Deserturi
Fie iarnă, fie vară, la orice vârstă simţim nevoia din când în când de a servi un desert fie el dulce sau sărat, cu fructe, ciocolată sau frişcă.
-
Tort imperial cu ciocolată
Se amestecă amidonul cu făina, praful de copt si cacaua, apoi se cern. Untul se freacă cu 40 g de zahăr până…
-
Mărțisor
Mini Cheescake "Mărțișor"
Crema de brânză împreună cu 30 g zahăr se amestecă. Se adaugă iaurtul, sucul de lămâie și esența de…
-
de post
Trandafiri din foietaj cu mere
Lămâia se stoarce. Merele se curăță de cotor, apoi se taie felii subțiri. Feliile de mere se pun într-un…
-
Tort de ciocolată cu vișine
Zahărul, untul la temperatura camerei, făina, praful de copt, cacaua, ouăle și laptele se amestecă bine cu…
-
Chec cu fructe uscate
Untul şi zahărul se freacă cu mixerul. Se adaugă ouăle şi se mixează bine. Se adaugă şi mierea, apoi…
-
Chec
Untul, zahărul şi zahărul vanilat se bat cu mixerul. Se adaugă ouăle, pe rând, mixând foarte bine după…
-
Mărțișor
Mousse de căpșuni cu ciocolată albă
Portocalele se storc. Căpşunile împreună cu zahărul pudră şi 3 linguri de suc de portocale se amestecă…
-
Scutecele lui Iisus
Foile de plăcintă de taie pe jumătate, cât să fie pe dimensiunea unei tăvi. Fiecare foaie se coace la 180…
-
Chec cu ghimbir și cremă de ciocolată
Se amestecă făina cu praful de copt, ghimbirul, nucşoara, scorţişoara, cuişoarele. Mierea şi untul se pun…
-
Prăjitura Doboş
Crema rezultată se împarte în 7 părţi egale. Se ung alternativ foile cu cremă. Peste ultima foaie se toarnă…
-
Prăjitură Pinguin
Peste prima foaie se pune 1/2 din crema de frişcă şi se nivelează. Se toarnă glazura I, imediat ce a fost…
-
Tort Tiramisu
Albuşurile se separă de gălbenuşuri şi se bat bine până se obţine o bezea tare. Gălbenuşurile se bat…
-
Sărățele poloneze
Se amestecă făina cu untul la temperatura camerei. Se adaugă piureul de cartofi şi se frământă până se…
-
Cupe de ciocolată cu spumă de fructe…
Crema mascarpone se freacă bine cu zahărul pudră. Se adaugă fructele de pădure şi se amestecă. Separat,…
-
Tort de cacao cu nucă
Se pregăteşte mai întâi blatul: Făina se amestecă cu praful de copt şi cacaua. Se separă ouăle, iar albuşurile…
-
Prăjitură cu nucă şi cremă de vanilie
Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se adaugă zahărul şi zahărul vanilat şi se bate până se obţine…
-
de Paşti
Pască din aluat de cozonac
În cuva de la maşina de făcut pâine, se pun ingredientele pentru aluat: laptele, ouăle, smântâna, un praf…
-
Brioşe de ciocolată
Făina se amestecă cu cacaua şi praful de copt. Ouăle se bat cu zahărul. Se adaugă untul, laptele şi whisky,…
-
de post
Cozonac de post cu aromă de citrice
În vasul de la maşina de făcut pâine, se pun ingredientele în următoarea ordine: sucul de portocale, zahărul,…
-
Prăjitură cu bulion
Prima dată se pregătesc foile. Ouăle se freacă cu zahărul, până când acesta se dizolvă, apoi se adaugă…
-
Mărțișor
Minicozonaci la mașina de făcut pâine
Ouăle se bat spumă cu zahărul. Ouăle se pot bate și împreună cu coaja de lămâie și praful de sare. În…
-
Minitort cu cremă de lămâie şi frişcă
Facem amestecul pentru blat pentru 4 tortuleţe inimioară. Iar crema o vom prepara doar pentru unul singur, celelalte…
-
Coşuleţe dantelate cu brandy şi mousse…
Untul, zahărul şi mierea se pun la foc mic, până se topeşte untul şi se dizolvă zahărul. Se ia vasul de…
-
Tort cu frişcă şi fructe confiate
După ce s-a răcit, blatul se taie în 3. Fiecare foaie se însiropează cu sirop, insistând pe margine. Se…
-
Marchiză de ciocolată
După ce blatul s-a răcit, se toarnă crema deasupra. Se uniformizează, apoi se dă la rece până se întăreşte…
-
Savarine la maşina de făcut pâine
În vasul de la maşina de făcut pâine se pun laptele, ouăle, un praf de sare, zahărul, uleiul, făina, iar…