirop din compot. Crema se pune peste blat, întinzându-se uniform pe toată…

  • Pulpe de curcan în sos de portocală

    Pulpe de curcan în sos de portocală

    Usturoiul se curăţă şi se pisează cu sare. Uleiul de măsline se amestecă cu toate condimentele şi cu usturoiul…

  • Chefal cu rozmarin şi lămâie la cuptor

    Chefal cu rozmarin şi lămâie la cuptor

    Peştele se curăţă de solzi şi de intestine. Se spală foarte bine cu apă rece, se presară cu sare şi se…

  • Brioşe cu ciocolată şi cremă de portocale Mărţişor

    Brioşe cu ciocolată şi cremă de…

    Apa împreună cu cacaua se pune la fiert. Se amestecă bine, se lasă să dea un clocot, apoi se ia de pe foc…

  • Prăjitură cu morcov

    Prăjitură cu morcov

    Ouăle se bat cu zahărul timp de 10 minute. Se adaugă uleiul, se încorporează, apoi se adaugă făina cu praful…

  • Somon cu ciuperci pe grătar

    Somon cu ciuperci pe grătar

    Rondelele de somon se presară cu sare, piper şi coriandru pisat. Se încinge grătarul, se unge cu ulei sau…

  • Prăjitură cu miere şi nucă

    Prăjitură cu miere şi nucă

    Laptele se amestecă cu 2 linguriţe de zahăr şi drojdia şi se lasă la cald 10-15 minute.. Făina se amestecă…

  • Tort inimă de ciocolată cu alune

    Tort inimă de ciocolată cu alune

    Blatul se taie de două ori pe orizontală. Se ia partea de la bază şi se însiropează, insistând pe margini.…

  • Aripioare cu legume la cuptor

    Aripioare cu legume la cuptor

    Într-un vas termorezistent uns cu ulei de măsline, se aranjează aripioarele într-un singur strat. Se presară…

  • Clătite americane cu dulceaţă de căpşuni

    Clătite americane cu dulceaţă de…

    Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, apoi cu margarina topită,…

  • Ton cu roșii și capere la cuptor

    Ton cu roșii și capere la cuptor

    Peştele se curăţă de intestine, se spală foarte bine cu apă rece. Se taie rondele cu grosimea de 2 cm, se…

  • Orez cu fasole boabe

    Orez cu fasole boabe

    Kaizerul se taie şi se pune la prăjit, fără ulei, la foc mic, până devine crocant. Se adaugă ceapa, apoi…

  • Gogoşi din aluat dospit

    Gogoşi din aluat dospit

    Drojdia se amestecă cu 1 lingură de zahăr şi sarea. Ouăle se bat cu restul de zahăr şi zahărul vanilat.…

  • Tort egiptean

    Tort egiptean

    Se asamblează tortul alternând o foaie cu 1/3 cremă de vanilie şi 1/3 frişcă, ultimul strat fiind de frişcă.…

  • Ciocănele umplute

    Ciocănele umplute

    Se pârlesc copănelele şi se spală cu apă rece. Se îndepărtează pielea de pe copănele. Se taie osul de…

  • Fursecuri fragede

    Fursecuri fragede

    Se freacă untul cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă treptat oul şi gălbenuşurile, mixând continuu.…

  • Naan - pâine indiană

    Naan - pâine indiană

    În vasul maşinii de făcut pâine, se pun ingredientele, mai întâi cele lichide, apoi cele solide. Prima dată…

  • Piramide de ciocolată

    Piramide de ciocolată

    Se unge o foaie cu 2 linguri de cremă. Se întinde pe toată suprafaţa. Apoi se pune cea de-a doua foaie, se…

  • Prăjitură Greta Garbo

    Prăjitură Greta Garbo

    Se asamblează prăjitura astfel: se pune o foaie, se unge cu jumătate din cremă, apoi se pune pandişpanul,…

  • Supă cu găluște de griș

    Supă cu găluște de griș

    Se freacă spumă untul cu ouăle. Se adaugă grişul puţin câte puţin (ploaie) amestecând mereu cu lingura.…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro