• Pulpe de pui pane la cuptor

    Pulpe de pui pane la cuptor

    Ouăle se bat foarte bine cu sare, apoi se amestecă cu făina, laptele, piper şi busuioc până se obţine o…

  • Mâncare de fasole boabe de post

    Mâncare de fasole boabe

    Boabele de fasole se spală şi se pun la fiert. După ce a început să fiarbă, se mai lasă 10 minute şi apoi…

  • Piept de pui umplut cu spanac

    Piept de pui umplut cu spanac

    Spanacul se spală bine, apoi se opăreşte în apă cu sare. Se scurge de apă şi se taie fâşii. Ouăle se…

  • Varză dulce călită cu afumătură

    Varză dulce călită cu afumătură

    Varza se taie şi se freacă cu sare. Ceapa se taie şi se căleşte în puţin ulei. Se adaugă bucăţile de…

  • Friptură de vită cu cartofi la cuptor

    Friptură de vită cu cartofi la cuptor

    Se spală muşchiul de vită, se sărează şi se piperează. Într-o tavă unsă cu ulei, se pune muşchiul de…

  • Pilaf cu pipote de pui

    Pilaf cu pipote de pui

    Se spală pipotele de pui şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi sare. Dacă se formează spumă, aceasta…

  • Budincă de paste cu brânză

    Budincă de paste cu brânză

    Pastele se pun la fiert cu sare şi se fierb 10 minute la foc mic (se adaugă mai multă apă pentru că se vor…

  • Urzici munteneşti

    Urzici munteneşti

    E bine ca urzicile să nu fie bătrâne şi să fie roşii pe dosul frunzei. Se spală foarte bine urzicile (în…

  • Friptură de vită cu sos de roşii şi cartofi la cuptor

    Friptură de vită cu sos de roşii…

    Se spală muşchiul de vită şi se porţionează în felii groase de 1,5-2 cm. Se sărează şi se piperează.…

  • Cozonac cu mac

    Cozonac cu mac

    Se pune drojdia într-un lighean. Se freacă cu un pic de zahăr până se topeşte. Apoi se adaugă o cană de…

  • Pulpe de pui cu rozmarin şi suc de lămâie

    Pulpe de pui cu rozmarin şi suc de…

    Fiecare pulpă de pui se crestează cu ajutorul unui cuţit şi se împănează cu frunze de rozmarin. Se condimentează…

  • Drob de miel cu carne de pasăre de Paşti

    Drob de miel cu carne de pasăre

    Pieptul de pasăre şi măruntaiele se spală bine până iese apa curată, se pun împreună la fiert în apă…

  • Cabanos cu caşcaval în aluat

    Cabanos cu caşcaval în aluat

    Se amestecă drojdia cu zahărul şi cu sarea până se înmoaie. Se adaugă făina, uleiul şi apa şi se face…

  • Scrumbie la grătar

    Scrumbie la grătar

    Se curăţă scrumbia de maţe şi de solzi, se crestează pe spate. Se presară sare în interior, se pune mărar…

  • Pateuri cu ciuperci

    Pateuri cu ciuperci

    Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Se adaugă ciupercile tăiate din conservă, usturoiul…

  • Cartofi cu porc la cuptor

    Cartofi cu porc la cuptor

    Cartofii şi carnea se taie cubuleţe. Într-un vas termorezistent se pune puţin ulei şi apoi se adaugă carnea…

  • Cozonac Rosenkranz

    Cozonac Rosenkranz

    Într-un castron se amestecă drojdia cu cele 4 linguri zahăr şi laptele (nu se lasă la dospit). În alt castron…

  • Spirale cu sos de roşii şi piept de pui

    Spirale cu sos de roşii şi piept de…

    Spiralele se pun la fiert în apă cu sare şi se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Separat se pregateşte…

  • Ficăței de pui cu sos de bulion

    Ficăței de pui cu sos de bulion

    Ceapa tăiată mărunt se căleşte în puţin ulei. Când ceapa începe să devină transparentă, se adaugă…

  • Ciorbă de burtă

    Ciorbă de burtă

    Se fierb bine oasele, aproximativ 1 oră la oala sub presiune. Burta se decongelează (dacă este congelată)…

  • Macaroane cu brânză

    Macaroane cu brânză

    Se pune o cratiţă cu apă la fiert, se adaugă sare. Când dă în clocot, se pun macaroanele şi se fierb conform…

  • Varză a la Cluj

    Varză a la Cluj

    Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în ulei. Când ceapa devine transparentă, se adaugă carnea tocată şi…

  • Tarte cu fructe

    Tarte cu fructe

    Margarina se freacă cu sarea, zahărul pudră şi zahărul vanilat. Se adaugă ouăle, făina amestecată cu…

  • Tocăniţă cu ciuperci, afumătură şi carne de vită

    Tocăniţă cu ciuperci, afumătură…

    Carnea de vacă se taie cubuleţe şi se pune la fiert în apă cu sare timp de 45 de minute. Într-un vas, se…

  • Supă de roşii cu orez

    Supă de roşii cu orez

    Zarzavatul se taie cubuleţe şi se pune la fiert în supa de pui. Se adaugă şi roşiile decojite tăiate mărunt…

  • Rasol din pulpe de pui cu legume

    Rasol din pulpe de pui cu legume

    Se pun la fiert pulpele de pui în apă cu sare. Se îndepărtează spuma formată la fierbere. Se adaugă cartofii,…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro