• Pui grătar cu ou, crutoane şi salată verde

    Pui grătar cu ou, crutoane şi salată…

    Se pregăteşte pieptul de pui la grătar: pieptul se taie în fileuri subţiri, iar usturoiul se pisează şi…

  • Pui grătar cu ou, crutoane şi salată verde

    Pui grătar cu ou, crutoane şi salată…

    Se pregăteşte pieptul de pui la grătar: pieptul se taie în fileuri subţiri, iar usturoiul se pisează şi…

  • Prăjitură cu brânză dulce şi portocale

    Prăjitură cu brânză dulce şi portocale

    Pentru aluat se amestecă ouăle şi apa cu mixerul la viteza maximă, adăugându-se treptat 150 g zahăr, 1…

  • Salată bulgărească

    Salată bulgărească

    Ouăle se fierb tari. Ardeiul se taie fâşii subţiri. Roşiile se taie felii. Castraveţii se taie rondele.…

  • Tort diplomat cu pişcoturi

    Tort diplomat cu pişcoturi

    Se amestecă ouăle cu zahărul, se pun pe baie de apă la foc mic şi se bat cu telul până se obţine o compoziţie…

  • Omletă de spanac cu smântână

    Omletă de spanac cu smântână

    Spanacul se spală foarte bine cu apă rece. Apoi se pune la fiert în apă cu sare. Se lasă să dea câteva…

  • Pizza "My special"

    Pizza "My special"

    Aluatul se întinde în tava unsă cu ulei. Se pune sosul de roşii, un strat de caşcaval ras şi apoi restul…

  • Pulpe de pui pane la cuptor

    Pulpe de pui pane la cuptor

    Ouăle se bat foarte bine cu sare, apoi se amestecă cu făina, laptele, piper şi busuioc până se obţine o…

  • Piept de pui umplut cu spanac

    Piept de pui umplut cu spanac

    Spanacul se spală bine, apoi se opăreşte în apă cu sare. Se scurge de apă şi se taie fâşii. Ouăle se…

  • Budincă de paste cu brânză

    Budincă de paste cu brânză

    Pastele se pun la fiert cu sare şi se fierb 10 minute la foc mic (se adaugă mai multă apă pentru că se vor…

  • Cozonac cu mac

    Cozonac cu mac

    Se pune drojdia într-un lighean. Se freacă cu un pic de zahăr până se topeşte. Apoi se adaugă o cană de…

  • Drob de miel cu carne de pasăre de Paşti

    Drob de miel cu carne de pasăre

    Pieptul de pasăre şi măruntaiele se spală bine până iese apa curată, se pun împreună la fiert în apă…

  • Cabanos cu caşcaval în aluat

    Cabanos cu caşcaval în aluat

    Se amestecă drojdia cu zahărul şi cu sarea până se înmoaie. Se adaugă făina, uleiul şi apa şi se face…

  • Eclere cu cremă de vanilie

    Eclere cu cremă de vanilie

    Apa cu uleiul se fierb, se adaugă făina şi se amestecă bine. Se ia de pe foc şi se adaugă pe rând ouăle,…

  • Budincă de pere

    Budincă de pere

    Se freacă gălbenuşurile cu 75 grame unt şi cu zahărul până se dizolvă zahărul. Se bat albuşurile spumă…

  • Cozonac Rosenkranz

    Cozonac Rosenkranz

    Într-un castron se amestecă drojdia cu cele 4 linguri zahăr şi laptele (nu se lasă la dospit). În alt castron…

  • Plăcintă cu iaurt

    Plăcintă cu iaurt

    Se bat ouăle cu 8 linguri zahăr, apoi se adaugă iaurtul scurs bine de zer, grişul şi restul de zahăr. Se…

  • Ciorbă de burtă

    Ciorbă de burtă

    Se fierb bine oasele, aproximativ 1 oră la oala sub presiune. Burta se decongelează (dacă este congelată)…

  • Tarte cu fructe

    Tarte cu fructe

    Margarina se freacă cu sarea, zahărul pudră şi zahărul vanilat. Se adaugă ouăle, făina amestecată cu…

  • Prăjitură 'Negresă'

    Prăjitură 'Negresă'

    Zahărul cu untul, laptele şi cele două linguri de cacao se topesc la foc mic, până dau în clocot. Din această…

  • Ruladă cu gem de gutui

    Ruladă cu gem de gutui

    Se face un pandişpan din ouă, zahăr şi făină. Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare. Se bat gălbenuşurile…

  • Pârjoale moldoveneşti cu caşcaval

    Pârjoale moldoveneşti cu caşcaval

    Se taie ceapa în sferturi şi se căleşte un pic în ulei încins. Carnea se taie în bucăţele mici şi se…

  • Cornulețe cu nucă

    Cornulețe cu nucă

    Se amestecă drojdia cu 1 linguriţă zahăr, cu puţină apă călduţă şi puţină făină. Se adaugă o ceşcuţă…

  • Papanaşi prăjiţi cu dulceaţă şi smântână

    Papanaşi prăjiţi cu dulceaţă şi…

    Se amestecă brănza de vaci cu ouăle, zahărul, sarea, zahărul vanilat şi praful de copt stins cu zeamă de…

  • Cartofi cu brânză la cuptor

    Cartofi cu brânză la cuptor

    Cartofii se curăţă şi se fierb în apă cu sare. Când sunt fierţi, se taie felii potrivit de subţiri. Ouăle…

  • Musaca de curcan

    Musaca de curcan

    Se fierbe carnea de curcan, se scoate din oală şi se pun cartofii la fiert în aceeaşi zeamă cu sare. Se face…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro