-
Penne cu şuncă, ciuperci şi sos de…
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Ciupercile se taie în patru şi se adaugă peste ceapă,…
-
Omletă cu ardei şi ceapă roşie
Ouăle se bat cu sare şi piper. Se adaugă ceapa tăiată solzişori şi ardeiul tăiat fâşii şi se amestecă.…
-
Somn cu legume gratinate la cuptor
Peştele se curăţă de intestine şi se spală foarte bine sub jet de apă rece. Apoi se taie rondele, se presară…
-
Supa de pui la slow cooker
Pulpele, ceapa şi morcovii tăiaţi pe jumătate, căţeii de usturoi întregi, se pun în vasul ceramic de la…
-
Şalău rasol
Şalăul se curăţă de solzi şi intestine. Se taie în bucăţi. Cartofii tăiaţi în patru, ceapa întreagă…
-
Ouă ochi la cuptor cu spanac
Spanacul se spală foarte bine sub jet de apă rece. Între timp se pune la fiert apă cu sare şi când începe…
-
Gogoşari umpluţi cu conopidă
Conopida se spală şi se desface în bucheţele mici, care se ţin 2 ore în apă cu sare. Gogoşarii se spală…
-
Creveţi crocanţi
Creveţii se trec prin făină, apoi prin oul bătut cu puţină sare şi la final prin pesmet panko. Se încinge…
-
Friptură din pulpă de mistreţ la…
Carnea se pune la marinat pentru 24-48 de ore, astfel: Ţelina se taie felii subţiri. Ceapa se taie solzişori.…
-
Friptură din pulpă de mistreţ la…
Carnea se pune la marinat pentru 24-48 de ore, astfel: Ţelina se taie felii subţiri. Ceapa se taie solzişori.…
-
Păstrugă cu sos piccata
Peştele se curăţă şi se taie rondele. Se presară cu sare şi piper şi se lasă să stea 20 de minute. Rondelele…
-
Omletă cu roşii
Ceapa se taie mărunt; la fel şi ardeiul iute şi ghimbirul. Într-o tigaie se încinge untul şi se călesc…
-
de post
Mâncare de gogonele
Gogonelele se taie felii. La fel şi roşiile şi ardeii. Toate legumele se pun în wok, se presară cu sare,…
-
Cuşcuş cu peşte afumat
Ardeiul se taie cubuleţe, morcovul se rade, ceapa se taie în fâşii de aproximativ 1 cm, iar peştele se dezosează…
-
Gogonele murate
Se aranjează în borcan gogonelele şi morcovii, alternând cu usturoi tăiat felii şi beţe subţiri de hrean.…
-
de post
Salată de vinete cu roșii coapte și…
Se coc roșiile. Se curăță de coajă și se pasează. Se coc ardeii. Se curăță de coajă și de semințe,…
-
Ciorbă din gâturi de curcan
Gâturile se pun la fiert în apă cu sare. Se spumează dacă este nevoie. Ardeiul, morcovul, ţelina, ceapa…
-
Salată de gogonele cu gogoşari
Gogoşarii se spală, se curăţă de cotoare şi seminţe şi se taie felii. Gogonelele se spală şi apoi se…
-
de post
Orez persan
Orezul se fierbe conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Peste orezul fiert se adaugă alunele şi caju, caisele…
-
Gogoșari umpluți cu varză
Varza se toacă mărunt. Morcovii şi ţelina se dau pe răzătoare şi se adaugă peste varză. Se adaugă sarea…
-
Aripioare pane la cuptor
Ouăle se bat cu sare şi piper. Făina, pesmetul şi seminţele de susan se amestecă. Se poate adăuga şi 2-3…
-
Ton cu roşii la cuptor
Într-un vas termorezistent uns cu ulei, se pune ceapa verde tăiată mărunt. Peste stratul de ceapă, se aşează…
-
Salată de gogoşari cu conopidă
Gogoşarii se spală şi se taie felii de grosimea unui deget. Conopida se desface în bucheţele mici. Morcovul…
-
Ciocănele de pui în fulgi de porumb
Ciocănelele se pun la fiert timp de 10 minute. Se scot din apă, se lasă să se răcorească puţin, apoi se…
-
de post
Bruschete cu salsa de roșii
Roşiile se scobesc de miez. şi se taie cubuleţe mici. Frunzele de busuioc proaspăt de taie mărunt, usturoiul…
-
Piept de pui cu arome thailandeze
Pieptul de pui se taie în 4. Se condimentează cu sare și piper. Se storc 2 felii limetă, alte felii de limetă…
Reţete cu "sare"