• Rulouri cu scorţişoară

    Rulouri cu scorţişoară

    Făina, drojdia topită cu zahărul, ouăle, untul (80 g), apa, laptele şi sarea se frământă şi se face un…

  • Cuşma lui Guguţă

    Cuşma lui Guguţă

    Cuşma lui Guguţă este un tort sub formă de piramidă construit din clătite umplute cu vişine. Reţeta îşi…

  • Rulada cu cremă de cacao

    Rulada cu cremă de cacao

    Untul se freacă foarte bine cu zahărul pudră. Se adaugă cacaua şi se omogenizează. La final se adaugă esenţa…

  • Cozonac la maşina de făcut pâine

    Cozonac la maşina de făcut pâine

    În vasul maşinii de făcut pâine, se pun ingredientele în ordinea scrisă mai sus şi anume, mai întâi laptele,…

  • Brioşe cu smochine şi cacao

    Brioşe cu smochine şi cacao

    Ouăle se bat spumă cu zahărul. Se adaugă apoi laptele şi untul topit. Făina se amestecă cu praful de copt…

  • Aripioare de pui cu caşcaval la cuptor

    Aripioare de pui cu caşcaval la cuptor

    Usturoiul se curăţă şi se pisează cu sare, apoi se freacă cu puţin ulei de măsline, până devine ca o…

  • Prăjitură cu brânză dulce

    Prăjitură cu brânză dulce

    Ingredientele se amestecă bine. Din acest aluat se lasă deoparte o cantitate cât un pumn, apoi restul de întinde…

  • Prăjitură cu brânză dulce

    Prăjitură cu brânză dulce

    Ingredientele se amestecă bine. Din acest aluat se lasă deoparte o cantitate cât un pumn, apoi restul de întinde…

  • Brioşe cu morcov şi mere

    Brioşe cu morcov şi mere

    Făina, praful de copt, sarea şi scorţişoara se amestecă într-un castron. Ouăle, zahărul şi uleiul se…

  • Brioşe cu cremă de lămâie

    Brioşe cu cremă de lămâie

    Se preîncălzeşte cuptorul la 175 grade. Făina se amestecă cu praful de copt şi coaja de lămâie. Untul…

  • Brioșe tiramisu

    Brioșe tiramisu

    Făina se amestecă cu praful de copt şi sarea. Laptele se încălzeşte într-un vas împreună cu batornul…

  • Ficăței de pui cu struguri

    Ficăței de pui cu struguri

    Ficăţeii se spală cu apă rece şi se taie pe jumătate. Se încălzeşte untul în tigaie şi se prăjesc…

  • Tartă cu struguri

    Tartă cu struguri

    Cele 2 ouă se bat cu 60 g zahăr, până se întăresc. Se adaugă treptat cele 60 g făină, praful de copt,…

  • Tartă cu struguri

    Tartă cu struguri

    Cele 2 ouă se bat cu 60 g zahăr, până se întăresc. Se adaugă treptat cele 60 g făină, praful de copt,…

  • Prăjitură cu pere şi nucă

    Prăjitură cu pere şi nucă

    Făina se cerne într-un castron, se adaugă untul topit la temperatura camerei, 150 g nucă măcinată, 100 g…

  • Pulpe de pui în lapte la cuptor

    Pulpe de pui în lapte la cuptor

    Se pune într-o tigaie jumătate din cantitatea de unt, se prăjesc pulpele pe ambele părţi, până capătă…

  • Super prăjitura

    Super prăjitura

    Smântâna se amestecă cu ouăle. Untul se topeşte. Tava suficient de înaltă (de 8 - 10 cm) se unge foarte…

  • Ciuperci umplute cu branză de vacă

    Ciuperci umplute cu branză de vacă

    Se curăţă ciupercile şi se spală bine. Picioarele ciupercilor se scot, se toacă mărunt şi se înăbuşă…

  • Cartofi evantai cu pulpă de curcan

    Cartofi evantai cu pulpă de curcan

    Cartofii se curăţă şi se taie în formă de evantai. În fiecare tăietură se pune o felie de kaizer, o felie…

  • Prăjitură cu vişine

    Prăjitură cu vişine

    Albuşurile se separă de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu 2 linguri de zahăr pudră. Gălbenuşurile…

  • Fursecuri cu stafide

    Fursecuri cu stafide

    Untul se freacă cu zahărul. Se adaugă oul, coaja rasă de lămâie şi bicarbonatul. Se amestecă toate şi…

  • Pulpe de pui pane la cuptor

    Pulpe de pui pane la cuptor

    Ouăle se bat foarte bine cu sare, apoi se amestecă cu făina, laptele, piper şi busuioc până se obţine o…

  • Piept de pui umplut cu spanac

    Piept de pui umplut cu spanac

    Spanacul se spală bine, apoi se opăreşte în apă cu sare. Se scurge de apă şi se taie fâşii. Ouăle se…

  • Trufe cu scorţişoară şi cacao

    Trufe cu scorţişoară şi cacao

    Ciocolata se dă pe răzătoare. Frişca lichidă se fierbe cu scorţişoara, pe foc mic, apoi se toarnă fierbinte…

  • Budincă de paste cu brânză

    Budincă de paste cu brânză

    Pastele se pun la fiert cu sare şi se fierb 10 minute la foc mic (se adaugă mai multă apă pentru că se vor…

  • Cozonac cu mac

    Cozonac cu mac

    Se pune drojdia într-un lighean. Se freacă cu un pic de zahăr până se topeşte. Apoi se adaugă o cană de…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro