Pește și fructe de mare
Aici poţi găsi reţete culinare care folosesc o multitudine de specii de peşte: macrou, crap, somn, doradă, şalău, ştiucă, biban, păstrăv, scrumbie, obleţi, caras, pregătite sub diverse forme: peşte la cuptor cu roşii sau cu legume, umplut, în folie de aluminiu, prăjit în ulei, la grătar, făcut pane, fiert în supă cu mirodenii, marinat, înăbuşit, sub formă de plachie, borş pescăresc, salată cu peşte afumat, fript pe tablă, fript în crustă de sare, tocat, făcut chiftele, servit cu mămăliguţă, mujdei de usturoi, zeamă de lămâie ...
-
Cozi de raci în sos de vin şi usturoi
Se pune apă la fiert cu sare, piper boabe, foi de dafin şi usturoiul tăiat feliuţe subţiri. Când începe…
-
Caracatiţă la grătar
Usturoiul se pisează, se freacă bine cu ulei de măslne, se adaugă sucul de la lămâie, piper şi cimbrişor…
-
Sardine la grătar cu lămâie şi mărar
Sardina se curăţă de solzi şi de intestine, se spală cu apă rece, apoi se presară cu sare şi se lasă…
-
Somon simplu la grătar
Somonul rondele se presară cu sare şi se pune pe grătarul încins. Se ţine 3-4 minute pe fiecare parte, atât…
-
Somon cu sos de portocale la cuptor
Jumătate de portocală se taie felii subţiri, iar cealaltă jumătate se stoarce. Sucul rezultat se amestecă…
-
Cegă cu vin şi mărar la cuptor
Mărarul se taie mărunt, lămâia se curăţă de coajă şi apoi se desface miezul, tăindu-se cubuleţe. Într-un…
-
Păstrăv somonat cu lămâie la cuptor
Peştele se curăţă de solzi şi se eviscerează. Se presară cu sare şi se lasă să stea 20 de minute. Apoi…
-
Cegă cu ciuperci și vin
Ciupercile shiitake se pun la înmuiat în apă călduţă. Ceapa se taie solzişori, usturoiul se taie rondele…
-
Somon cu rozmarin, lămâie şi capere
Somonul eviscerat se taie rondele şi se presară cu sare. Se lasă 20 de minute. Într-o tigaie se pun…
-
Cambulă cu lămâie la cuptor
Se unge cu ulei un vas termorezistent, şi se aşează un strat de fileuri de cambulă, apoi, peste ele, felii…
-
Calcan la grătar cu sos de roşii şi…
Bucăţile de calcan se pun pe grătar şi se lasă să se facă bine pe ambele părţi. Roşiile se dau la robot,…
-
Saramură de şalău
Se curăţă peştele de solzi şi intestine, apoi se îndepărtează capetele, punându-se deoparte pentru o…
-
Păstrugă cu măsline, capere şi sos…
Păstruga se curăţă de intestine, apoi se porţionează în rondele. Ceapa verde se taie mărunt. Usturoiul…
-
Sardine la grătar cu sos thailandez
Usturoiul se pisează cu puţină sare. Se adaugă piper, turmeric, ardeiul iute tocat mărunt şi ulei de măsline.…
-
Somon cu sos hoisin
Usturoiul se pisează, se amestecă bine cu ulei de măsline, zahărul brun, sosul hoisin, sosul de soia, sucul…
-
Borş de somon
Tacâmurile de somon se pun la fiert în apă cu sare timp de 10 minute. Se scot bucăţile de peşte şi se adaugă…
-
Chefal la grill
Peştele se curăţă de solzi şi se intestine, apoi se prasară cu sare şi se lasă să stea 20 de minute.…
-
Cod cu roşii şi coajă de lămâie…
Codul se curăţă de solzi şi apoi se porţionează. Bucăţile de cod se trec prin coaja rasă de lămâie.…
-
Hamsii marinate
Hamsiile se curăţă de solzi şi intestine. Se spală foarte bine cu apă rece, apoi se presară cu sare, se…
-
Somon la grătar cu sos de iaurt și…
Rondelele de somon se presară cu sare şi se lasă să stea timp de 20 de minute. Lămâia se stoarce, apoi se…
-
Somn cu legume gratinate la cuptor
Peştele se curăţă de intestine şi se spală foarte bine sub jet de apă rece. Apoi se taie rondele, se presară…
-
Şalău rasol
Şalăul se curăţă de solzi şi intestine. Se taie în bucăţi. Cartofii tăiaţi în patru, ceapa întreagă…
-
Creveţi crocanţi
Creveţii se trec prin făină, apoi prin oul bătut cu puţină sare şi la final prin pesmet panko. Se încinge…
-
Păstrugă cu sos piccata
Peştele se curăţă şi se taie rondele. Se presară cu sare şi piper şi se lasă să stea 20 de minute. Rondelele…
-
Cuşcuş cu peşte afumat
Ardeiul se taie cubuleţe, morcovul se rade, ceapa se taie în fâşii de aproximativ 1 cm, iar peştele se dezosează…
-
Ton cu roşii la cuptor
Într-un vas termorezistent uns cu ulei, se pune ceapa verde tăiată mărunt. Peste stratul de ceapă, se aşează…