Rețete
- Aluaturi (8)
- Aperitive (101)
- Băuturi (24)
- Conserve (43)
- Deserturi (246)
- Mâncăruri (542)
- Paste și pizza (46)
- Salate (47)
- Sosuri (5)
- Supe și ciorbe (46)
- Reţete de post (90)
- Mic dejun (33)
- Rețete de Crăciun (17)
- Rețete de Paşti (16)
- Internațional (77)
-
Midii cu mangetout și roșii cherry
Ceapa tăiată julien, usturoiul tocat, ghimbirul tocat și chilli tocat sunt puse la călit într-un wok cu ulei…
-
Chilli con carne
Am adunat o grămadă de ingrediente pentru rețeta asta. Am ales un wok mărișor pentru că trebuie să încapă…
-
Paella cu midii și creveți
În uleiul încins se călesc ceapa tăiată julien, ardeiul tăiat felii și usturoiul tocat. Se adaugă vinul…
-
Pulpe de cocoș Mojito la cuptor
Această rețetă se face în general cu piept de pui, eventual cu pulpe de pui, însă noi am avut la îndemână…
-
Tagliatele cu midii și roșii
Pregătim ingredientele. Ceapa o tăiem julien, tocăm mărunt usturoiul și ardeiul iute, rupem rozmarinul proaspăt…
-
Rață cu citrice la slow cooker
Am introdus rața în vasul de slow cooker. Apoi am adăugat toate ingredientele. După vin am mai adăugat puțină…
-
Purceluș de lapte la proțap
Alegem un purceluș de lapte nu foarte mare. Noi am cumpărat unul de vreo 10 kg, de la Metro. În primă fază…
-
Dulceață de ardei iute
Gogoșarul spălat și curățat de cotoare se dă prin blender. Ardeiul iute spălat și fără codițe se dă…
-
Prăjitură cu mure
Făina împreună cu 100 g de zahăr, praful de copt, scorțișoara, sarea, și coaja rasă de lămâie se amestecă…
-
Piept de pui cu sparanghel și roșii…
Sparanghelul se spală, se îndepărtează partea de jos, cam 2-3 cm, apoi se taie în bucăți egale, de aproximativ…
-
de post
Păstăi sote cu mărar și usturoi
Păstăile se spală, se curăță de codițe și se taie la dimensiuni potrivite (aproximativ 2-3 cm). Într-o…
-
Tort Foret Noire
Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare,…
-
Sirop de căpșuni
Peste căpșunile spălate și fără codițe se toarnă apă cât să le acopere. Vasul se pune pe foc și se…
-
Dulceaţă de căpşuni
Căpşunile se spală si se curăţă de codiţe. În oala în care se va fierbe dulceaţa se pune un rând de…
-
Iepure cu arome indiene
Într-un vas se încinge uleiul și se rumenesc bucățile de carne, pe ambele părți, apoi se scot pe o farfurie…
-
Ficat de curcan la capac cu oțet și…
Ardeiul iute se taie mărunt. La fel și usturoiul. Roșia se taie cuburi. Într-un vas se încing 2 linguri de…
-
Somon la cuptor cu sos de lime și ghimbir
Ghimbirul se dă pe răzătoarea mică și se amestecă cu usturoiul zdrobit, ardeiul iute tăiat mărunt, o jumătate…
-
Cannelloni cu spanac și ricotta
Ceapa și usturoiul se taie mărunt și se călesc în 2 linguri de ulei. Se adaugă apă cât să le acopere…
-
Pulpe de cocoș cu mere la cuptor
Pulpele de cocoș se pun la fiert în apă cu sare pentru 30-45 de minute, la oala sub presiune. Merele se taie…
-
Biban de mare în sos iute de roșii…
Într-un vas suficinet de mare cât să încapă peștele întreg, se încing 2-3 linguri de ulei de măsline.…
-
Salată de leurdă cu roșii și ridichi
Leurda se taie mărunt și se pune într-un castron. Peste ea se adaugă roșiile tăiate cuburi, ardeiul tăiat…
-
Prăjitură cu bezea cu nucă și cremă…
Se pregătesc mai întâi foile de bezea cu nucă. Miezul de nucă se pune într-o tavă și se bagă în cuptorul…
-
Pui întreg în sos barbeque
Puiul întreg se taie de-a lungul șirii spinării, apoi se trece prin sosul barbeque, se transferă într-un…
-
Pulpă de capră cu sos de roșii la…
Într-un vas suficient de mare se încing 2 linguri de ulei și se pune pulpa de capră, rumenindu-se pe ambele…
-
Nuci umplute cu cremă de unt și ciocolată
Untul rece se taie cuburi. Peste el se cerne făina și se adaugă zahărul și sare. Se amestecă până se obține…
-
Tartă cu ouă și ceapă
Cele două ouă crude cu un praf de sare se mixează bine. Se adaugă 70 g unt topit, chefirul și făina amestecată…