- 
					
					
						  LecsóLecsó este o mâncare tradiţională din Ungaria care are ca ingrediente reprezentative: ardei gras, roşii,… 
- 
					
					
						 de post de postLegume la cuptorCartofii se curăţă de coajă, se taie pe jumătate, apoi în 6 sau în 8, în funcţie de cât de mari sunt.… 
- 
					
					
						 de post de postLegume cu tăiţei de orez la wokTăiţeii de orez se pun la fiert în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce s-au fiert,… 
- 
					
					
						 de post de postFrigărui de legumeSe taie legumele: vinetele cubuleţe, ciupercile pe jumătate sau dacă sunt prea mari în patru, ardeii în triunghiuri,… 
- 
					
					
						 de post de postCaponataCaponata este o mâncare de origine italină întâlnită mai des în Sicilia. Ingredientele definitorii sunt… 
- 
					
					
						 de post de postLegume la dry-cookerLegumele se taie în forme aproximativ egale: dovleceii - triunghiuri, ciupercile - pe din două, ardeiul - triunghiuri,… 
- 
					
					
						  Sos de avocadoCeapa se taie mărunt. Ardeiul se taie cubuleţe. Avocado se curăţă de coajă, se îndepărtează sâmburele… 
- 
					
					
						 de post de postLegume la grătarVânăta se taie rondele, care se pun, apoi, pe grătarul încins, până se rumenesc. Ciupercile se taie pe jumătate,… 
- 
					
					
						  Ciorbă de găină de țară cu tăiței…Carnea de pasăre se pune la fiert în apă cu sare. Se lasă să fiarbă timp de 30-40 de minute, în oala cu… 
- 
					
					
						  Ciorbă de găină de țară cu tăiței…Carnea de pasăre se pune la fiert în apă cu sare. Se lasă să fiarbă timp de 30-40 de minute, în oala cu… 
- 
					
					
						  Gulaş de fasoleSe pune fasolea la înmuiat şi se lasă peste noapte. A doua zi se pune la fiert şi se schimbă apa de două… 
- 
					
					
						  Salată de fasole roşieFasolea se scurge de zeamă, ardeiul se taie fâşii subţiri, ceapa de taie solzişori. Se amestecă toate într-un… 
- 
					
					
						 de post de postCiorbă de fasole cu cimbruFasolea se pune la înmuiat în apă rece timp de 2-3 ore. Se pune apoi la fiert, iar când începe să fiarbă… 
- 
					
					
						  Borş de somonTacâmurile de somon se pun la fiert în apă cu sare timp de 10 minute. Se scot bucăţile de peşte şi se adaugă… 
- 
					
					
						  Borş de somonTacâmurile de somon se pun la fiert în apă cu sare timp de 10 minute. Se scot bucăţile de peşte şi se adaugă… 
- 
					
					
						  Omletă cu cartofi, ardei şi ceapăCeapa se taie mărunt. Ardeiul se taie cubuleţe. La fel şi cartofii. Ouăle se bat cu sare. Într-o tigaie se… 
- 
					
					
						  Stir fry cu crevețiTăiţeii se pun la înmuiat în apă rece şi apoi se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Usturoiul… 
- 
					
					
						  Stir fry cu crevețiTăiţeii se pun la înmuiat în apă rece şi apoi se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Usturoiul… 
- 
					
					
						  Menemen - omletă turceascăCeapa se taie mărunt, ardeiul se taie fâşii de aproximativ 2 cm. Roşiile se scobesc de miez, apoi se taie… 
- 
					
					
						  Omletă cu ardei şi ceapă roşieOuăle se bat cu sare şi piper. Se adaugă ceapa tăiată solzişori şi ardeiul tăiat fâşii şi se amestecă.… 
- 
					
					
						  Somn cu legume gratinate la cuptorPeştele se curăţă de intestine şi se spală foarte bine sub jet de apă rece. Apoi se taie rondele, se presară… 
- 
					
					
						  Horiatiki - salată grecească ţărăneascăRoşiile se taie cuburi. Castraveţii se taie şi ei cuburi şi se adaugă peste roşii. Ardeiul se taie fâşii… 
- 
					
					
						  Tarta ratatouilleSe amestecă făina cu untul, 1/2 linguriţă sare, 2 linguri de ierburi uscate şi un ou. Se obţine un aluat… 
- 
					
					
						  Omletă provensalăArdeiul se taie cubuleţe. Prazul se taie mărunt. La fel şi ceapa verde. În puţin ulei se căleşte mai întâi… 
- 
					
					
						  Tocaniţă de pui cu piure şi caşcavalPulpele de pui se spală şi se taie pe jumătate. Se prăjesc în puţin ulei. Când sunt rumenite se scot pe… 
- 
					
					
						  Tocaniţă de pui cu piure şi caşcavalPulpele de pui se spală şi se taie pe jumătate. Se prăjesc în puţin ulei. Când sunt rumenite se scot pe… 
							 Reţete cu "ardei gras"
						
					 
																	 
																			 
																			 
																			 
																			 
																			 
																	 
																			 
																	 
																	 
																	 
																			 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	









