-
Pulpă de curcan cu sos de portocală…
Pulpa de curcan se pune la fiert cu sare în oala sub presiune. Se fierbe timp de 45 de minute. Portocala se stoarce.…
-
Pulpe și aripi de găină cu sos picant…
Ardeiul iute se pisează în mojar, lămâia şi portocala se storc. În vasul de la slow cooker se aşează pulpele…
-
Pâine cu măsline verzi
Măslinele verzi se taie mărunt. Ardeiul roşu se taie cubuleţe. Ceapa verde se taie şi ea. Făina se amestecă…
-
Supă de cocoș cu tăiței de casă
Carnea se pune la fiert împreună cu legumele întregi şi sare. Se lasă să fiarbă timp de 45 de minute, în…
-
Tartă cu brânză telemea și roșii
Se amestecă făina cu untul şi un praf de sare. Se frământă până se obţin nişte firimituri. Se adaugă…
-
Varză călită
Varza şi ceapa se taie mărunt. Ceapa se căleşte în 2 linguri de ulei şi se înăbuşă în puţină apă.…
-
Rață la cuptor
Usturoiul se pisează şi se amestecă cu condimentele obţinându-se o pastă. Cu aceasta, se unge raţa atât…
-
Vită cu cimbru și boia
Pulpa de vită se pune la fiert cu legumele întregi şi condimentele. Se fierbe timp de o oră, în oala sub…
-
Cod în sos dulce acrișor
Codul se taie bucăţi, se presară cu puţină sare, se lasă să stea 10-15 minute, apoi se dau prin amidon…
-
Salată picantă cu piept de pasăre
Pieptul de pui se pune la fiert în apă cu sare. După ce a fiert se taie cubuleţe. Ceapa verde se taie mărunt.…
-
Piept de curcan cu ficăței, ciuperci…
Pieptul de curcan se taie felii potrivit de groase, care se presează cu hârtie absorbantă, şi se presară…
-
Porc cu mere la cuptor
Usturoiul se pisează cu sare se freacă bine cu puţin ulei, apoi se adaugă boia, chimen măcinat şi se amestecă.…
-
Iepure cacciatore
Făina se amestecă cu cimbru, sare şi piper şi se presară peste bucăţile de iepure, care se rumenesc puţin…
-
Tarte cu brânză feta și ardei roșu
Margarina la temperatura camerei, se amestecă cu ouăle, adăugate pe rând. Se adaugă făina şi apa şi se…
-
Tarte cu brânză feta și ardei roșu
Margarina la temperatura camerei, se amestecă cu ouăle, adăugate pe rând. Se adaugă făina şi apa şi se…
-
Pulpe de cocoș cu mazăre la cuptor
Pulpele de cocoş se pun la fiert în apă cu sare, în oala sub presiune. Se fierb timp de 45 de minute, apoi…
-
Carne de porc și cârnați de casă…
Într-un vas termorezistent uns cu ulei se aşează carnea tăiată cubuleţe şi cârnaţii tăiaţi…
-
de Crăciun
Slănină la sare
Într-un vas se pune un strat de sare grunjoasă, apoi bucata de slănină, cu şoriciul în jos. Se acoperă…
-
Ton caramelizat
Tonul se curăţă şi se taie rondele. Rondelele de ton se presară cu sare, ghimbir ras, făină şi zahăr…
-
de Crăciun
Pomana porcului
Atât carnea cât şi organele de porc se taie cubuleţe. Într-un vas cu ulei, se prăjesc mai întâi cubuleţele…
-
de Crăciun
Cârnați picanți din carne de porc
Carnea de porc şi slănina se dau prin maşina de tocat şi se amestecă cu condimentele şi usturoiul pisat.…
-
Ceafă de porc marinată la grătar
Ceafa se taie felii de grosimea unui deget. Bucăţile de carne se aşează într-un vas, se presară cu sare,…
-
Plăcintă cu ciuperci
Ciupercile se taie şi se trag la tigaie. Separat, se căleşte făina în ulei şi se adaugă smântâna de gătit.…
-
Piept de curcan umplut cu bacon și…
Baconul se taie fâşii, iar usturoiul se taie mărunt. apoi se căleşte în două linguri de ulei de măsline.…
-
Omletă cu brânză și măsline
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în 2 linguri de ulei. Se adaugă ardeiul tăiat cubuleţe şi se călesc…
-
Somon cu mărar
Fileurile de somon se aşează într-un vas termorezistent, se presară cu sare şi piper, cu mărar uscat sau…
Reţete cu "sare"