Deserturi
Fie iarnă, fie vară, la orice vârstă simţim nevoia din când în când de a servi un desert fie el dulce sau sărat, cu fructe, ciocolată sau frişcă.
-
Fursecuri cu alune şi ciocolată
Margarina se mixează. Se adaugă treptat zahărul, zahărul brun, zahărul vanilat şi sarea. Se amestecă cu…
-
Brioşe "Fantomă"
Crema se pune deasupra brioşelor, cu ajutorul unei seringi. Marţipanul se modelează sub forma unor fantomiţe.…
-
Prăjitură Snickers
Într-o formă de cozonac tapetată cu folie alimentară, se aranjează un strat de biscuiţi. Peste acest prim…
-
Prăjitură Opera
Primul blat se unge cu sirop. Se întinde uniform jumătate din crema de cafea. Se pune cel de-al doilea blat…
-
Tort diplomat cu struguri
Ouăle se amestecă cu zahărul, şi se mixează pe baie de apă până devin o cremă de consistenţa unei smântâni.…
-
Tortul sultanului
Blatul se taie în două şi se însiropează foarte bine cu sirop din compot la care s-au adăugat 3 linguri…
-
Ciocolată din cacao
Cacaua se cerne. Împreună cu untul se pune în blender şi se amestecă. Apa se pune pe foc şi când începe…
-
Tort Saint Honoré
Aluatul de tartă se întinde într-un cerc cu diametrul de 24 cm. Se pune pe hârtie de copt, într-o tavă.…
-
Tort Pavlova
Albuşurile se bat spumă. Când s-a obţinut spuma, se adaugă zahărul treptat, apoi oţetul şi amidonul. La…
-
Prăjitură cu piersici
Se separă ouăle, iar albuşurile se bat spumă cu zahărul şi zahărul vanilat. Se amestecă spuma de albuşuri…
-
Loukoumades - gogoşele greceşti cu…
Se freacă drojdia cu zahărul. Se adaugă apa călduţă, ouăle şi făina şi se frământă un aluat, nu foarte…
-
Bavareză cu căpşuni şi ciocolată
Căpşunile se pun pe foc cu zahărul. Se lasă pe foc până se dizolvă zahărul, apoi se pasează. Gelatina…
-
Clătite de ciocolată cu îngheţată…
Laptele se încălzeşte împreună cu untul şi ciocolata ruptă în bucăţi mici, până se topeşte toată…
-
Salată de fructe
Ananasul se taie cubuleţe. Rodia se desface. Portocalele se desface în felii şi se de taie cubuleţe. Căpşunile…
-
Chec
Albuşurile se separă de gălbenuşuri, apoi se bat spumă cu zahărul, până se obţine o bezea tare. Gălbenuşurile…
-
Tartă rustică cu mere, gutui şi nuci
Se pregăteşte aluatul pentru tartă. Se amestecă făina cu un praf de sare, apoi se adaugă margarina topită,…
-
Prăjitură cu morcovi
Morcovul se curăţă şi se rade pe răzătoarea mică. Ouăle se bat foarte bine cu zahărul. Se adaugă morcovul…
-
Cremşnit
Cele două foi din pachetul de aluat foietaj, se coc separat. Înainte de a se întroduce la cuptor, aluatul se…
-
Ruladă cu cremă de frişcă şi ciocolată
Frişca lichidă se bate. Se adaugă şi întăritorul, apoi se bate foarte bine. Se pune ciocolata rasă în…
-
Prăjitură cu nuci caramelizate
Se unge prima foaie cu cremă. Se presară un strat de nuci caramelizate mărunţite. Se pune cea de-a doua foaie,…
-
Clătite bănăţene
Brânza se amestecă cu un ou, 50 g zahăr, 1 plic de zahăr vanilat şi stafidele. Gălbenuşurile se amestecă…
-
Prăjitură "Mascotă"
Ciocolata se topeşte pe baie de apă. Cu ciocolata astfel topită se ung, cu ajutorul unei pensule, pereţii…
-
Mărţişor
Cupe de ciocolată albă cu spumă de…
Ciocolata se topeşte pe baie de apă. Se aşează una în alta 2 hârtii mici pentru brioşe, iar hârtia din…
-
Moelleux au chocolat
Se topeşte ciocolata cu untul pe baie de apă. Ouăle se bat spumă cu zahărul. Se adaugă făina şi se mixează…
-
Pariziene cu mere
Aluatul se frământă la maşina de făcut pâine. Se pune laptele, apoi ouăle, zahărul, untul la temperatura…
-
Alcazale
Albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahărul şi se bat în continuare până se topeşte zahărul. Se adaugă…