Rețete
- Aluaturi (8)
- Aperitive (101)
- Băuturi (24)
- Conserve (43)
- Deserturi (246)
- Mâncăruri (542)
- Paste și pizza (46)
- Salate (47)
- Sosuri (5)
- Supe și ciorbe (46)
- Reţete de post (90)
- Mic dejun (33)
- Rețete de Crăciun (17)
- Rețete de Paşti (16)
- Internațional (77)
-
Somn la grătar
Somnul curățat de intestine și spălat, se taie în bucăți și apoi în fileuri, se presară cu sare, se…
-
Salată de leurdă cu lobodă
Legumele se spală apoi se taie pentru salata: leurda, loboda, și ceapa verde se taie mărunt, roșiile, ridichile…
-
Prăjitură cu mousse de afine și lămâie
Peste blatul rece se toarnă mousse-ul de afine și se întinde uniform, pe toată suprafața. Se dă la rece…
-
Pulpă de miel aromată la cuptor, servită…
Semințele de fenicul, piperul sichuan și cuișoarele se râșnesc, apoi se amestecă cu boiaua dulce, scorțișoara,…
-
de post
Cornuri cu gem
În cuva mașinii de făcut pâine se pun ingredientele în următoarea ordine: apa, sucul de portocale, zahărul,…
-
de post
Ciorbă de fasole acrită cu zeamă…
Fasolea se pune la înmuiat în apă rece, cu 12-24 de ore înainte. Se acoperă cu apă și se pune la fiert.…
-
Salată de cartofi dulci cu telemea
Cartofii se spală foarte bine de pământ, se acoperă cu apă, se adaugă un praf de sare, după care se fierb…
-
Prăjitură cu mere și aluat ras
Zahărul pudră se amestecă cu laptele, ouăle, uleiul, și bicarbonatul de sodiu. Se adaugă făină până…
-
Pizza Capricciosa
Ciupercile se spală și se taie feliuțe subțiri. Ardeiul se taie fâșii. Șunca se taie și ea fâșii. Într-o…
-
Știucă cu legume la cuptor
Știuca, bine curățată de solzi și intestine, se spală, apoi i se îndepărtează capul și coada și se…
-
de post
Lyutenitsa
Într-un vas se încinge uleiul și se adaugă usturoiul presat și ardeiul iute tăiat feliuțe subțiri. Se…
-
de post
Salată de cartofi cu capere
Cartofii, bine spălați, se pun la fiert în apă cu sare, cu tot cu coajă. După ce au fiert, se lasă să…
-
Salsa de mentă și pătrunjel
În robotul de bucătărie se pun: pătrunjelul spălat, menta, castraveții murați, caperele, usturoiul zdrobit,…
-
Covrigi bavarezi (Pretzel)
În cuva mașinii de făcut pâine se pun ingredientele în următoarea ordine: apa, sarea, zahărul, untul la…
-
Pulpe de pui în sos picant de busuioc
Pulpele de pui se condimentează cu sare și se pun pe grătarul încins, cu pielea în jos. Se lasă până se…
-
Ciorbă de somn
Legumele se curăță și se taie cubulețe mici. Se pun la fiert în apă cu sare și puțin piper, împreună…
-
Foietaj cu verdețuri
Usturoiul se pisează cu sare, apoi se adaugă ulei de măsline și se freacă bine, ca la maioneză. Se adaugă…
-
Somn cu usturoi și vin alb la cuptor
Peștele se curăță și se spală, apoi se taie rondele. Usturoiul se curăță, se presară cu sare, apoi se…
-
Cheesecake cu lămâie
Gelatina se pune la înmuiat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Biscuiții se mărunțesc în robot, apoi…
-
Broccoli în sos rece de roșii
Broccoli se spală sub jet de apă, apoi se taie bucăți. Când apa cu sare începe să fiarbă, se pune broccoli…
-
Ciorbă de căprioară
Carnea se pune la fiert în apă cu sare pentru 1 oră (la oala sub presiune). După ce a fiert, se scoate din…
-
Bibilică la cuptor
Bibilica întreagă se spală foarte bine în interior, apoi se usucă prin tamponare cu șervețele absorbante.…
-
de post
Salată a la russe cu maioneză de avocado
Legumele (cartofii, țelina și păstârnacul) se curăță de coajă. Se pun la fiert în apă cu sare. Cartofii…
-
Trufe din ciocolată albă cu umplutură…
Ciocolata împreună cu frișca se pun într-un vas pe baie de apă, până când se topește ciocolata. Se ia…
-
Somon cu creveți și legume la grill
Roșia se taie în cuburi mari. Ardeiul iute se taie rondele subțiri. Frunzele de busuioc se taie grosier. Usturoiul…
-
Cartofi copți în coajă cu unt
Cartofii se spală foarte bine cu un burete abraziv, pentru a îndepărta tot pământul de pe ei. Se înțeapă…