Rețete
- Aluaturi (8)
- Aperitive (101)
- Băuturi (24)
- Conserve (43)
- Deserturi (246)
- Mâncăruri (542)
- Paste și pizza (46)
- Salate (47)
- Sosuri (5)
- Supe și ciorbe (46)
- Reţete de post (90)
- Mic dejun (33)
- Rețete de Crăciun (17)
- Rețete de Paşti (16)
- Internațional (77)
-
Pulpe de cocoș cu mazăre la cuptor
Pulpele de cocoş se pun la fiert în apă cu sare, în oala sub presiune. Se fierb timp de 45 de minute, apoi…
-
Carne de porc și cârnați de casă…
Într-un vas termorezistent uns cu ulei se aşează carnea tăiată cubuleţe şi cârnaţii tăiaţi…
-
Scutecele lui Iisus
Foile de plăcintă de taie pe jumătate, cât să fie pe dimensiunea unei tăvi. Fiecare foaie se coace la 180…
-
de Crăciun
Slănină la sare
Într-un vas se pune un strat de sare grunjoasă, apoi bucata de slănină, cu şoriciul în jos. Se acoperă…
-
Ton caramelizat
Tonul se curăţă şi se taie rondele. Rondelele de ton se presară cu sare, ghimbir ras, făină şi zahăr…
-
de Crăciun
Pomana porcului
Atât carnea cât şi organele de porc se taie cubuleţe. Într-un vas cu ulei, se prăjesc mai întâi cubuleţele…
-
de Crăciun
Cârnați picanți din carne de porc
Carnea de porc şi slănina se dau prin maşina de tocat şi se amestecă cu condimentele şi usturoiul pisat.…
-
Ceafă de porc marinată la grătar
Ceafa se taie felii de grosimea unui deget. Bucăţile de carne se aşează într-un vas, se presară cu sare,…
-
Chec cu ghimbir și cremă de ciocolată
Se amestecă făina cu praful de copt, ghimbirul, nucşoara, scorţişoara, cuişoarele. Mierea şi untul se pun…
-
Plăcintă cu ciuperci
Ciupercile se taie şi se trag la tigaie. Separat, se căleşte făina în ulei şi se adaugă smântâna de gătit.…
-
Piept de curcan umplut cu bacon și…
Baconul se taie fâşii, iar usturoiul se taie mărunt. apoi se căleşte în două linguri de ulei de măsline.…
-
Omletă cu brânză și măsline
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în 2 linguri de ulei. Se adaugă ardeiul tăiat cubuleţe şi se călesc…
-
Somon cu mărar
Fileurile de somon se aşează într-un vas termorezistent, se presară cu sare şi piper, cu mărar uscat sau…
-
Piept de curcan în sos de muștar și…
Pieptul de curcan se usucă cu prosoape absorbante, apoi se presară cu sare, piper şi coajă de lămâie. Într-o…
-
Sardine cu coriandru la grătar
Sardinele se curăţă de solzi şi intestine şi se spală foarte bine sub jet de apă rece. Se presară cu sare…
-
Ouă fierte cu sos de ciuperci
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în unt până devine aurie. Se adaugă ciupercile, cubul de concentrat…
-
Iepure cu sos pesto
Baconul se taie cubuleţe mici care se rumenesc într-o tigaie. După ce s-au prăjit se scot pe o farfurie. În…
-
Cartofi cu broccoli
Cartofii cu tot cu coajă se pun la fiert în apă cu sare. După ce s-au fiert se lasă să se răcească şi…
-
Shakshuka cu vinete
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în două linguri de ulei de măsline. Ardeiul se taie cubuleţe, la fel…
-
Copanele de pui și cartofi la cuptor…
Ciocănelele de pui se pun într-un vas termorezistent uns cu ulei. Peste ciocănele se pun cartofii tăiaţi…
-
Macrou cu maioneză și cașcaval la…
Peştele se curăţă de intestine, se spală foarte bine cu apă rece, apoi se presară cu sare şi se lasă…
-
Pulpe de rață cu vin roșu și rozmarin
Peste pulpele de raţă de presară sare, acele de rozmarin, boabele de piper şi foile de dafin. Usturoiul se…
-
Pulpă de curcan aromată la cuptor
Pulpa de curcan se taie rondele, cu tot cu os. Se presară cu sare şi piper, apoi se rumenesc în două linguri…
-
Doradă cu legume la cuptor
Dorada se curăţă de solzi şi intestine şi se aşează într-un vas termorezistent uns cu puţin ulei. Ardeiul…
-
Iepure cu roșii, rozmarin și salvie
Iepurele se tranşează. Se presară cu sare, piper, salvie şi rozmarin. Se lasă să stea 20 de minute, apoi…
-
Compot de gutui
Gutuile se spală bine de puf, apoi se taie cubuleţe. Se pun la firt în apă cât să le acopere şi se adaugă…