Rețete
- Aluaturi (8)
- Aperitive (101)
- Băuturi (24)
- Conserve (43)
- Deserturi (246)
- Mâncăruri (542)
- Paste și pizza (46)
- Salate (47)
- Sosuri (5)
- Supe și ciorbe (46)
- Reţete de post (90)
- Mic dejun (33)
- Rețete de Crăciun (17)
- Rețete de Paşti (16)
- Internațional (77)
-
Macrou la cuptor pe pat de legume
Macroul eviscerat se stropește cu zeamă de lămâie și se condimentează cu sare și piper. Ceapa se taie solzișori,…
-
Supă cremă de ciuperci
Ceapa se taie solzișori, ciupercile se taie cubulețe, la fel și țelina și păstârnacul. Usturoiul se zdrobește.…
-
Biban de mare cu legume la cuptor
Ceapa se taie solzișori, ardeiul se taie fâșii subțiri și se pun pe fundul unui vas termorezistent uns cu…
-
de post
Trandafiri din foietaj cu mere
Lămâia se stoarce. Merele se curăță de cotor, apoi se taie felii subțiri. Feliile de mere se pun într-un…
-
Salată de pui cu porumb şi sos de…
Pieptul de pui se spală foarte bine cu apă rece şi se pune la fiert în apă cu sare. După ce s-a fiert, se…
-
Salată de fasole păstăi cu usturoi
Fasolea păstăi se spală cu apă rece, se rupe în bucăţi potrivit de mari şi se pune la fiert în apă cu…
-
Peltea de gutui
Cojile și cotoarele de gutui, rămase de la dulceața de gutui, împreună cu merele tăiate în patru se pun…
-
Salată de gogonele
Gogonelele se coc. Se curăță de coajă și se lasă la scurs într-o sită. Se pasează cu blenderul vertical,…
-
Răsucite cu brânză cheddar
Ouăle se bat, iar brânza cheddar se dă pe răzătoarea mică. Foaia de foietaj se unge cu oul bătut, apoi…
-
Ragu de legume
Ceapa se călește în două linguri de ulei. Dovleceii se taie cuburi și se adaugă peste ceapa călită. La…
-
Suc de roșii
Roșiile se dau prin separatorul de semințe. Sucul rezultat se amestecă cu mierea și sarea, apoi se pune în…
-
Salată de mărar și pătrunjel
Mărarul și pătrunjelul se taie mărunt. Lămâia se stoarce și se toarnă peste verdeața tocată. Se asezonează…
-
Pulpe și aripi de cocoș în sos de…
Într-un vas termorezistent se așează bucățile de cocoș, pe care le-am fiert, în prealabil, în oala sub…
-
Rasol de creveți, porumb și cârnați…
Creveții se curăță dacă sunt nedecorticați. Porumbul se curăță și se taie bucăți. Cârnații se taie…
-
Tort de ciocolată cu vișine
Zahărul, untul la temperatura camerei, făina, praful de copt, cacaua, ouăle și laptele se amestecă bine cu…
-
Salată de ton cu fasole
Fasolea albă, fasolea roșie, caperele se amestecă cu măslinele tăiate felii, și muștarul. Se condimentează…
-
Piept de rață în stil asiatic cu…
Cuișoarele, semințele de fenel, anasonul și piperul se dau prin râșniță. Pipetul de rață se condimentează…
-
Coaste de miel marinate la grătar
Usturoiul se pisează şi se amestecă cu ulei de măsline. Rozmarinul şi busuiocul se taie mărunt. Coaja de…
-
Pulpă de miel cu usturoi și rozmarin
Ceapa roşie, ceapa verde, usturoiul se taie în bucăţi maricele, iar rozmarinul se taie mărunt. Pulpa de miel…
-
Ciorbă de potroace de miel
Organele de miel se pun la fiert în apă cu sare. După ce au fiert, se scot măruntaiele din apă, iar zeama…
-
Carne de miel marinată la grătar
Carnea de miel se taie fâşii subţiri. Usturoiul se pisează, se amestecă cu ulei de măsline, suc de lămâie…
-
Coaste de miel la cuptor cu sos de vin…
Usturoiul se pisează, se amestecă cu ulei de măsline şi condimente, sare şi piper, iar cu amestecul rezultat…
-
Suc de morcovi și portocale
Morcovii se curăţă şi se taie rondele, care se pun în blender. Lămâia se stoarce, iar sucul de lămâie…
-
Chec cu fructe uscate
Untul şi zahărul se freacă cu mixerul. Se adaugă ouăle şi se mixează bine. Se adaugă şi mierea, apoi…
-
Somon înăbușit cu roșii
Rondelele de somon se rumenesc într-o tigaie în care se pune o lingură de ulei de măsline. După ce s-au rumenit…
-
Piept de curcan înăbușit la oala…
Pieptul de curcan se taie cubuleţe. În oala sub presiune se pun 2-3 linguri de ulei şi se călesc cubuleţele…