• Tăiţei de casă

    Tăiţei de casă

    Se bat ouăle cu sare, se adaugă câte un pic de făină şi se amestecă bine până devine o cocă precum aluatul…

  • Înghețată de cacao cu ciocolată

    Înghețată de cacao cu ciocolată

    Oul se mixează cu zahărul până se topeşte zahărul, după care se amestecă cu laptele şi se pune la fiert.…

  • Sos alb cu smântână şi ou

    Sos alb cu smântână şi ou

    Într-un vas se topeşte margarina. Se adaugă făina şi se amestecă bine pentru a nu se face cocoloaşe. Se…

  • Cartofi franţuzeşti

    Cartofi franţuzeşti

    Cartofii se spală bine şi se fierb în coajă în apă cu sare. Se lasă apoi să se răcească, se curăţă…

  • Cartofi franţuzeşti

    Cartofi franţuzeşti

    Cartofii se spală bine şi se fierb în coajă în apă cu sare. Se lasă apoi să se răcească, se curăţă…

  • Savarină

    Savarină

    Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă. Gălbenuşurile se freacă foarte bine cu…

  • Parizer cu ouă ochi la capac

    Parizer cu ouă ochi la capac

    Într-o tigaie se pune uleiul la încins. Felia de parizer (fără a se scoate membrana) se pune în tigaie. Deasupra…

  • Tiramisu cu ness

    Tiramisu cu ness

    Se face 0.5 l ness dulce. Se lasă la răcit. Se înmoaie pişcoturile în ness. Se bat albuşurile spumă cu…

  • Lebede cu frişcă

    Lebede cu frişcă

    Se fierbe apa într-un vas cu untul, sarea şi zahărul. Se cerne făină pe o hartie albă şi, în momentul…

  • Găluște cu prune

    Găluște cu prune

    Cartofii bine spălaţi se pun la fiert în coajă, sau curăţaţi. Când sunt gata, se curăţă şi se strivesc…

  • Tochitură de porc cu ficăței și pipote de pui

    Tochitură de porc cu ficăței și…

    Se taie carnea de porc, pipotele, ficăţeii de pui şi cârnaţii în bucăţi mici, astfel încât să poată…

  • Pulpe de pui pane

    Pulpe de pui pane

    Se fierb pulpele de pui. Se dau pulpele de pui fierte prin ou, pesmet şi apoi din nou prin ou. Apoi se pun la…

  • Budincă cu zahăr ars

    Budincă cu zahăr ars

    Se amestecă 1 cană zahăr cu ouăle, esenţa de rom, coaja de portocale şi brânza. Separat se fierb spaghetele.…

  • Ştrudel cu mere

    Ştrudel cu mere

    Se curăţă merele de coajă şi se dau prin răzătoarea mare. Se călesc într-o cratiţă cu un cub de unt…

  • Tort de portocale

    Tort de portocale

    Se amestecă 6 gălbenuşuri cu 350 grame zahăr şi se freacă până se topeşte zahărul. Se amestecă cu 1/2…

  • Cozonac

    Cozonac

    Se pune cubuleţul de drojdie în vasul în care se frământă. Se pune puţin zahăr şi se freacă. Se pune…

  • Ficăţei de pui pane

    Ficăţei de pui pane

    Se bat ouăle. Se amestecă cu făina şi se condimentează. Se pregătesc ficăţeii (se spală, se curăţă…

  • Sarmale în frunză de viţă

    Sarmale în frunză de viţă

    Carnea tocată se amestecă cu ceapa tocată, mărarul, orezul spălat, sare, piper, condimente pentru sarmale,…

  • Cașcaval pane

    Cașcaval pane

    Se taie caşcavalul în felii groase de 1 cm. Se dau prin faină, ou bătut şi apoi prin pesmet. Se rumenesc…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro