-
Piept de pui umplut cu kaizer şi caşcaval…
Pieptul de pui se taie în fileuri subţiri. Se presară sare şi piper. Pe jumătate de fileu se pune caşcaval…
-
Ciuperci umplute cu branză de vacă
Se curăţă ciupercile şi se spală bine. Picioarele ciupercilor se scot, se toacă mărunt şi se înăbuşă…
-
Cartofi cu pulpă de curcan la cuptor
Mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt se amestecă cu cimbru, sare, piper şi ulei. Prin amestecul obţinut…
-
Salată grecească
Se pregăteşte dressing-ul din ulei de măsline, suc de lămâie, sare şi piper, după gust. Roşiile întregi,…
-
de post
Mâncare de spanac cu roşii
Roşiile decojite se dau la robot. Apoi se călesc în puţin ulei. Se adaugă spanacul, sarea, piperul şi, opţional,…
-
Cartofi evantai cu pulpă de curcan
Cartofii se curăţă şi se taie în formă de evantai. În fiecare tăietură se pune o felie de kaizer, o felie…
-
Ficăței cu sos de roșii
Ficăţeii de pui se spală bine cu apă rece şi se călesc în ulei. Când sunt gata, se scot într-o farfurie.…
-
Salată asortată cu şunculiţă ţărănească
Roşiile se taie felii subţiri. Castraveţii se taie felii subţiri. Şunculiţa se taie cubuleţe. Brânza feta…
-
Tocăniţă de păstăi şi carne de…
Carnea de vită se spală cu apă rece, după care se taie cubuleţe potrivit de mari. Bucăţile de carne se…
-
Pulpe de gâscă cu măsline
Pulpele de gâscă se pun la fiert în apă cu sare (eu am ales varianta mai uşoară, fierberea la presiune).…
-
de post
Legume mexicane
Ceapa, morcovul şi ardeiul se taie cubuleţe şi se călesc în puţin ulei de măsline. Se adaugă apoi fasolea…
-
Fursecuri cu stafide
Untul se freacă cu zahărul. Se adaugă oul, coaja rasă de lămâie şi bicarbonatul. Se amestecă toate şi…
-
Pui grătar cu ou, crutoane şi salată…
Se pregăteşte pieptul de pui la grătar: pieptul se taie în fileuri subţiri, iar usturoiul se pisează şi…
-
Macrou în sos alb la cuptor
Peştele se curăţă şi se taie în bucăţi late de 2 cm. Se presară cu sare şi se lasă aşa 20 de minute.…
-
Friptură de vită în sos de roşii…
În oala sub presiune, se pun 2-3 linguri de ulei de măsline şi se prăjesc bucăţile de carne tăiate felii…
-
Ciorbă de mânzat
Carnea de mânzat se pune la fiert în oala sub presiune, în apă cu sare. După ce se spumează foarte bine,…
-
Salată bulgărească
Ouăle se fierb tari. Ardeiul se taie fâşii subţiri. Roşiile se taie felii. Castraveţii se taie rondele.…
-
Ciorbă de afumătură
Se curăţă carnea de pe osul ciolanului şi se taie cubuleţe. Osul se pune la fiert împreună cu bucăţile…
-
Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă…
Cartofii se curăţă de coajă, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă cu sare. Din momentul în care…
-
Plachie de peşte
Peştele se curăţă de solzi şi de intestine şi se spală foarte bine. Se taie în bucăţi potrivit de mari…
-
Piept de gâscă cu sos de smântână
Pieptul de gâscă se spală bine în apă rece şi se pune la fiert cu sare. După ce a fiert se scoate din apă,…
-
Omletă de spanac cu smântână
Spanacul se spală foarte bine cu apă rece. Apoi se pune la fiert în apă cu sare. Se lasă să dea câteva…
-
Pulpe de pui cu ciuperci și cașcaval
Pulpele de pui dezosate se taie cubuleţe. Cubuleţele se pun în cratiţă fără ulei şi se fierb în suc propriu,…
-
Pateuri cu ficăței de pui
Caşcavalul ras se amestecă cu smântâna, pătrunjelul tăiat mărunt şi se potriveşte de sare. Aluatul de…
-
Friptură de curcan cu rozmarin
Într-un vas termorezistent se pune ulei de măsline, apoi se aşează bucata de pulpă. Se adaugă apoi usturoiul…
-
Pizza "My special"
Aluatul se întinde în tava unsă cu ulei. Se pune sosul de roşii, un strat de caşcaval ras şi apoi restul…
Reţete cu "sare"