Rețete
- Aluaturi (8)
- Aperitive (101)
- Băuturi (24)
- Conserve (43)
- Deserturi (246)
- Mâncăruri (542)
- Paste și pizza (46)
- Salate (47)
- Sosuri (5)
- Supe și ciorbe (46)
- Reţete de post (90)
- Mic dejun (33)
- Rețete de Crăciun (17)
- Rețete de Paşti (16)
- Internațional (77)
-
Tort Amandină
Blatul rece se taie în 3 pe orizontală. Pe un platou se pune un blat, se însiropează pe toată suprafața…
-
Musaca de cartofi cu carne de porc
Usturoiul se taie mărunt și se călește în două linguri de ulei. Ceapa se toacă mărunt și se adaugă peste…
-
Lasagna în bacon
Ceapa se taie mărunt și se călește în 2 linguri de ulei împreună cu usturoiul zdrobit. Se lasă să se…
-
Minitorturi cu ciocolată și cafea
După ce blatul s-a răcit complet, se decupează cercuri de blat, ce trebuie montate în inele detașabile. Se…
-
Tort înghețat de ciocolată și cappuccino
Untul pentru blat se topește pe foc, apoi se amestecă cu pudra de cacao. Se ia vasul de pe foc și se adaugă…
-
Tort Sacher
Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă tare. Untul la temperatura camerei, se amestecă…
-
Panettone
Stafidele se pun la înmuiat cu romul și 2 linguri de apă fierbinte și se lasă peste noapte. Făina, zahărul,…
-
Păstrăv somonat la grill
Păstrăvul somonat, curățat de solzi și intestine, se usucă bine cu servețele absorbante. Se presară cu…
-
Caras înăbușit cu roșii și lămâie
Usturoiul se pisează cu puțină sare. Într-o tigaie se încing 2 linguri de ulei și se călesc roșiile decojite.…
-
Sardine cu cimbru la grătar
Usturoiul se pisează cu sare, iar peste el se adaugă cimbru uscat, piperul și uleiul de măsline. Se omogenizează.…
-
Rulouri cu cremă de brânză și ardei…
Busuiocul se taie mărunt și se adaugă peste crema de brânză. Măslinele se taie rondele și se pun și ele…
-
Pui copt cu cartofi
Usturoiul se pisează cu sare și se amestecă bine cu uleiul de măsline, piperul și jumătate de linguriță…
-
Penne quatro formaggi
Laptele se pune pe foc, iar când începe să fiarbă se adaugă smântâna și brânzeturile (cea cu mucegai…
-
Prăjitură Krantz
Fiecare din foi se taie în două. Peste prima foaie se adaugă 1/4 din cremă, se întinde uniform și se presară…
-
Prăjitură cu prune
Făina se amestecă cu un plic de zahăr vanilat, cu zahăr pudră, sarea, praful de copt, coaja rasă de lămâie…
-
Somon cu sos de mărar și ceapă verde
Somonul întreg se taie rondele. Se presară cu sare și se lasă să stea 20 de minute, apoi se pun pe grătarul…
-
Pizza orientală cu carne de vită
Carnea de vită fiartă se taie cubulețe. Blatul de pizza se întinde uniform într-o tavă unsă cu ulei. Se…
-
Dulceață de coacăze
Peste coacăzele bine spălate și curățate de frunze, se adaugă zahărul, apa rece, zahărul vanilat, apoi…
-
Coșulețe cu legume
Făina, ouăle și untul rece se frământă bine cu mâna sau cu malaxorul, până se obține un aluat…
-
Ruladă de bezea cu zmeură
Albușurile se bat foarte bine cu mixerul până se obține o spumă. Se adaugă zahărul și spuma se bate in…
-
Tort Deliciu
Pe un platou se pune o foaie de bezea cu nucă. Se unge uniform cu 1/3 din crema fiartă amestecată cu frișcă.…
-
Pulpă de miel cu rozmarin și usturoi
Se pregătește untul aromatizat cu rozmarin, cimbru, sare și piper. Ceapa roșie se taie în sferturi și se…
-
Tarte de ciocolată cu arahide
După ce bazele de tartă s-au răcit, se toarnă în interior un strat de caramel cu banană. Peste stratul de…
-
Pulpe de pui cu ghimbir și lime
Usturoiul și ghimbirul se taie mărunt, se pun într-un castron și se amestecă cu zahăr brun, suc de limetă,…
-
Supă cremă de linte
Usturoiul și ceapa se taie mărunt. Într-un vas suficient de mare se pune uleiul de măsline, apoi se adaugă…
-
Mărțișor
Panna cotta cu jeleu de căpșuni și…
Gelatina se pune la înmuiat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Laptele, frișca, zahărul și esența de…