-
de post
Vinete cu roșii
Vânăta se taie cubuleţe care se prăjesc în 2-3 serii în câte 2 linguri de ulei, astfel încât să se rumenească…
-
Aripioare cu sos de roşii la microunde
Aripioarele de pui bine spălate, se pun într-un vas pentru microunde. Se presară sare şi se adaugă usturoiul…
-
Somn în sos propriu în folie la cuptor
Somnul se curăţă de intestine şi se spală foarte bine sub jet de apă rece. Se presară cu sare şi se lasă…
-
Cartofi cu rozmarin şi telemea
Cartofii se curăţă de coajă. Se taie rondele subţiri. Se presară cu sare, piper, cimbru şi rozmarin. Se…
-
Creveţi la grătar
Usturoiul se pisează, apoi se freacă bine cu 2 linguri de ulei de măsline. Se adaugă coajă rasă de lămâie,…
-
Ketchup de casă
Sucul de roşii se pune la fiert. Ceapa se dă la robot, împreună cu usturoiul şi ghimbirul tăiat mărunt.…
-
Salată de pătrunjel cu roşii
Pătrunjelul se taie mărunt. Roşiile se taie cubuleţe. Se amestecă roşiile cu pătrunjelul tocat, se adaugă…
-
de post
Vinete cu ceapă roşie la cuptor
Vânăta se taie cubuleţe. Ceapa se taie în 8. Se amestecă cu sare, piper şi ulei şi se pun într-un vas…
-
Ciuperci cu usturoi la tigaie
Ciupercile se taie în 2 sau în 4, în funcţie de dimensiunea lor. Se pun într-o tigaie încinsă şi se stropesc…
-
Cartofi copţi cu maioneză şi caşcaval
Cartofii foarte bine spălaţi, se pun întregi, cu tot cu coajă, la cuptor, într-un vas termorezistent. Se…
-
Chefal cu legume la cuptor în stil…
Cartofii se taie cuburi şi se fierb pe jumătate (aproximativ 10 minute). Peştele se taie rondele şi se aşează…
-
Chips-uri de cartofi la cuptor
Cartofii noi se spală foarte bine, îndepărtând bine tot pământul, apoi se taie în felii foarte subţiri.…
-
Cocoş în lapte la slow cooker
Cocoşul întreg se rumeneşte pe toate părţile, în ulei de măsline. Astfel rumenit, se pune în vasul ceramic…
-
Icre de fasole
Fasolea se pune la fiert în apă rece. Când începe să fiarbă apa, se scurge, se completează cu altă apă…
-
Cozi de raci în sos de vin şi usturoi
Se pune apă la fiert cu sare, piper boabe, foi de dafin şi usturoiul tăiat feliuţe subţiri. Când începe…
-
Caracatiţă la grătar
Usturoiul se pisează, se freacă bine cu ulei de măslne, se adaugă sucul de la lămâie, piper şi cimbrişor…
-
Iepure cu sos de roşii la slow cooker
Iepurele se porţionează, bucăţile se şterg cu şerveţele absorbante, se presară cu sare şi se lasă aproximativ…
-
Tort de cacao cu nucă
Se pregăteşte mai întâi blatul: Făina se amestecă cu praful de copt şi cacaua. Se separă ouăle, iar albuşurile…
-
Salată de spanac
Spanacul, foarte bine spălat sub jet de apă rece, se taie. Se pune într-un castron, iar peste el se adaugă…
-
Sardine la grătar cu lămâie şi mărar
Sardina se curăţă de solzi şi de intestine, se spală cu apă rece, apoi se presară cu sare şi se lasă…
-
de post
Mâncare de spanac cu leurdă
Spanacul se spală sub jet de apă rece, frunză cu frunză, apoi se opăreşte în apă cu sare. Ceapa se taie…
-
Prăjitură cu nucă şi cremă de vanilie
Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se adaugă zahărul şi zahărul vanilat şi se bate până se obţine…
-
Muşchi de vită la grătar
Muşchiul de vită se taie în bucăţi potrivit de groase, apoi se pune pe grătarul încins şi uns cu ulei.…
-
Friptură de miel cu usturoi verde în…
Condimentele se amestecă cu uleiul într-un bol şi se obţine o pastă. Usturoiul verde se taie mărunt şi…
-
de Paşti
Pască din aluat de cozonac
În cuva de la maşina de făcut pâine, se pun ingredientele pentru aluat: laptele, ouăle, smântâna, un praf…
-
Drob din ficăţei de pui
Ficăţeii de pui se pun la fiert în apă cu sare, cu ceapa şi morcovul. Se lasă să fiarbă bine, aproximativ…
Reţete cu "sare"