• Musaca de cartofi de post

    Musaca de cartofi

    Cartofii se pun la fiert în apă cu sare. Când sunt fierţi se curăţă de coajă şi se taie rondele. Ceapa,…

  • Curcan umplut cu mere şi stafide la cuptor

    Curcan umplut cu mere şi stafide la…

    Într-un vas suficient de mare să încapă intreg curcanul se prepară o soluţie din apă, rozmarin măcinat,…

  • Brioşe cu fructe de pădure

    Brioşe cu fructe de pădure

    Ingredientele se amestecă cu mixerul până se obţine un aluat omogen. Se adaugă apoi fructele (puse la scurs…

  • Sărăţele

    Sărăţele

    Se amestecă toate ingredientele şi se dă la frigider pentru 3 ore. Se întinde o foaie, se taie fâşii, se…

  • Cannelloni cu carne de pui şi sos de roşii

    Cannelloni cu carne de pui şi sos de…

    Se pune uleiul în tigaie şi se căleşte ceapa, ardeiul iute şi morcovii tăiaţi rondele. Dupa ce s-au călit…

  • Negresă cu banane

    Negresă cu banane

    Untul se taie cuburi şi se pune la topit într-o cratiţă. Se adaugă ciocolata ruptă bucăţi şi se fierb…

  • Salată de boeuf

    Salată de boeuf

    Cea mai bună salată boeuf se obţine fierbând zarzavatul împreună cu carnea (supa). Pieptul de pui spălat…

  • Plăcintă cu carne

    Plăcintă cu carne

    Drojdia se freacă cu puţin lapte cald îndulcit şi puţină făină, apoi se lasă la dospit. După ce s-a…

  • Ruladă din biscuiţi de post

    Ruladă din biscuiţi

    Biscuiţii se dau prin maşina de tocat şi se amestecă cu cacaua. Apa se fierbe împreună cu zahărul până…

  • Lebărvurşt de Crăciun

    Lebărvurşt

    Ficatul, fleica şi şoriciul se spală bine cu apă rece şi se pun la fiert împreună cu ceapa curăţată…

  • Răcitură de curcan

    Răcitură de curcan

    Pentru că este carne de curcan este bine să fie şi nişte aripi. În funcţie de carnea aleasă, este necesară…

  • Cârnaţi din carne de porc şi vită de Crăciun

    Cârnaţi din carne de porc şi vită

    Cârnaţii de casă sunt preparaţi iarna, cel mai des în apropierea Crăciunului. Procesul e simplu, se face…

  • Tobă de porc de Crăciun

    Tobă de porc

    Toba de porc este un preparat nelipsit pe masa de Crăciun. La prepararea tobei de casă se folosesc în principal:…

  • Macrou la grătar

    Macrou la grătar

    Macroul se curaţă de intestine, se spală bine şi se taie longitudinal pe jumătate. În funcţie de dimensiunile…

  • Chiftele din cartofi de post

    Chiftele din cartofi

    Cartofii fierţi se pasează. Peste ei se adaugă ceapa tăiată mărunt, usturoiul pisat, mărarul, făina, sarea…

  • Musaca de cartofi cu piept de pui

    Musaca de cartofi cu piept de pui

    Pieptul de pui se dă prin maşina de tocat carne. Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Se…

  • Prăjitură cu ciocolată şi alune

    Prăjitură cu ciocolată şi alune

    Se pun pe foc, într-o cratiţă, zahărul cu cele 3 linguri de cacao şi apa. Când zahărul s-a topit, se adaugă…

  • Piept de porc cu ananas și sos caramel de soia

    Piept de porc cu ananas și sos caramel…

    Pieptul de porc se spală, se lasă la zvântat şi se condimentează cu sare, piper şi, după gust un pic de…

  • Bavareză cu ciocolată

    Bavareză cu ciocolată

    Ouăle se bat cu zahărul. Se pune vasul pe foc şi se adaugă ciocolata înmuiată în lapte călduţ şi gelatina…

  • Paste cu telemea, cașcaval și smântână

    Paste cu telemea, cașcaval și smântână

    Pastele se fierb în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Când sunt fierte se scurg într-o sită…

  • Salată orientală cu peşte afumat şi maioneză

    Salată orientală cu peşte afumat…

    Cartofii se spală foarte bine şi se pun la fiert în apă cu sare. În alt vas se pun 6 ouă la fiert timp de…

  • Fasole bătută de post

    Fasole bătută

    Se alege, se spală şi se înmoaie fasolea de cu seara. A doua zi se pune la fiert, se lasă să dea câteva…

  • Fursecuri cu nucă de Crăciun

    Fursecuri cu nucă

    Se amestecă untul cu zahărul, cu oul şi cu vanilia câteva minute, apoi se adaugă făina, nucile, sarea şi…

  • Tăvălite

    Tăvălite

    Se amestecă margarina cu zahărul. Se pune oul, mierea, praful de copt, laptele şi treptat făina. Se obţine…

  • Macrou cu roșii, usturoi și lămâie la cuptor

    Macrou cu roșii, usturoi și lămâie…

    Peştele se curăţă şi se presară cu sare. Se lasă aşa o jumătate de oră. După expirarea timpului, se…

  • Pui de baltă pane

    Pui de baltă pane

    Se spală picioruşele de broască, se pun la zvântat şi se condimentează cu sare şi piper. Din bere, ou şi…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro