-
Sos de iaurt cu hrean și brânză
Iaurtul cu brânza proaspată, hreanul, sarea, piperul, boiaua dulce se dau la robot până se obţine o pastă…
-
Cegă cu vin şi mărar la cuptor
Mărarul se taie mărunt, lămâia se curăţă de coajă şi apoi se desface miezul, tăindu-se cubuleţe. Într-un…
-
de post
Legume la dry-cooker
Legumele se taie în forme aproximativ egale: dovleceii - triunghiuri, ciupercile - pe din două, ardeiul - triunghiuri,…
-
Iepure cu sos de muştar în stil franţuzesc
Iepurele se tranşează, se presară cu sare. Într-o tigaie se pune untul şi se sotează carnea întorcând-o…
-
Sos de avocado
Ceapa se taie mărunt. Ardeiul se taie cubuleţe. Avocado se curăţă de coajă, se îndepărtează sâmburele…
-
Sos marocan de năut
Năutul se pune la fiert în apă cu sare. Se lasă să fiarbă până când bobul se striveşte între două…
-
Păstrăv somonat cu lămâie la cuptor
Peştele se curăţă de solzi şi se eviscerează. Se presară cu sare şi se lasă să stea 20 de minute. Apoi…
-
Focaccia cu roșii uscate și roșii…
Se pune la dospit drojdia cu zahărul şi jumătate din cantitatea de apă. Se lasă să dospească la loc cald,…
-
Frigărui din carne tocată de vită
Pulpa de vită se dă prin maşina de tocat. Caşcavalul se rade şi se amestecă cu carnea şi coriandru boabe…
-
Carne de porc cu ciuperci uscate şi…
Carnea de porc se taie cubuleţe. Peste carne se presară făina şi se amestecă. Se condimentează cu sare şi…
-
Pâine de casă
În vasul de la maşina de făcut pâine se pun ingredientele: mai întâi apa, apoi sarea şi zahărul, uleiul,…
-
Fasole cu ciolan afumat servită în…
Fasolea se pune la înmuiat în apă rece, peste noapte. A doua zi se pune la fiert. După ce începe să fiabă,…
-
Cegă cu ciuperci și vin
Ciupercile shiitake se pun la înmuiat în apă călduţă. Ceapa se taie solzişori, usturoiul se taie rondele…
-
Piept de curcan cu legume la wok
Dovleceii se taie cubuleţe. La fel şi ardeii şi morcovii. Varza se taie şi ea bucăţi. Ghimbirul se taie…
-
Pulpă de porc la tavă
Usturoiul se pisează cu sare, se adaugă ulei de măsline şi se amestecă bine. Boabele de coriandru se pisează…
-
Friptură de curcan la pungă
Usturoiul se pisează cu sare. Usturoiul pisat se freacă bine cu ulei de măsline, apoi se adaugă cimbrul şi…
-
Somon cu rozmarin, lămâie şi capere
Somonul eviscerat se taie rondele şi se presară cu sare. Se lasă 20 de minute. Într-o tigaie se pun…
-
Rulouri de dovlecei cu mozzarella
Dovleceii se taie felii pe lungime. Se opăresc în apă cu sare. Se lasă să se răcorească puţin, apoi se…
-
Pulpă de cerb la slow cooker
Ceapa se taie solzişori şi se pune pe fundul vasului ceramic de la slow cooker. Morcovii se taie rondele şi…
-
Pulpă de curcan la cuptor
Pulpa de curcan se crestează cu cuţitul şi se aşează într-un vas termorezistent suficient de mare, uns cu…
-
de post
Legume la grătar
Vânăta se taie rondele, care se pun, apoi, pe grătarul încins, până se rumenesc. Ciupercile se taie pe jumătate,…
-
Cambulă cu lămâie la cuptor
Se unge cu ulei un vas termorezistent, şi se aşează un strat de fileuri de cambulă, apoi, peste ele, felii…
-
Ciorbă de găină de țară cu tăiței…
Carnea de pasăre se pune la fiert în apă cu sare. Se lasă să fiarbă timp de 30-40 de minute, în oala cu…
-
Friptură de porc cu bulion la cuptor
Carnea de porc se porţionează. Se unge cu ulei un vas termorezistent. Se aranzeajă bucăţile de carne. Se…
-
Biftec tartar
Carnea de vită se taie foarte mărunt cu ajutorul unui cuţit bine ascuţit. Se obţine o pastă. Castraveţii…
-
Gulaş de fasole
Se pune fasolea la înmuiat şi se lasă peste noapte. A doua zi se pune la fiert şi se schimbă apa de două…
Reţete cu "sare"