-
Loukoumades - gogoşele greceşti cu…
Se freacă drojdia cu zahărul. Se adaugă apa călduţă, ouăle şi făina şi se frământă un aluat, nu foarte…
-
Loukoumades - gogoşele greceşti cu…
Se freacă drojdia cu zahărul. Se adaugă apa călduţă, ouăle şi făina şi se frământă un aluat, nu foarte…
-
Dulceaţă de cireşe amare
Se scot sâmburii de la cireşe. Peste cireşele amare se pune zahărul, proporţia fiind de 1:1. Se pune pe foc.…
-
Dulceaţă de nuci verzi
Nucile bine alese, se curăţă de coaja verde, astfel încât să rămână nuca complet albă, apoi se pun imediat…
-
Dulceaţă de bujori de munte
Florile de bujori se curăţă de codiţe şi frunzuliţe. Jumătate din cantitatea de flori se freacă cu sare…
-
Bavareză cu căpşuni şi ciocolată
Căpşunile se pun pe foc cu zahărul. Se lasă pe foc până se dizolvă zahărul, apoi se pasează. Gelatina…
-
Focaccia
Se pun ingredientele în maşina de făcut pâine, mai întâi apa şi uleiul, apoi sarea, zahărul, făina şi…
-
Clătite de ciocolată cu îngheţată…
Laptele se încălzeşte împreună cu untul şi ciocolata ruptă în bucăţi mici, până se topeşte toată…
-
Chec
Albuşurile se separă de gălbenuşuri, apoi se bat spumă cu zahărul, până se obţine o bezea tare. Gălbenuşurile…
-
Tartă rustică cu mere, gutui şi nuci
Se pregăteşte aluatul pentru tartă. Se amestecă făina cu un praf de sare, apoi se adaugă margarina topită,…
-
Prăjitură cu morcovi
Morcovul se curăţă şi se rade pe răzătoarea mică. Ouăle se bat foarte bine cu zahărul. Se adaugă morcovul…
-
Lichior de ouă cu vanilie
Se separă ouăle, apoi se bat gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, până când devin ca o cremă.…
-
Ouă thailandeze
Ouăle se fierb, se curăţă şi se prăjesc în ulei încins. Se scot pe un şerveţel absorbant. Separat se…
-
Clătite bănăţene
Brânza se amestecă cu un ou, 50 g zahăr, 1 plic de zahăr vanilat şi stafidele. Gălbenuşurile se amestecă…
-
Pui în crustă de orez cu sos de lămâie
Orezul se pune la fiert în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Când orezul este fiert, fără…
-
Porc în sos dulce-acrişor în stil…
Carnea de porc se taie fâşii. Bucăţile de carne se trec prin făină şi se prăjesc în ulei încins. Se…
-
Moelleux au chocolat
Se topeşte ciocolata cu untul pe baie de apă. Ouăle se bat spumă cu zahărul. Se adaugă făina şi se mixează…
-
Pariziene cu mere
Aluatul se frământă la maşina de făcut pâine. Se pune laptele, apoi ouăle, zahărul, untul la temperatura…
-
Pariziene cu mere
Aluatul se frământă la maşina de făcut pâine. Se pune laptele, apoi ouăle, zahărul, untul la temperatura…
-
Alcazale
Albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahărul şi se bat în continuare până se topeşte zahărul. Se adaugă…
-
Prăjitură cu mere şi brânză dulce
În vasul de la maşina de făcut pâine se pun ingredientele pentru aluat: mai întâi laptele călduţ, ouăle,…
-
Prăjitură cu mere şi brânză dulce
În vasul de la maşina de făcut pâine se pun ingredientele pentru aluat: mai întâi laptele călduţ, ouăle,…
-
Plăcintă cu dovleac
Se frământă un aluat din făină, apă, sare, borş şi 2 linguri de ulei. Se lasă aluatul să se odihnească…
-
de post
Cozonac de post la maşina de făcut…
În cuva maşinii de făcut pâine, se pune laptele, apoi zahărul, coaja de lămâie şi uleiul. Se adaugă făina…
-
de post
Cozonac de post la maşina de făcut…
În cuva maşinii de făcut pâine, se pune laptele, apoi zahărul, coaja de lămâie şi uleiul. Se adaugă făina…
-
Macarons cu cremă de ciocolată
Se bat albuşurile spumă. Se adaugă zahărul şi se bate în continuare cu mixerul până se obţine o bezea…
Reţete cu "zahăr"