Rețete
- Aluaturi (8)
- Aperitive (101)
- Băuturi (24)
- Conserve (43)
- Deserturi (246)
- Mâncăruri (542)
- Paste și pizza (46)
- Salate (47)
- Sosuri (5)
- Supe și ciorbe (46)
- Reţete de post (90)
- Mic dejun (33)
- Rețete de Crăciun (17)
- Rețete de Paşti (16)
- Internațional (77)
-
de post
Musaca de cartofi
Cartofii se pun la fiert în apă cu sare. Când sunt fierţi se curăţă de coajă şi se taie rondele. Ceapa,…
-
Curcan umplut cu mere şi stafide la…
Într-un vas suficient de mare să încapă intreg curcanul se prepară o soluţie din apă, rozmarin măcinat,…
-
Brioşe cu fructe de pădure
Ingredientele se amestecă cu mixerul până se obţine un aluat omogen. Se adaugă apoi fructele (puse la scurs…
-
Sărăţele
Se amestecă toate ingredientele şi se dă la frigider pentru 3 ore. Se întinde o foaie, se taie fâşii, se…
-
Cannelloni cu carne de pui şi sos de…
Se pune uleiul în tigaie şi se căleşte ceapa, ardeiul iute şi morcovii tăiaţi rondele. Dupa ce s-au călit…
-
Negresă cu banane
Untul se taie cuburi şi se pune la topit într-o cratiţă. Se adaugă ciocolata ruptă bucăţi şi se fierb…
-
Salată de boeuf
Cea mai bună salată boeuf se obţine fierbând zarzavatul împreună cu carnea (supa). Pieptul de pui spălat…
-
Plăcintă cu carne
Drojdia se freacă cu puţin lapte cald îndulcit şi puţină făină, apoi se lasă la dospit. După ce s-a…
-
de post
Ruladă din biscuiţi
Biscuiţii se dau prin maşina de tocat şi se amestecă cu cacaua. Apa se fierbe împreună cu zahărul până…
-
de Crăciun
Lebărvurşt
Ficatul, fleica şi şoriciul se spală bine cu apă rece şi se pun la fiert împreună cu ceapa curăţată…
-
Răcitură de curcan
Pentru că este carne de curcan este bine să fie şi nişte aripi. În funcţie de carnea aleasă, este necesară…
-
de Crăciun
Cârnaţi din carne de porc şi vită
Cârnaţii de casă sunt preparaţi iarna, cel mai des în apropierea Crăciunului. Procesul e simplu, se face…
-
de Crăciun
Tobă de porc
Toba de porc este un preparat nelipsit pe masa de Crăciun. La prepararea tobei de casă se folosesc în principal:…
-
Macrou la grătar
Macroul se curaţă de intestine, se spală bine şi se taie longitudinal pe jumătate. În funcţie de dimensiunile…
-
de post
Chiftele din cartofi
Cartofii fierţi se pasează. Peste ei se adaugă ceapa tăiată mărunt, usturoiul pisat, mărarul, făina, sarea…
-
Musaca de cartofi cu piept de pui
Pieptul de pui se dă prin maşina de tocat carne. Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Se…
-
Prăjitură cu ciocolată şi alune
Se pun pe foc, într-o cratiţă, zahărul cu cele 3 linguri de cacao şi apa. Când zahărul s-a topit, se adaugă…
-
Piept de porc cu ananas și sos caramel…
Pieptul de porc se spală, se lasă la zvântat şi se condimentează cu sare, piper şi, după gust un pic de…
-
Bavareză cu ciocolată
Ouăle se bat cu zahărul. Se pune vasul pe foc şi se adaugă ciocolata înmuiată în lapte călduţ şi gelatina…
-
Paste cu telemea, cașcaval și smântână
Pastele se fierb în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Când sunt fierte se scurg într-o sită…
-
Salată orientală cu peşte afumat…
Cartofii se spală foarte bine şi se pun la fiert în apă cu sare. În alt vas se pun 6 ouă la fiert timp de…
-
de post
Fasole bătută
Se alege, se spală şi se înmoaie fasolea de cu seara. A doua zi se pune la fiert, se lasă să dea câteva…
-
de Crăciun
Fursecuri cu nucă
Se amestecă untul cu zahărul, cu oul şi cu vanilia câteva minute, apoi se adaugă făina, nucile, sarea şi…
-
Tăvălite
Se amestecă margarina cu zahărul. Se pune oul, mierea, praful de copt, laptele şi treptat făina. Se obţine…
-
Macrou cu roșii, usturoi și lămâie…
Peştele se curăţă şi se presară cu sare. Se lasă aşa o jumătate de oră. După expirarea timpului, se…
-
Pui de baltă pane
Se spală picioruşele de broască, se pun la zvântat şi se condimentează cu sare şi piper. Din bere, ou şi…